Home Home

Hotel Østersøen - HistorienFrån köpmannagård til semesterlägenheter

Svaneke var under 1700- och 1800-talet hemstad för burgna skeppsredare som byggde pampiga köpmannagårdar längs hamnen. På den plats där Hotel Østersøen ligger i dag har det varit en köpmannagård i århundraden. De äldsta dateringarna går tillbaka till 1758, då madame Else Chats ärvde köpmannagården efter sin make. 1804 övertog Svanekes ledande man, köpmannen och vicekonsuln Herman Jørgen Hansen, köpmannagården.

Köpmannagården förblev i familjen Hansens ägo, och 1870 övertog svärsonen, lantmätare Munch, Hotel Østersøen. Kort tid därefter lät han göra om en del av byggnaderna till gästgiveri. Gästgiveriverksamheten byggdes 1889 ut så att lantmätare Munch då även kunde erbjuda den "ärade allmänheten logi", vilket han annonserade ut i lokaltidningen.

Under 1900-talets gång fick Hotel Østersøen status som ett av Bornholms förnämsta hotell för såväl turister som lokalbefolkning. 1990 blev hotellet varsamt ombyggt till semesterlägenheter och den gamla innergården förvandlades till en grönskande trädgård med tillhörande swimmingpool.

2008 (250 år efter att madame Chat fick ärva gården) totalrenoverades och moderniserades hotellets lägenheter under ledning av Pernille Bülow, en av Bornholms mest framträdande och nyskapande konstnärer. Det har hänt mycket i världen på 250 år, men vi är säkra på att även madame Chat skulle ha glatt sig över den nya och vackra inredningen.

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in ditt önskade ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan - eller ring till oss på 0045 56 95 72 95, så hjälper vi gärna till.


Beräkna pris Østersøen Ferielejligheder
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

 

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern