4-stjärnigt hotell i Rønne

 

Ekologi
   Bärkraftig  
  Gourmetmat

Ekologisk hotell i Rønne

Mulig ankomstperiode: til

Indgang til Green Solution House

Hotellet er et stenkast fra stranden

Indgangspartiet på Green Solution House

Erichsens Gård i Rønne

En grön och bra semester 
Green Solution House är känt i många delar av världen för sin banbrytande nya teknik inom hållbarhet. Till eksempel blev hotellet korat som "Årets byggeri i Danmark", och vann EU's miljöpris i 2016. Kronprins Frederik återöppnade det 4-stjärniga hotellet efter en omfattande ombyggnad i 2015 - och sidan dess har gästerna strömmat till.

Flotta anmälningar
Matmagasinet Gastro skrev i mars 2016: "Det æstetiske og det smagsmæssige kæmper om toppointene. Green Solution House er for alvor indtrådt i Bornholms hall of fame af fantastiske spisesteder". Senare samma år var Hotel GSH nominerat av Den Danske Spiseguide som "Årets bo- og spisested i Danmark". Maten, miljön och omgivningarna är i toppklass...och vi garanterar att servicen også är på topp!

Altt detta är inkluderat i erbjudandet:
* 4 nätter i rymliga familjerum
* 4 x frukostbuffeé med primärt ekologiske produkter
* Sänglinne och handduk for 4 personer
* Färja Ystad-Rønne med bil och 4 personer tur/retur
* Gratis avbeställingsförsäkring
* Totalpris för 4 personer
   * 4 nätter för SEK 8 595:-
   * 7 nätter för SEK 14 295:-

Vill du stanna en dag mer?
Om du vill förlänga din vistelse med 1 dag eller mer kostar det SEK 1 995: - per natt.

Möjliga ankomstdagar:
Om ni väljer 4 nätter
* Fri ankomst och avresedag

Om ni väljer 7 nätter
* Erbjudandet gäller endast med ankomstdag måndagar, tisdagar, onsdagar eller torsdagar. 
* Vid ankomst på fredagar, lördagar eller söndagar tillkommer en ytterligare avgift på SEK 550:- 

Gourmetmat 
Bornholm är känt för sin gourmetmat. Gläd dig till läcker mat baserad på goda bornholmska råvaror, som i så stor utsträckning som möjligt är ekologiska. Green Solution House är naturligsvis ekologiskt certifierat.

Laddstation för elbilar
Green Solution House har självklart laddstation för elbilar.

Hand-i-Hand
Efter en läcker middag kan du ta din hjärtans kär i handen och gå en tur genom den romantiska parkliknende trädgården, eller genom den lilla skogen framför hotellet och ner till stranden. Stick tårna i den varma sanden och njut av varandras sällsakp medan solen långsamt går ner i havet framför er. Det är semester!

Mattor som renar luften
Hotellets rum renoverades i 2015. Men Du skal ine förvänta dig, att allt är nytt. Det är nämligen mer i linje med vår profil med hållbar utveckling i fokus, att låta klä om gamla danska designstolar med nytt ekologisk tyg, istället för at köpa nya stolar i Kina Mattorna och gardinerne på dit rum är designade och tillverkade för att rena luften. Det ger frisk luft - och en god natts sömn till dig. Green Solution House ligger i Bornholms huvudstad Rønne. När du väljer Green Solution House, kommer du därför till att bo nära på skog, strand och det mysiga småstadslivet i öns huvudstad. 

Semester som hjälper miljön
De nya delarna av Green Solution House är bland annat byggda efter principen vagga-till-vagga. Det innebär att allt byggmaterial lätt skall kunna delas upp och användas igen i framtida byggprojekt. På det sättet sparar vi på världens resurser. De delar av de gamla byggnaderna, som man var tvungen art rive ner vid ombyggnaden, har blivit återanvänt i det nya byggeri - och de gamla termoruterna har smälts ner och kommit till användning som isoleringsmaterial i andra byggprojekt. Hotellets avfall blir via en speciell förbränningsprocess om till närande gödsel, som kommer till nytta i hotellets köksträdgård. Det är solceller i terrassglaset på ditt rum och därmed skapar byggnaden sin egen ström. Upplev själv ännu fler spännande detaljer, när du besöker Green Solution House.

Beställ nu
Beställ din semester vid att knappa in din önskade ankomstdag i beställningsrutan överst på sidan - eller maila till info@semester-bornholm.se eller ring till oss nu: 0045 56 95 85 66.

