Home Home

Vandringsturer

Æblehaven ligger mitt i Nordbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. Vi kan särskilt rekommendera följande vandringsturer:

Kusträddningstigen
400 meter från Æblehaven börjar den gamla kusträddningsstigen. Om ni följer vägen söderut kommer ni att få uppleva en mycket vacker del av Bornholm - här uppgår strand, klippor och natur till en högre enhet. På en mild sommardag, då naturen grönskar och djurlivet är ymnigt, är vandringsturen en alldeles speciell upplevelse, men på en vindpinad kvällspromenad om våren eller hösten är den nästan ännu vackrare. Vågorna skummar vilt när de slår mot klipporna, och i vindens sus kan man snabbt leva sig tillbaka till den tid då kusträddningsstigen fyllde sin ursprungliga funktion. Många dramatiska förlisningar och ödesdigra händelser har utspelat sig efter denna kuststräcka. Och lokalbefolkningen var inte alltid så behjälplig - vrakgodset kunde förr i tiden utgöra en avsevärd inkomstkälla, och då kunde ju öbor "råka" sända ut falska ljussignaler så att fartygen gick på grund.


Hammeren
Bara 3,5 kilometer från Æblehaven ligger Hammerknuden. Här möts ni av en enastående natur och kan njuta av en fantastisk utsikt över havet och resten av Nordbornholm. Utöver naturupplevelserna måste ni också komma ihåg att besöka:

Hammershus: Nordeuropas största borgruin. Med sitt läge högt uppe på Hammerknuden, på branta klippor som stupar rakt ner i havet, krävs det ingen större fantasi för att föreställa sig vilken makt Hammershus härskare måste ha haft under medeltiden. Men så var också Hammershus under flera århundraden maktens centrum på Bornholm. Ett besök på Hammershus är en spännande upplevelse för både barn och vuxna.
Hammersøen: I början av 1900-talet var stenbrytning en viktig industri på Bornholm och man exporterade stora mängder av fin bornholmsk granit. Industrin har nu upphört men i landskapet runt Hammeren kan ni se spåren - de vackra sjöarna med ett imponerande djur- och växtliv.

Krølle Bølle: Bornholms mytomspunna maskot - det lilla trollet Krølle Bølle - bor enligt sägnen i Langebjerget vid Hammeren. Berättelserna om Krølle Bølle kan få alla barn att spetsa öronen - det är snälla och underhållande sagor som barnen vill höra om och om igen.


Allinges gamla kvarter
Om ni går ned till stranden framför Æblehaven och tar av åt norr (till vänster), kommer ni till Allinges gamla kvarter som präglas av pittoreska korsvirkeshus och prunkande stockrosor. Medan ni långsamt strosar längs de idylliska gränderna och njuter av stillheten och de vackra husen, blir snart doften av böckling alltmer påtaglig. I Allinges hamn ligger nämligen två av Bornholms bästa fiskrökerier där ni har möjlighet att smaka Bornholms nationalrätt - böcklingen.


 

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in ditt önskade ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan - eller ring till oss på 0045 56 95 72 95, så hjälper vi gärna till.

Aktiviteter

Beräkna pris Æblehaven Feriecenter
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern