Spahotel med havsutsikt


Havsutsikt
Spa og wellness
Välbefinnande

Spahotel med havsutsikt

Griffen Spa Hotel i Rønne

Testa den spännande vinlistan

God mat på Griffen Spa Hotel

Griffen Spa Hotel - Havsutsikt från ditt rum

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Imponerande havsutsikt. Spa- och wellness. Läcker mat
Griffen är det danska ordet för en Grip; et djur från fablernas värld, som i sagorna och äventyren är väktare av stora skatter. Griffen Spa Hotel är därför ett mycket passande namn för detta fina hotell, som är vackert beläget vid havet och nära Rønnes gamla stadsdel. Hotellet renoverades fullständigt 2017/2018. Den nya inredningen har designats av Bornholms designdrottning, Pernille Bülow.

Från ditt eleganta och nyrenoverade rum har du en imponerande utsikt över havet. Griffen Spa Hotel bjuder dig også gratis in i ett av Nordens flottaste spa- och wellnessområden: "Den Bornholmske Diamantspa". Unna dig lite lyxliv...kanske i sällskap med din hjärtans kär och lite champagne?

Charmerande småstad
Griffen Spa Hotel ligger i Rønnes gamla stadsdel. Här blir du mött av vackra korsvirkeshus och gamla köpmansgårdar som vittnar om en svunnen tid, då välbärgade skeppsredare handlade med hele världen med utgångspunkt i Rønne.

Skattkammare
I hotellets restaurang kréerer en av Bornholm mest berömda kockar, Claus Seest Dam, läckerheter till dig. Ta plats i de sköna stolarna. Njut av panoramautsikten, och låt dig skämmas bort. I horisonten går solen långsamt ner och skapar flotta gyllne och violetta strålar över havet. Efter en skön semester på Griffen Spa Hotel tror du nog också på sagan om gripen; fabeldjuret som vakar över en stor skatt! Gläd dig till en härlig semseter.

Överraska din älskade... beställ detta goda erbjudande:
* Fräscht dubbelrum med havsutsikt
* Stor frukostbuffé varje morgon
* Tillgång till det stora spaområdet
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Totalpris för 2 personer:
  * 4 nätter för SEK 6 995:-
  * 7 nätter för SEK 10 995:-

När gäller erbjudandet?
Erbjudandet gäller ankomst efter den 8 september. Se övriga priser här:

Ankomst under perioden 4 nätter 7 nätter
Före 8 september SEK 8 595:- SEK 14 295:-
8 september - 31 december SEK 6 995:- SEK 10 995:-

Möjliga ankomsdagar:
Om ni väljer 4 nätter
* Fri ankomst och avresedag

Om ni väljer 7 nätter
* Erbjudandet gäller endast med ankomstdag måndagar, tisdagar, onsdagar eller torsdagar. 
* Vid ankomst på fredagar, lördagar eller söndagar tillkommer en ytterligare avgift på SEK 550:-

Vill du ha extra nätter?
Till exempel, om du vill ha 5 nätter i stället för 4 nätter, är det extra priset extra vått:
* Ankomst under perioden 1 juli - 8 september: SEK 2 095:-
* Ankomst efter 8 september: SEK 1 695:-

Ännu mer lyxliv - Välj en svit
Du kan också välja att bo i svit på översta våning, där havsutsikten är närmast obeskriveligt vacker. Sviterna är inredda med sovrum, stort vardagsrum med soffa, matbord och tv, samt walk-in garderob. Havsutsikt från såväl sovrum som vardagsrum. Gratis tillgång till det stora spaområdet. Merpriset för att bo i en svit är SEK 850:- per natt

Laddstation för elbilar
Griffen Spa Hotel har självklart laddstation för elbilar.

Beställ nu
Beställ er semester här på denna websida. Ni är självklart också mycket välkomna att maila info@semester-bornholm.se eller ringa till oss nu på 0045 56 95 72 95 så ger vi er goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm. Vi sitter klara vid telefonen!

Vila i utespaet

Upplev spaets inbyggda “vattenfall”

Testa spaets hammam

Havsutsikt från dit rum på Griffen Spa Hotel

Vackert dubbelrum

Badrummet på Griffen Spa Hotel

Vacker havsutsikt
Hotellet renoverades fullständigt 2017/2018. Du kan njuta fräscha rum med vacker utsikt över Östersjön. Alla badrum är också totalrenoverade.

Inredningen är designad av Bornholms egen Pernille Bülow, som har inrett ett antal andra hotell och semesterdestinationer på ön med stor framgång.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Stoppa tiden – Njut av livet
Här finns inga klockor. Inga viktiga mails. Inga ringande telefoner eller facebook uppdateringar Den Bornholmske Diamantspa är en helt annan värld. En värld av avslappning, njutning och ro.

Välj mellan saunaer, iskalla spabad, varma spabad och salta spabad. Allt är designat för att ge din kropp avslappning och förbättra ditt kretslopp. Entrén till Den Bornholmske Diamantspa är gratis, när du bor på Griffen Spa Hotel. Notera att gäster skall vare minst 16 år för att få tillgång till Den Bornholmske Diamantspa.

Den våde ovn
Den våde ovn (den våta ugnen) är namnet på en grotta på Nordbornholm, men i Den Bornholmske Diamantspa är Den våde ovn förtolkad  som en fantastisk sauna, där ångan pustar ut ur små klippspetsar. Mens ångan stiger uppåt, skiftar ljuset i saunan långsamt. Först träffas ni av soluppgångens gyllne strålar. Därefter stiger ljusnivån, fram till att det tonas ner vid solnergång. Ljusterapin ger, kombinerad med den varma ångan en unik avstressande effekt.

Den tørre ovn
I motsättning till den Den våde ovn, som ger en fuktig värme, skal du uppleva den torra värmen i "Den tørre ovn"( den torra ugnen). Torr och kraftig värme kombinerad med dofter och ljud ger en härlig upplevelse, speciellt när den avslutas med en iskall dusch. Prova också "Saunagus", en session med en gusmästarinna som trollar fram varma dofter med eteriska oljor och leder deltagarna genom en 40 minuter lång session med plats till pauser och förfriskningar. En skön upplevelse!

Kaskader av vatten
Ställ dig framför vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten plaska ner över din nacke och rygg. Spänningar i nacke och skuldror mjukas upp, när strömmar av varmt vatten forsar ner över huvud och hals. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern masserar dina fötter med vatten. Känn hur känslan av avslappning och njutning sprider sig till hela din kropp.

Is och varm ånga
Vi människor är  skapade till att kunna klara mycket stora klimatskillnader, såväl hård frost som tropisk hetta. I det Bornholmske Diamantspa kan din kropp få uppleva hela registret. När kroppen omväxlande möter varm ånga och iskallt vatten, blir ditt immunförsvar förstärkt, och ditt kretslopp kommer att älska att bli satt i gång. I Kneipp-bassängerna växlar vattentemperaturen mellan 0 grader och tropisk värme. Eller prova att massera kroppen med is från Isfontänen. Isfontänen droppar färsk is ner i en många millioner år gammal granitskål. En förunderlig upplevelse!

Randzonen
På mitten av Bornholm ligger den fennoskandinaviska  förkastningszon. En gång för milliontals år sen törnade den is-polerade och hårda granitstenen samman med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de två stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippsaunaen på Den Bornholmske Diamantspa är denna förkastningszon återskapad. En stenmarkering i saunaens golv gör det möjligt att stå med en fot på urgammal granit och den andra på den 1,2 miljarder år yngre sandstenen. Tanken svindlar och ger saunaupplevelsen en ny och extra dimension.

Rokkestenen
Bornholm är känt för sina rokkestenar; stora granitblock som naturen har placerat på ett sådant sätt att de kan rokkes med blott en lätt beröring. I Den Bornholmske Diamantspa finns vår egen rokkesten; en väldig granitskiva, som ”rockar” i takt med att du får massage. Det är den ende ”rockande” granitmassagebänk i världen. Vi kan varmt rekommendera upplevelsen...speciellt hamam-massagen med getmjölkstvål är en helt unik upplevelse

Krystalsø-bubbelbadet 
Ett glas champagne i det stora Krystalsø-bubbelbadet medan solen i bakgrunden långsamt sjunker ner vid horisonten?

Blåskinsdalens varma händer
Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. Engång i tiden vallfärdade bornholms befolkning för att uppleva dalens magiska skönhet, men med tiden blev den nästan glömd. Om du har lust att uppleva vår egen version av denna magiska skönhet bjuder Den Bornholmske Diamantspa dig välkommen till Blåskinsdalens varma händer. Med sten, lerjord, vilde örter, bornholmsk massageolja blir din kropps balans stimulerad. Pröva till exempel: Massage med varma örtblad, hotstone-massage, kroppsinpackning i örter och getmjölk, kroppspeeling, zonterapi, ansiktsmask med bornholmsk rödlera eller kaolin. Eller varför inte pröva en Hamam-massage på Kyllingehønen. Kyllingehønen är ett enormt flyttblock av granit, som på istidenen  kom till Bornholm från Sverige. I Den Bornholmske Diamantspa är Kyllingehønen representerad av en kabin, där värmestrålar kan smälta bort kroppens små fettpåsar.

Öppningstider
Mandag – Fredag
07:00 – 10:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
15:00 – 21:00

Lørdag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 20:00

Søndag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 20:00

* I några perioder är det ytterligare öppningstider för hotellets övernattande gäster. Fråga gärna om öppningstider vid din ankomst till hotellet.

Beställing av behandlingar
Om du önskar spa-behandlingar, ber vi dig ringa till vår massör Alea Byder på 0045 42 36 88 83 eller maila dina önskemål på diamantspa@bornholmhotels.dk

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställning 
Beställ din semester vid att knappa in din önskade ankomstdag i beställningsrutan eller ring till oss nu på 0045 56 95 72 95, så ger vi dig goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Griffen Spa Hotel ligger vid Rønne Marina

Skepps- och Hamnsmedjan vid hamnen i Rönne

Försvarsmuseet “Kastellet”

Keramikmuseet “Hjorths Fabrik”

De gamla gatorna i Røne med de vackra husen

Rønne sett från havet

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Bornholms huvudstad

Griffen Spa Hotel ligger i Rönne, som är Bornholms ”huvudstad”, och det är också här färjorna kommer in. Antalet färjor som ankommer ökar stadigt - bland annat därför att Rönne har utvecklat sig till en av nordeuropas största kryssningshamnar. Gå en sväng längs med hamnen och upplev det myller av liv som uppstår när de stora kryssningsfartygen ankommer med sina gäster från hela världen.

Krokiga gator och charmerande hus Rönnes status som ”huvudstad” skapar grogrund för ett rikt handelsliv där bland annat de två torgdagarna (onsdag och lördag) med försäljning av färsk fisk, kött och grönsaker är en stor attraktion. En bit bort ifrån torget och centrum ligger stadens gamla del med sina krokiga gator och charmerande små hus. Här finns även stora köpmannagårdar från 1800- talet, som vittnar om en tid då Rönne var hem för många förmögna skeppsredare. Strosa runt på de mysiga gatorna och njut av de vackra husen.

I Rönne hittar ni också en lång rad av öns trevliga museer. På Bornholms Museum kan ni uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. På grund av sin placering långt bort från övriga Danmark har Bornholm haft en helt egen utveckling. Bornholms centrala plats längs med sjövägen till de baltiska länderna gjorde ön till ett viktigt handelscentrum ”förr i tiden”. Handeln bidrog till gott liv och stora rikedomar på Bornholm, men rikedomarna lockade också till sig mindre önskade gäster i form av sjörövare. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard, där tiden har spolats tillbaka till 1850- talet. Här upplever ni ett “fint” borgligt hem, så som det var på den tiden. I den vackra trädgården växer fortfarande blommor med anor från 1800-talet.

Små trivsamma sandstränder Rönne är i norr och söder omgiven av trevliga skogar och underbara sandstränder. 300 meter från Griffen Spa Hotel kan ni njuta av den lilla, men trivsamma Nørrekaas Strand. Se fram emot härliga dagar i Bornholms ”huvudstad”. - Om ni inte har bilen med så kan ni glädja er över att Griffen Spa Hotel ligger nära den busshållsplats där nästan alla busslinjer till/från de andra bornholmska orterna startar/slutar.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Bilder från Bornholm

Rökeriet “Nordbornholms Røgeri” i Allinge

“Christiansøfarten” i Gudhjem

Hamnen i Gudhjem

Njut av klipporna

Segla med “Hammerhavnens Baadfart”

Hammershus

Klippformationen “Løvehovederne”

Hamnen “Hammerhavnen”

Lantbruksmuseet “Melstedgaard”

Dueodde

Rundkyrkan i Østerlars

“Helligdommen”

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Beställ 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Beställ 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 23-08-2019 til 31-12-2019

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.