Home Home

Storløkke Feriepark - Området

Allinge. Nordbornholm. Stupande klippor. Fina stränder. Hammershus. Meldeltidsäventyr 
  

Storløkke Feriepark ligger i Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkaas var det första resmålet när Bornholms turism tog fart i början av 1900-talet.

Stränderna vid Allinge tillhör inte Bornholms största, men är några av de finaste. Den unika och vackra kombinationen av sandstrand och branta klippor var sannolikt även anledningen till att både den danska och den tyska borgarklassen strömmade till Allinge för hundra år sedan.

Strax utanför Allinge ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin. Ni kan njuta av promenader med en makalös panoramautsikt. Och för de modiga kan panoramautsikten bytas ut mot en tur i Danmarks längsta linbana ...

Själva Allinge är en charmig liten hamnstad. Här anordnas en årligt återkommande jazzfestival, krämarmarknader och stadsfester, och runt hamnen sjuder de små kaféerna av liv och mysig atmosfär. Runt Allinge ligger många av de sevärdheter och attraktioner som bidrar till att göra semestern på Bornholm till något alldeles unikt.

Allinge och Nordbornholm är också hemvist för Bornholms mytomspunna maskot - den lilla trollungen "Krølle Bølle". Har ni barn med på semestern brukar de älska att få höra berättelserna om Krølle Bølle och alla hans spännande äventyr.

Om det är Krølle Bølle som är i farten eller inte går, är svårt att säga, men i boken "Det mystiske Danmark" finns många berättelser om mystiska föremål som med hög fart rör sig över himlen på Nordbornholm. Till exempel lär en tysk turist ha sett en tefatsformad farkost flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning som plötsligt uppenbarade sig i klippväggen. En kort tid därefter berättade flera fritidsseglare att de hade sett en liknande farkost fara upp ur havet vid Hammerknuden och fortsätta spikrakt upp i himlen tills de förlorade den ur sikte.

Lite mer jordnära upplevelser väntar er i Allinges hamn. Under säsongen finns det dagliga båtförbindelser härifrån till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen består av två bebodda öar, Christiansø och Frederiksø, och ett antal småöar och klippskär. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks framskjutna flottbastion i Östersjön. Flottbasen var en nagel i ögat på engelsmännen som flera gånger utsatte ön för våldsamma bombardemang. Men Ertholmene höll stånd och förblev danskt. Kanonerna står fortfarande kvar och med sin spännande historia samt särpräglade natur, är det lätt att känna historiens vingslag på dessa öar.
 
Ni kan även ta båten från Hammerhavnen strax norr om Allinge, för en tur längs kusten. Från sjösidan ser klippkusten ännu mer dramatisk ut. När ni passerar nedanför den gamla borgruinen Hammershus kan man lätt föreställa sig att borgen en gång var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna kryddas av båtkaptenens spännande berättelser - och det gör verkligen inte turen mindre intressant.

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 5695 7295.
Aktiviteter

Beräkna pris Storløkke Feriepark
Type:
Ankomst (ddmmyy)
Avresa (ddmmyy)

Semester Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon 0045 56 95 72 95 • E-mail
Bornholm Karta
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Balka Sommarhus
Dueodde Semesterlägenhet
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Hotel Griffen
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommarhus
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lägenheter
Svaneke Sommarhus
Æblehaven
Østersøen Semesterlägenheter
Årsdale Søpark
Alla Semesterställen
Badsemester
Barnens semester
Havsutsikt
Hund på semestern
Romatisk Semester
Pensionärsemester
Rökfri Semester
Alla Semesterställen
Semesterhus & Semesterlägenheter
Semesterlägenheter & Rum
Hyresvillkor
Avbokningsskydd
Hund på semestern