Lägenhed för 4 personer

Mulig ankomstperiode: til

Rymliga familjerum
Alla hotellets familjerum renoverades 2014-15. Rummen är rymliga och lämpliga för familjer och vänner på tur. Lägenheterna innehåller nya och gamla möbler, eftersom det är mer miljövänligt at återbruka funktionella möbler än att köpa nya. Rummen är inredda med en entré som också innehåller ett litet praktiskt pentry samt ingång till ett stort och flott badrum med dusch. Från pentryt kommer ni in et rymligt vardagsrum med ett mysigt soffarrangemang och matplats, samt utgång till en solig terrass. Från vardagsrummet är det också passage till två sovrum, där det ena är möblerat med dubbelsäng och det andra med två enkelsängar som kan ställas samman vid behov.

Den hyggelige havn i Rønne

Skibs- og Havnesmedie

Forsvarsmuseet Kastellet

Keramikmuseet Hjorths Fabrik

Besatt av ryssarna

Det ligger en liten skog precis framför Green Solution House som leder ned till stranden. Även om stranden är mycket vacker, så skall man också prova att följa skogsstigen in till Rønne centrum, som är Bornholms huvudstad. Där skogsstigen slutar ligger Kastellet – ett citadell, som på 1600-talet tillhörde Rønnes försvar. Vid citadellet ligger också det spännande försvarsmuseet, där man bland annat får en bra inblick i, hur Bornholm hade det under andra världskriget.  Medan resten av Danmark firade befrielsen, vägrade den tyske befälhavaren att överge Bornholm, varefter Rønne bombades massivt av ryska flyg och efterföljande besattes av ryska trupper. Försvarsmuséet berättar också om Bornholms viktiga roll under det kalla kriget. Spännande spion- och avhoppningshistorier väntar…

Kyrka, teater och torget
Efter dessa dramatiska och spännande upplevelser, fortsätter ni ned till Rønnes hamn. Under sommarperioden myllrar det med liv – speciellt de dagar när kryssningsfartyg lägger till vid kajen. Från kajen svänger ni upp mot centrum. Snart tornar Rønne kyrka upp framför er. Går man lite längre, kommer man till Rønne Teater, som är Danmarks äldsta teaterbyggnad. En teaterföreställning kan kanske fresta?  Fortsätt till torget, där kan både en kopp kaffe och det trevliga torget avnjutas.

Den gamla stadsdelen
Vid torget ligger den gamla stadsdelen med sina krokiga små gator och charmerande små hus. Här finns också stora köpmannagårdar från 1800-talet, som vittnar om en tid, när Rønne var hemort för många rika redare. Njut av de vackra husen under en promenad längs de mysiga små gatorna.

Besök på museum
Bornholm er kendt for sine dygtige keramikere. Et besøg på det levende museum Hjorths Fabrik kan friste med mange lækre keramikting. Rønne finns också flera av öns många museer. På Bornholms Museum kan man uppleva Bornholms historia genom 10. 000 år. På grund av sin placering långt bort från övriga Danmark, har Bornholm utvecklats på sitt eget sätt. Bornholm är centralt beläget längs farlederna till Baltikum, och därmed var Bornholm ett viktigt handelscentrum. Handeln bidrog till stora rikedomar, men rikedomarna lockade också sjörövare till ön. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard (uttalas gård), där man reser tillbaka i tiden till 1850-talet. Här kan man se hur ett finare borgerligt hem såg ut på den tiden. I den tillhörande vackra trädgården blommar flera arter från 1800-talet. Besök också Hjorths Fabrik, ett keramikmuseum som visar Bornholms stolta keramiktradition.

Godt udgangspunkt
Green Solution House har en perfekt beliggenhed i Rønne. I er tæt på skoven, stranden og alligevel også tæt på centrum i Rønne. Hvis I ikke har lyst til at gå langs skovstien til Rønne, kan I leje en cykel på Green Solution House eller tage bybussen. Stoppestedet ligger lige ved hotellet, og dermed har I nem adgang til Bornholms vidtforgrenede net af busruter. Hvis I ikke har bil med, er Green Solution House derfor også et rigtig godt feriested.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Bilder från Bornholm

Rökeriet “Nordbornholms Røgeri” i Allinge

“Christiansøfarten” i Gudhjem

Hamnen i Gudhjem

Njut av klipporna

Segla med “Hammerhavnens Baadfart”

Hammershus

Klippformationen “Løvehovederne”

Hamnen “Hammerhavnen”

Lantbruksmuseet “Melstedgaard”

Dueodde

Rundkyrkan i Østerlars

“Helligdommen”

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.