Home Home

Praktisk Information om Feriecenter Æblehaven

Praktisk information

Adress
Feriecenter Æblehaven
Balran 7 (Gatunamn kommer att ändras till Æblevej i 2017)
3770 Allinge
Telefon - reception: 0045 5648 1222
Telefon - bokning: 0045 5695 7295 

Allergianpassade lägenheter
Alla semesterhus är rökfria. Om du är allergisk mot pälsdjur, kan du välja en lägenhet, som är husdjursfri. Informera oss vänligen om detta i samband med bokning, så reserverar vi en allergianpassad lägenhet till dig.

Eventuell dunallergi är inte heller något problem, eftersom våra täcken och kuddar inte innehåller dun.

Ankomstdagar 
Du kan anlända och avresa den veckodag som passar bäst - vi har alltså inga fasta ankomstdagar, och som utgångspunkt behöver du heller inte hyra ett bestämt antal dagar. Det ger dig optimal möjlighet att utforma semestern efter egna önskemål och även att välja de billigaste färjeavgångarna. De billigaste färjedagarna är som regel måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. 

Ankomsttid
Du får tillträde till semesterlägenheten från kl. 15.00. Läs eventuellt mer under punkten "Nycklar", om du ankommer sent.

Avresedagen
På avresedagen ber vi dig vänligen lämna semesterlägenheten kl. 10.00. 

Babyutrustningspaket
Du kan gratis låna babyutrustningspaket som består av: barnstol, barnsäng, paraplyvagn (kraftig med sufflett och ryggstödet kan läggas ned), skötdyna och badkar. Utrustningen hämtas i receptionen på Æblehaven. Var vänlig reservera babyutrustningspaketet i samband med bokningen.

Betalningsvillkor
Ett depositum på 25% av resans pris skall vara oss tillhanda senast 14 dagar efter, att du har mottagit vår bekräftelse. Resterande belopp skall vara oss tillhanda senast 4 veckor före ankomst. Vid sen bokning, där mindre än 4 veckor återstår till ankomsten, avtalar vi betalingsdatum i samband med bokningen av semestervistelsen. 

Boka flera hus samtidigt
Om du vill boka flera hus samtidigt, gör du bara en vanlig bokning av semesterhuset via internet - men notera i kommentarfältet på bokningsformuläret, hur många hus som du önskar boka, så hanterar vi din bokning manuellt - och vi bemödar oss givetvis om att placera husen så nära varandra som möjligt.

Buss på Bornholm 
Om du vill ta bussen till Feriecenter Æblehaven, skall du ta buss nummer 2, som startar vid färjeterminalen i Rønne. Avstigningshållplatsen ligger endast 100 meter från Feriecenter Æblehaven. Turen tar 50 minuter.

Du kan också ta buss nr. 1. Den stannar 250 meter från Feriecenter Æblehaven. Turen tar 45 minuter.

När du återvänder till Rønne, kan du ta buss nr. 4.

Informera chauffören om att du vill gå av vid Feriecenter Æblehaven i Allinge.

Tidtabell för samtliga busslinjer kan du se här

Cykeluthyrning 
Du kan hyra cyklar i receptionen. Kom ihåg att beställa dem senast dagen Innan i receptionen.

Priserna per cykel är:
1 dag: 110 SEK
2 dagar: 210 SEK
3 dagar: 270 SEK
Extra dag: 55 SEK
Hjälm: 40 SEK per person

Handikappanpassning
Radhusen som är i ett plan är handikappvänliga. De har t.ex. dörrar som är tillräckligt breda för rullstolar, och det finns inga trappsteg i semesterhuset. Meddela oss vänligen om du medbringar rullstol - så gör vi vårt bästa för att hitta bästa möjliga hus åt er. 

Hundar/Katter
Hundar och katter är välkomna till Æblehaven. En del av våra hus er förbehållna gäster med hundar eller katter. Vi ber dig vänligen upplysa vid bokning om du önskar medbringa hund/katt . På grund av de extra städning som krävs kostar det dig 333 SEK att ta din hund/katt med. Medbringar du 3 eller fler hundar/katter är priset 666 SEK. Priset gäller för hela uppehållet. 

Vi har varje år många gäster, som tar deras hund eller katt med till Bornholm. Det är lätt - du skall endast komma ihåg att de svenska tullmyndigheternas krav skall vara uppfyllda. 

Inköp
På Feriecenter Æblehaven finns en kiosk, som har ett mindre sortiment livsmedel. Öppettiderna är 07.30 till 10.30 och 15.00 till 19.00. Utanför högsäsongen kan öppettiderna vara lite kortare.

För större inköp ligger Allinge centrum endast 800 meter bort. Där finns både Netto och Superbrugsen.
 
Internet
Det är gratis trådlöst internet i alla lägenheter i Æblehaven. Signalen kan variera beroende på antalet av samtidiga brukare. Om internet skall användas till arbete, rekommenderar vi att man medtager eget mobilt bredband. Dvs. att om nätet inte fungerar optimalt, utlöser det ingen ekonomisk kompensation.   

Köksutrustning

Semesterhusen i Æblehaven har ett välutrustat kök. Du behöver därför inte medbringa köksservis eller liknande.

Nycklar
Nycklarna hämtas i receptionen på Feriecenter Æblehaven. Om du ankommer när receptionen är stängd, hänger det på dörren till receptionen en välkomsthälsning med ditt namn på. I detta kuvert ligger nyckeln samt information om vilket hus du skall bo i. 

Parkering
Det är gratis parkering på Feriecenter Æblehaven.

Pensioniärsrabatt
Som pensionär har du möjlighet att uppleva Bornholm lite billigare. När du beställer boende inklusive färjetransport med bil, markerar du bara i bokningsfältet till höger på sidan, att du önskar en "Pensionärsbil-biljett", så får du färjebiljetten till rabatterat pris. Följande regler gäller för att kunna utnyttja pensionärsrabatten:
* Minst en av resedeltagearna skall vara pensionär eller förtidspensionär.
* Ni får max vara två personer i bilen (det går dock bra att ta med upp till tre barn under 11 år i bilen).
* Pensionärsrabatten gäller ej vid andra kampanjerbjudanden, där det redan ges rabatt på färjebiljetten (kampanjerbjudanden är de reser, som står på startsidan på vår hemsida).

Notera att färjan kan ha ett begränsat antal pensionärsbiljetter på utvalda avgångar.

Städning
Semester skall vara semester! Därför ansvarar vi för att städa ditt hus både före din ankomst och efter din avresa - på så sätt är du alltid säker på att det är ordentligt städat när du kommer och slipper besväret när du reser. Betalingen för städningen är inkluderat i priset. Du behöver alltså inte betala extra för städningen.

Allt du behöver göra vid avresan är att slänga evt. sopor samt diska efter dig. 

Strykjärn
Du kan låna strykjärn och strykbräda i receptionen - och det är naturligvis gratis.

Telefonnummer
Æblehaven - bokning: 0045 5695 7295 
Æblehaven - reception: 0045 5648 1222

Tennis
Under uppehållet i Æblehaven kan du gratis låna tennisbanan - kom dock ihåg att boka speltid i receptionen. Saknar du racket och bollar, kan du hyra dem i receptionen för 40 SEK per timme. 

Tvättmaskin och Torktumlare

Om du behöver tvätta, har du möjlighet att hyra vår tvättmaskin och torktumlare.

Täcken och sänglinne
Det är täcken och huvudkuddar i lägenheten. Lakan och handdukar är därför det endaste som du skall ta med. Alternativt kan du hyra det i receptionen för 115 SEK för lakan och 35 SEK för handdukar. Vänligen reservera om du önskar hyra lakan/handdukar.


 

Aktiviteter

Beräkna pris Æblehaven Feriecenter
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern