Home Home

Gudhjem Feriepark - Området

Udsigt over Gudhjem

Gudhjem. Små pittoreska gator. Konstnärer. Sydländsk atmosfär.

Gudhjem är trots sin ringa storlek en av Bornholms mest kända städer.
 
Hamnen är Gudhjems hjärta. Här sjuder det av liv på de små kaféerna. Härifrån avgår dagliga båtturer till Ertholmene, som inkluderar de spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø öster om Bornholm. Man kan även ta en tur med det stolta fartyget Thor som stävar nerför kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där även Bornholms Kunstmuseum ligger. Medan Thor återvänder till Gudhjem, har ni möjlighet att besöka konstmuseet som bjuder på en imponerande samling av bornholmsk konst och sedan ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem. Man kan också promenera tillbaka längs kuststigen. Det tar omkring en timme och är en oerhört vacker promenad.

Bognemark - Oluf Høsts mest kendte motivDe många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer längs den branta klippsluttningen, ger Gudhjem en alldeles speciell atmosfär. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella "Gudhjem-ljuset" över horisonten. En av de mest kända konstnärerna, Oluf Høst, har förärats ett eget museum i staden - här har ni goda möjligheter att få skåda "ljuset" och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

800 meter från Gudhjem Feriepark  hittar ni den lilla samhället Melsted, som är som en tidsficka där tiden stått stilla sedan lång tid tillbaka. Staden lockar även med ett imponerande lantbruksmuseum och en liten, men härlig sandstrand. Längst upp i Gudhjem tornar Gudhjem Mølle upp sig mot himlen. 

Nere på hamnen i Gudhjem ligger Gudhjems rökeri. Prova en böckling med gräslök, rädisa och rå äggula - en specialitet från området, som kallas "Sol över Gudhjem". Varsågoda och välkomna till Gudhjem!

 Nostalgi i GudhjemStranden ved Melsted  
   
 Gudhjem ligger i kuperet tærren og der er storslåede udsigter fra byens topGudhjem Mølle er et vartegn for både Gudhjem og bornholmske fødevarerSolen siger godnat    

Beställning
Beställ ert boende på Gudhjem Feriepark genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan, eller ring oss nu på +45 56 95 72 95, så hjälper vi gärna till.

Aktiviteter

Beräkna pris Gudhjem Feriepark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)


Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern