Home Home

Gudhjem Søpark - Området

Gudhjem Havn og det gode skib Ertholm

Gudhjem. Drömmarnas stad. Byggd på den bara klippan. Hamnstämning. Vacker natur. Atmosfär.

Gudhjem är trots sin ringa storlek en av Bornholms mest kända städer och sannolikt även en av de charmigaste.

Varme klipper er dejlige udsigtspunkterDe många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer längs den branta klippsluttningen, ger Gudhjem en alldeles speciell atmosfär.

Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella "Gudhjem-ljuset" över horisonten. En av de mest kända konstnärerna, Oluf Høst, har förärats ett eget museum i staden. Där har ni goda möjligheter att få skåda "ljuset" och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Hamnen är Gudhjems hjärta. Här sjuder det av liv på de små kaféerna. Härifrån avgår dagliga båtturer till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen omfattar bland annat de två spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø. Man kan även ta en tur med det stolta fartyget Thor som stävar nerför kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där även Bornholms Kunstmuseum ligger. Medan Thor återvänder till Gudhjem, har ni möjlighet att besöka konstmuseet som bjuder på en imponerande samling av bornholmsk konst och sedan ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem.

Åter i Gudhjem kanske ni tar en tur förbi det lilla fiskeläget "Melsted", som ligger alldeles i anslutning till Gudhjem. Här hittar ni otroligt charmiga små korsvirkeshus samt en härlig sandstrand. Vattnet är rent och kristallklart. Är ni redo för ett dopp? Eller känner ni för att besöka det "levande" landbruksmuseet "MelstedGaard", där ni med alla sinnen kan få uppleva hur livet kunde te sig på en bornholmsk bondgård på 1950-talet?


Avsluta dagen med en picknick på toppen av Gudhjem. Känn värmen som klipporna utstrålar. Njut av utsikten. Gudhjem är en stad fylld med atmosfär, upplevelser och vacker natur.  

 Udsigt fra området BokulhusBindingsværk-idyl  
 Gudhjem er ramme for mange aktiviteterMelsted Badebugt  

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 5695 7295.

Aktiviteter

Beräkna pris Gudhjem Søpark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Om Gudhjem Søpark skulla vara fullbokat, rekomenderar vi det närliggende Gudhjem Feriepark, som du kan se genom att trycka här.

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern