Home Home

Klintely - Vandring

Klintely ligger mitt i Nordbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. I receptionen kan ni få mer information. Vi vill särskilt rekommendera följande turer:

Storedalen & Kusträddningsstigen
Naturområdet "Storedalen", som ligger alldeles vid Hotel Klintely, är en gammal sprickdal som formades under den senaste istiden. Förutom sprickdalen erbjuder området en mycket grönskande och vacker natur.

300 meter från Klintely går den gamla kusträddningsstigen. Om ni följer vägen söderut får ni uppleva en mycket vacker del av Bornholm - här uppgår strand, klippor och natur till en högre enhet. På en mild sommardag, då naturen grönskar och djurlivet är ymnigt, är vandringsturen en alldeles speciell upplevelse, men på en vindpinad kvällspromenad om våren eller hösten är den nästan ännu vackrare. Vågorna skummar vilt när de slår mot klipporna, och i vindens sus kan man snabbt leva sig tillbaka till den tid då kusträddningsstigen användes för sin ursprungliga funktion. Många dramatiska förlisningar och ödesdigra händelser har utspelat sig längs efter denna kuststräcka. Och lokalbefolkningen var inte alltid så behjälplig - vrakgodset kunde förr i tiden utgöra en avsevärd inkomstkälla, och då kunde ju öbor "råka" sända ut falska ljussignaler så att fartygen gick på grund. 
 
Hammeren
Fem kilometer från Klintely ligger Hammerknuden. Här möts ni av en enastående natur och möjlighet att njuta av en fantastisk utsikt över havet och resten av Nordbornholm.

Utöver naturupplevelserna måste ni också komma ihåg att besöka:
Hammershus: Nordeuropas största borgruin. Med sitt strategiska läge högt uppe på Hammerknuden, på branta klippor som stupar rakt ner i havet, krävs det ingen större fantasi för att föreställa sig vilken makt Hammershus härskare måste ha haft under medeltiden. Men så var också Hammershus under flera århundraden maktens centrum på Bornholm. Ett besök på Hammershus är en spännande upplevelse för både barn och vuxna.

Hammersøen: I början av 1900-talet var stenbrytning en viktig industri på Bornholm och man exporterade stora mängder fin bornholmsk granit. Industrin har nu upphört men i landskapet runt Hammeren kan ni se spåren - de vackra sjöarna med ett imponerande djur- och växtliv.

Krølle Bølle: Bornholms mytomspunna maskot - det lilla trollet Krølle Bølle - bor enligt sägnen i Langebjerget vid Hammeren. Berättelserna om Krølle Bølle kan få alla barn att spetsa öronen - det är snälla och underhållande sagor som barnen vill höra om och om igen.

Allinges gamla kvarter
Om ni går ned till stranden framför Klintely och tar av åt norr (till vänster) längs kusträddningsstigen, kommer ni till Allinges gamla kvarter som präglas av pittoreska korsvirkeshus och prunkande stockrosor. Medan ni långsamt strosar längs de idylliska gränderna och njuter av stillheten och de vackra husen, blir snart doften av böckling alltmer påtaglig. I Allinges hamn ligger nämligen två av Bornholms bästa fiskrökerier där ni har möjlighet att smaka Bornholms nationalrätt - böcklingen.


 

Beställning
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: 0045 5695 7295.

Aktiviteter

Beräkna pris Klintely
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern