Hotell med Sjöutsikt


3-rätters aftons-meny varje kväll

Utsikt över Hammersøen
Trevliga rum

Hotel Hammersø - Härligt hotell i Sandvig

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 13-10-2020

Beställ 7 nätter här

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 10-10-2020

Gläd er till härliga semesterdagar på Hotel Hammersø.

Allt detta är inkluderat i priset:
* Skönt dubbelrum med utsikt över den vackra Hammersø
* 3-rätters aftons-meny varje kväll
* Läcker frukostbuffé varje morgon
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur inklusive 2 personer
* Gratis avbeställningsförsäkring
* Totalpris för 2 personer:
   4 nätter SEK 8 995:-
   7 nätter SEK 14 695:-

Erbjudandepriset gäller vid ankomst före 31 maj eller efter 5 september. Om du vill anlända vid andra tillfällen är priset:

Ankomst i perioden 4 nätter 7 nätter
Före 31 maj 8 995:- 14 695:-
31 maj - 24 juni 9 495:- 15 595:-
25 juni - 4 juli 9 995:- 15 595:-
5 juli - 9 augusti 10 695:- 16 995:-
10 augusti - 5 september 9 495:- 15 595:-
6 september - 17 oktober 8 995:- 14 695:-

Möjliga ankomsdagar:
Om ni väljer 4 nätter:
* Fri ankomst och avresedag

Om du väljer 7 nätter:
* Erbjudandet gäller endast med ankomstdag måndagar, tisdagar, onsdagar eller torsdagar. 
* Om du väljer 7 nätter och anländer på en fredag ​​eller söndag finns det ett tillägg:
* Ankomst före 29 juni eller efter 9 augusti: SEK 395:-
* Ankomst under perioden 29 juni till 9 augusti: SEK 995:-
* Om du väljer 7 nätter och anländer på en lördag finns det ett tillägg:
* Ankomst före 29 juni eller efter 9 augusti: SEK 595:-
* Ankomst under perioden 29 juni till 9 augusti: SEK 1 695:-

Åldersgräns på 14 år
Notera att Hotel Hammersø har en åldersgräns på 14 år, vilket medverkar till hotellets mycket lugna atmosfär. På fanorna här under kan ni läsa mer om Hotel Hammersø, rummen och området.

Beställ nu
Beställ er semester på Hotel Hammersø på denna websida vid att knappa in ert önskade ankomstdatum i beställningsrutan här. Ni är självklart också mycket välkomna att maila eller ringa till oss nu på +45 56 95 72 95, så ger vi er goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Hund
I några av rummen på Hotel Hammersø är det tillåtet med hund. Om ni har hund med ber vi er att upplysa oss om det i förbindelse med er beställning. Det tillkommer en extra avgift på SEK 330:- för extra rengöring.

Hotel Hammersø - Skön vuxensemester

Vackra omgivningar

Vackra omgivningar

Restaurang med sjöutsikt

Restaurang med sjöutsikt

Uppiggande morgonkaffe

Uppiggande morgonkaffe

Hotel Hammersø. Mysiga rum med halvpension. Åldersgräns på 14 år.

Skön vuxensemester i flotta omgivningar
Hotel Hammersø inbjuder er till en skön vuxen-semester. Hotellet har en åldersgräns på 14 år, eftersom man önskar säkra den lugna atmosfär som kännetecknar en riktig vuxensemester. Hotel Hammersø är beläget på en naturskön plats nära de idylliska sjöarna som kallas "Hammersø" och "Opalsø". Den idylliska och natursköna omgivningen avspeglas inne i själva hotellet, som er inrett med äkta mattor, kungligt porslin, antikviteter och målerier.

Mysiga rum och god mat
Ni bjuds välkomna av mysiga rum. Alla rum i detta erbjudande har en vacker utsikt över Hammersøen. Förvänta dig inte en toppmodern inredning, utan mysiga rum med möbler av äldre snitt, som passar gott in i ställets avslappade atmosfär.

På Hotel Hammersø kan ni bli bortskämda med god dansk mat, som avnjuts i restaurangen med utsikt över Hammersøen. Hotellets stora frukostbuffé, samt tre härliga 3-rätters menyer till aftonsmåltid är inkluderat i er vistelse.

Swimmingpool och vandringsleder
I området omkring hotellet finns flera natursköna vandringsleder, och efter dagens upplevelser kan ni njuta av en simtur i hotellets swimmingpool med utsikt över Hammersøen.

Hotellet är rökfritt både inomhus och utomhus, rökning är endast tillåtet på några balkonger.

Beställ nu
Beställ er semester på Hotel Hammersø på denna websida vid att knappa in ert önskade ankomstdatum i bestillingsrutan här. Ni är självklart också mycket välkomna att maila eller ringa till oss nu på +45 5695 7295, så ger vi er goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 13-10-2020

Beställ 7 nätter här

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 10-10-2020

Rum

Balkong - perfekt för solbad

Balkong - perfekt för solbad

Trevliga rum

Trevliga rum

Alla rum som ingår i erbjudandet har havsutsikt

Alla rum som ingår i erbjudandet har havsutsikt

Trevliga rum med sjöutsikt
Alla rum i detta erbjudande har utsikt över Hammersøen
På Hotel Hammersø bjuds ni välkomna av trevliga rum. Alla rum i detta erbjudande har utsikt över Hammersøen.
En del av rummen ligger i ett annex, som ligger 50 meter från huvudbyggnaden. Rummen är inredda i en äldre, men smakfull stil som harmonierar med den stillsamma atmosfären på hotellet.

Rökfritt hotell
Notera att hotellet är rökfritt inomhus såväl som utomhus, men att rökning är tillåten på några av hotellets balkonger.
Var vänlig at upplysa oss vid er beställning om ni önskar ett rum där det är tillåtet att röka på balkongen
Rummen har en individuel linredning och är alla olika. Färger på väggar och möbler varierer därför från rum till rum.

Beställ nu
Beställ er semester via beställningsrutan på denna websida, Ni är självklart också mycket välkomna att ringa till oss nu på +45 56 95 72 95, så ger vi er goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 13-10-2020

Beställ 7 nätter här

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 10-10-2020

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 13-10-2020

Beställ 7 nätter här

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 10-10-2020

Kejser Wilhelm

Kejser Wilhelm

Hotel Hammersø i Sandvig - Historia

Seden 1906 har det oavbrutet drivits hotellverksamhet där Hotell Hammersø ligger i dag. Allinge-Sandvig var den första turistdestinationen när Bornholm upptäcktes som turistmål i början av 1900-talet. Den pittoreska kombinationen av höga klippor och kritvit sand i små sandlaguner verkade som en magnet på det danska och tyska borgerskapet, exempelvis var den tyske kejsaren Wilhelm, i juni 1914, på väg till Bornholm. Som vi alla vet uppstod det emellertid oro mellan de europeiska länderna, och kejsar Wilhelm valde att avbryta sin semester för att istället påbörja förberedelserna till första världskriget. Det var ett beslut, som står i stark kontrast till att hålla semester i den idylliska, fredfyllda och vackra naturen vid Allinge-Sandvig.

Om kejsar Wilhelm skulle ha bott på Hotell Hammersø, förtäljer inte historieböckerna, men säkert är, att också andra världskriget fick stor betydelse för Hotell Hammersø. 1942 övertog den unge musikern Magnus Kjær hotellet. Magnus Kjær hade arbetat hårt för att ha råd att förvärva hotellet. Om dagarna arbetade Magnus som frisör, medan han om kvällarna spelade musik och underhöll på hotellen i Sandvig-området. Efter övertagelsen av hotellet koncentrerade Magnus Kjær och hans fru Karen sig emellertid enbart om hotelldriften, och trots de svåra förhållandena under andra världskriget, gick det bra.

Under 1944 beslagtog tyska trupper Hotell Hammersø, och hotellet användes som fältlassarett till sårade tyska soldater från östfronten. Det var en hård tid, också för de fina hotellbyggningarna, som blev kraftigt nedslitna. I maj 1945 blev Danmark befriat. Befrielsen omfattade emellertid inte Bornholm, som i stället besattes av ryska trupper.

De ryska trupperna beslagtog snabbt de bäst belägna hotellen på Bornholm - härinunder Hotell Hammersø. Under perioden fram till 1946, när de ryska trupperna återlämnade Bornholm till Danmark, var Hotell Hammersø därför kommandocentral för ryska officerare.

När Magnus Kjær fick tillbaka hotellet 1946, var hotellet i ett bedrövligt tillstånd. Men med Marshallhjälp från USA och en jätteinsats från Karen och Magnus Kjær, sattes hotellet i gott skick igen. Renoveringen har fortsatt löpande sedan dess, och i dag är det Nina Kjær, dotter till Karen och Magnus Kjær, som driver Hotell Hammersø tillsammans med sin man Birger.

I receptionen kan man möta tredje generationen, Ninette Kjær, som står klar att hälsa gästerna välkomna till sköna semesterdagar i ett av Bornholms vackraste naturområde.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 13-10-2020

Beställ 7 nätter här

Mulig ankomstperiode: 05-08-2020 til 10-10-2020

Den årliga jazzfestivalen

Den årliga jazzfestivalen

Stranden i Sandvig

Stranden i Sandvig

Hammershus

Hammershus

Spännande historia

Allinge-Sandvig på Nordbornholm. Allinge-Sandvig var den första turistdestinationen, när Bornholms turism började i starten av 1900-talet. Hotel Hammersø ligger i Sandvig, som i sin tur ligger på Bornholms norra spets. Precis utanför Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin "Hammershus". Se fram emot vandringar med en makalös panoramautsikt runt borgen, och dess spännande historia.

Åka til Jazzfestival
Sandvig är sammanvuxen med grannstaden Allinge, som har en charmerende båthamn. Allinge är livligt på sommaren med en årlig Jazz Festival, marknader, årlig folkfest och omkring hamnen surrar de små caféerna av liv och rörelse. Runt om Allinge-Sandvig ligger många av de sevärdheter och attraktioner, som är med till att göra en semester på Bornholm till något alldeles extra. Trollet ”Krølle Bølle”, Bornholms egen legend, som är känd för att trolla fram söta saker, påstås bo inne i Langebjerg, nära Hotell Hammersøen, på Nordbornholm.

Krølle Bølle och mystiska lysande föremål
Om det är Krølle Bølle, som haft ett finger med i spelet är ovisst, men i boken "Det mystiske Danmark" är det många historier om mystiska lysande föremål, som med hög fart rört sig över Nordbornholms himmel. En tysk turist såg till exempel ett tallriksformat fartyg flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning, som plötsligt visade sig i klippväggen. Kort tid senare berättade flera seglare att de sett en motsvarande farkost lyfta från havet, vid Hammerknuden, och fortsätta lodrät upp mot himlen, tills den försvann ur sikte.

Segla längs kusten från Hammerhavnen
Lite mer jordnära upplevelser kan man få i Hammerhavnen. Här seglar småbåtar turister längs kusten. Klippkusten framstår ännu mer dramatisk när man ser den från havssidan. När man passerar nedanför den gamla borgruinen Hammershus, är det lätt att förstå varför borgen var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna förstärks av kaptenens berättelser - och det gör inte upplevelserna mindre spännande.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.