Home Home

Griffen Spa Hotel - Spa och Wellness

Den Bornholmske Diamantspa er en ren luksusoplevelse

"Den Bornholmske Diamantspa." Ett av Nordens bästa spa- och wellnessanläggningar.

Njut och koppla av på ett av Nordens bästa spa- och wellnessanläggningar.

Det finns en värld där tiden står stilla och mobiler inte ringer ... "Den Bornholmske Diamantspa". Det över 1000 m2 stora inom- och utomhusspaet som byggdes 2010, har fått sitt namn efter de över 400 miljoner år gamla "diamanter" som finns i havet vid Bornholm. Spaområdet, som byggnadsmässigt har hämtat inspiration från olika natursköna platser på Bornholm, kan bland annat fresta er med: 

 

Den Våde Ovn - Den våta ugnen
"Den våde ovn" är en klipphåla på Nordbornholm, men på "Den Bornholmske Diamantspa" har denna återskapats i form av en fantastisk bastu där ångan släpps ut genom små bergstoppar. Medan ångan stiger uppåt, växlar ljuset i bastun långsamt. Först kan du njuta av soluppgångens gyllene strålar.  Därefter ökar ljusnivån tills allt tonas ned vid solnedgången. Ljusterapin kombinerat med den varma ångan har en unikt avstressade effekt.

 

Den tørre ovn - Den torra ugnen
I motsats till "Den Våde Ovn", som alstrar fuktig värme, får du uppleva en torr värme vid besöket i "Den Tørre Ovn". Torr och stark värme kombinerat med doft och ljud borgar för en härlig upplevelse ... särskilt om den avslutas med en iskall dusch. Prova även "Saunagus" (Bastudimma), där dimmornas mästarinna trollar fram varma dofter med eteriska oljor och tar deltagarna genom en 40 minuter lång session med inlagda pauser och förfriskningar. En ljuvligt skön upplevelse!

 

Kaskader av vatten
Ställ dig vid vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten forsa nerför din rygg och nacke. Spänningarna i nacken och skuldrorna släpper när det ljuvligt ljumma vattnet strömmar nerför hals och huvud. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern pressar mjukt vattnet mot dina fötter. Massagen ökar och omfattar snart hela din kropp. Njut av en känsla av total avkoppling och välbefinnande.  

 Den forunderlige isfontæne

Is och varm ånga
Människan är skapt för att kunna klara avsevärda temperaturväxlingar, från hård kyla till tropisk hetta. På Den Bornholmske Diamantspa kan din kropp få uppleva båda extremerna. När kroppen omväxlande utsätts för varm ånga och iskallt vatten, stärks immunförsvaret. Cirkulationen mår bra av att stimuleras. I Kneipp-bassängerna växlar vattnet mellan 0 grader och tropisk värme. Du kan även massera kroppen med is från isfontänen. Isfontänen släpper ner färsk is i den flera miljoner år gamla granitskålen. En märklig upplevelse!

  

Randzonen
Mitt på Bornholm ligger den fenoskandiska randzonen. För flera miljoner år sedan krockade här den ispolerade och hårda graniten med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de båda stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippbastun på spaet har man återskapat denna randzon. Ett klinkerstreck på bastuns golv gör det möjligt att stå med en fot i varje tidsålder. En tidsskillnad på 1,2 miljarder år ger bastuupplevelsen en alldeles ny och speciell dimension.

  

Rokkestenen - Löst klippblock
Bornholm är känt för sina s.k. "rokkestene", stora lösa granitblock som ligger utslängda i naturen på ett sådant sätt att de kan sättas i gungning med hjälp av bara en lätt beröring. På Den Bornholmske Diamantspa har man hämtat inspiration från dessa stenar och skapat en massagebänk av en stor granitskiva som gungar samtidigt som du får behandling. Det är världens enda gungbara granitmassagebänk. Vi kan varmt rekommendera upplevelsen ... framförallt hamammassagen med getmjölkstvål är en alldeles speciellt njutbar upplevelse.

 

Krystalsø-bubbelbadet
Ett glas champagne i det stora Krystalsø-bubbelbadet medan solen i bakgrunden långsamt sjunker ner vid horisonten?

 

Blåskinsdalens varma händer
Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. Förr i tiden vallfärdade Bornholms invånare till Blåskinsdalen för att uppleva dess magiska skönhet. Om du också känner för att njuta av "magisk skönhet" hälsar dig Den Bornholmske Diamantspa välkommen i vår version av denna överjordiskt vackra dal. Med sten, lerjord, vilda örter och bornholmsk massageolja stimuleras kroppsbalansen. Du kan t.ex. prova: massage med varma örtblad, hotstone-massage, kroppsinpackning i örter och getmjölk, kroppspeeling, zonterapi, ansiktsmask med rödlera eller kaolin eller hamammassage på Kyllingehønen. Kyllingehønen är ett enormt vandringsblock av granit som under istiden kom till Bornholm från Sverige. På Den Bornholmske Diamantspa har Kyllingehønen återskapats som en kabin som med hjälp av värmestrålar kan smälta bort kroppens fettpåsar.

   
   

Entrén till spa- och wellnessanläggningen är gratis för gästerna på Griffen Spa Hotel. Du har dessutom möjlighet att köpa till behandlingar hos spaets terapeuter. Du kan dock behöva förbeställa önskade behandlingar. I receptionen på Griffen Spa Hotel kan du få ett program över behandlingsalternativen samt boka behandlingstider.
Vi lägger stor vikt på att spaet ska präglas av en lugn och avkopplande atmosfär. Därför har vi på Den Bornholmske Diamantspa en åldersgräns på 16 år.

Öppningstider:
Mandag – Fredag
07:00 – 10:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
15:00 – 21:00

Lørdag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 20:00

Søndag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 18:00

Öppettider i julen
December 23th
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
15:00 – 21:00 Vanligtvis öppen

December 24th
07:00 – 10:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
10:00 – 16:00  Vanligtvis öppen

December 25th
07:00 – 11:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
12:00 – 17:00  Vanligtvis öppen

December 26th
07:00 – 11:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
12:00 – 17:00  Vanligtvis öppen

December 27th
07:00 – 11:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
12:00 – 21:00  Vanligtvis öppen

December 28th
07:00 – 11:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
12:00 – 21:00  Vanligtvis öppen

December 29th
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotell
12:00 – 21:00  Vanligtvis öppen

December 30th
07:00 – 11:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 20:00 Vanligtvis öppen

December 31st
08:00 – 10:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
10:00 – 16:00  Vanligtvis öppen

1. januar
08:00 – 13:00  Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 5695 7295.


Beräkna pris Griffen Spa Hotel
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)
 
Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern