Home Home

Klintely - Området

Fina sandstränder. Branta klippor.

 

Klintely ligger i Sandkås, strax utanför Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkås var det första resmålet när Bornholms turism sköt fart början av 1900-talet.

Den unika och vackra kombinationen av sandstrand och branta klippor var sannolikt orsaken till att både den danska och det tyska borgarklassen hade Allinge/Sandkås som sitt favoritresmål redan för hundra år sedan.

Området runt Sandkås bjuder in till vandringsturer - t.ex. i naturområdet "Storedalen" som formades under den senaste istiden. Längs kusten löper den gamla kusträddningsstigen där man kan få uppleva den vackra kombinationen av vit sandstrand och branta klippor på nära håll.  Kusträddningsstigen fortsätter in till Allinge där ni välkomnas av Allinges gamla kvarter med sina pittoreska korsvirkeshus. Den frestande doften av böckling blir alltmer uttalad, vilket inte är konstigt då två av öns bästa rökerier ligger i Allinges hamn.

Hamnen sjuder av liv - den är full av små mysiga kaféer och här arrangeras även krämarmarknader och en årligen återkommande jazzfestival. Kusträddningsstigen forstätter vidare, ut ur Allinge och upp till den gamla borgruinen Hammershus - Nordeuropas största i sitt slag. Nedanför Hammerhus ligger Hammerhavnen och härifrån kan ni stiga ombord på någon av de små båtar som kör turer nerför kusten. Sedd från sjösidan ter sig klippkusten ännu mer dramatisk och när man passerar Hammershus krävs det ingen större fantasi för att inse att borgen måste ha framstått som en ointaglig fästning under den oroliga medeltiden. Upplevelserna kryddas av båtkaptenens spännande berättelser - och det gör verkligen inte turen mindre intressant.

Från Allinges hamn går det under säsongen dagliga båtförbindelser till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen består av två bebodda öar, Christiansø och Frederiksø, och ett antal småöar och klippskär. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks framskjutna flottbas i Östersjön. Flottbasen var en nagel i ögat på engelsmännen som flera gånger utsatte ön för våldsamma bombardemang. Men Ertholmene höll stånd och förblev danskt. Kanonerna står fortfarande kvar och med sin spännande historia samt särpräglade natur är det lätt att känna historiens vingslag på dessa öar. Här väntar en alldeles speciell upplevelse för både barn och vuxna.

   

Beställning
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: 0045 5695 7295.
Aktiviteter

Beräkna pris Klintely
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

 
Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern