Home Home

Pension Koch - Området

En brant klippa. Slingrande gränder. Det magiska ljuset över havet. Drömmarnas stad. Välkommen till Gudhjem.

Gudhjem är trots sin ringa storlek en av Bornholms mest kända städer och förmodligen också en av de charmigaste. 

De många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer längs den branta klippsluttningen, förlänar Gudhjem en alldeles speciell atmosfär. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella "Gudhjem-ljuset" över horisonten. En av de mest kända konstnärerna, Oluf Høst, har förärats ett eget museum i staden - här har ni goda möjligheter att få skåda "ljuset" och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Hamnen är Gudhjems hjärta. Här sjuder det av liv på de små kaféerna. Härifrån avgår dagliga båtturer till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen omfattar bland annat de två spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø. Man kan även ta en tur med det stolta fartyget Thor som stävar nerför kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där även Bornholms Kunstmuseum ligger. Medan Thor återvänder till Gudhjem, har ni möjlighet att besöka konstmuseet som bjuder på en imponerande samling av bornholmsk konst och sedan ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem.

Längs kusten löper den gamla kusträddningsstigen där ni kan uppleva en av de vackraste utsiktspunkterna - t.ex. vid Salene Bugten. Sätt er på en varm klippa. Blicka ut över havet. Njut av semestern medan fartyg långsamt glider förbi i horisonten. Salene Bugten är en av Bornholms vackraste och mest rofyllda platser. Så var det dock inte för tusen år sedan, då enligt legenden den danske vikingakungen Harald Blåtand utkämpade ett stort sjöslag mot sin son, Sven Tveskägg, just i denna vik. Harald Blåtand träffades av en pil i ändalykten och flydde med sin flotta till den tyska östersjökusten.

Med alla kroppsdelar i behåll kan ni återvända till nutiden och promenera tillbaka till hamnen i Gudhjem där ni kan sätta tänderna i en av Bornholms nationalrätter "Sol over Gudhjem" på det lokala rökeriet: en läcker kombination av böckling, gräslök, rädisa och rå äggula. Varsågoda och välkomna till Gudhjem!

Beställning
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 5695 7295.
Aktiviteter

Beräkna pris Pension Koch
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Om Pension Koch skulla vara fullbokat, rekomenderar vi Klintely semesterlägenheter - som du kan se genom at trycka här.

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern