Home Home

Østersøen Ferielejligheder - I området

Svaneke. Vackra hus. Fantastisk atmosfär.  

Svaneke. Bornholms östligaste stad. Trivsamt gemytligt atmosfär.
Svaneke är en av få städer i Europa som har fått Europarådets guldmedalj för att man har lyckats så väl med att bevara stadens historiska karaktär. På en tur med den lokala häst-spårvagnen kan ni luta er bekvämt tillbaka och njuta av åsynen av de vackra gamla korsvirkeshusen.

I hamnen framför Østersøen Ferielejligheder har ni tillfälle att njuta av den vackra miljön. Från hamnen kan ni strosa upp längs någon av de små gator som går till torget där det alltid råder en trivsam stämning, särskilt på torgdagarna då man kan fynda av det lokala utbudet. Och vi vill också rekommendera ett besök på Svaneke Købmandshandel, som är en levande och trevlig speceriaffär som ser ut som på 50-talet.
   
Längs kusten vid Svaneke löper några av Bornholms vackraste kuststigar. Går ni norrut kommer ni till det lilla fiskeläget Listed, där ni bland annat kan äta hummer på "Hummerhytten", och söderut går stigen till Årsdale, som också hälsar er välkommen med en mysig atmosfär. På väg mot Årsdale kan ni ta er en simtur i "Hullehavn", som är en inbjudande badvik i en liten naturhamn.
Men Svaneke är inte bara gemyt och pittoreska miljöer. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum. Här finns allt vad hjärtat, ögonen och gommen kan begära: Glaskonst. Tavlor. Designerkläder. Handgjord lakrits, choklad, glass och karameller. Och så får vi givetvis inte glömma det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesserna och Svaneke Bryghus med sin prisbelönta öl. Givetvis måste ni också delta i den lokala varianten av bingo: "hönsbingo". Den går i all enkelhet ut på att man släpper ut 3 hönor på ett stort bingofält. Sedan gäller det att satsa på i vilken ruta hönsen först lägger en "klatt". Det går knappt att beskriva, det bara måste upplevas!
 
Det är inte bara turisterna som älskar Svaneke. Svaneke är också staden med några av Bornholms högsta huspriser. Och det är inte bara bornholmare som flyttar hit. Det är många turister som har förträngt allt vad returbiljetter heter efter mötet med Svaneke. Vi måste därför varna för att besök i Svaneke kan bli starkt vanebildande ... t.ex. är Østersøen Ferielejligheder sannolikt den semesteranläggning på Bornholm med största antalet stamgäster.
 

   
   


Beräkna pris Østersøen Ferielejligheder
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Beräkna pris Svaneke Sommerhuse
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)
 

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern