Spahotel med havsutsikt


Havsutsikt
Spa og wellness
Välbefinnande

Spahotel med havsutsikt

Beställ spa erbjudanden här:

Mulig ankomstperiode: 12-11-2018 til 30-04-2019

Griffen Spa Hotel i Rønne

Testa den spännande vinlistan

God mat

Underbar havsutsikt. Spa- and Wellness. Läcker mat
Griffen är det danska ordet för en Grip; et djur från fablernas värld, som i sagorna och legenderna är väktare av stora skatter. Hotell Griffen är därför ett mycket passande namn för detta fina hotell, som är vackert beläget mellan havet och Rønnes idylliska gamle stadsdel. Griffen Spa Hotel blev totalrenoverat januari-april 2017. Hotellet öppnade åter den 27 april som ett "nytt" hotell.

Från ert fräscha och nyrenoverade rum har ni utsikt över havet. Hotell Griffen inbjuder er också utan merkostnad att njuta av ett av Nordens elegantaste och mest väldesignade spa- and wellness-områden: "Den Bornholmske Diamantspa". Unna er lite lyxliv… kanske i sällskap med lite champagne?

Charmerende småstad
Griffen Spa Hotel ligger i Rønnes gamla stadsdel. Här möts ni av vackra korsvirkeshus och idylliska gamla köbmansgårdar, som vittnar om en tid, då rika skeppsredare med utgångspunkt i Rønne bedrev handel med hela världen.

Skattkammare
I hotellets restaurang G's Kök kan ni smaka på läckerbitar kreerade av hotellets chefskock, Claus Seest Dam, som är en av Bornholms mest berömda kockar. Maträtterna på menyn lagas med den bornholmska skattkammaren av lokala råvaror som utgångspunkt.  Tag plats i de bekväma stolarna. Njut av panoramautsikten och låt oss skämma bort er. I horisonten går solen långsamt ner och skapar vackra gyllene och violette strålar över havet. Efter en skön semester på Griffen Spa Hotel kommer ni nog också att tro på legenden om Gripen som väktare av en stor skatt!  Gläd er till en härlig semester.

Överraska din älskade... beställ detta goda erbjudande:
* Fräscht dubbelrum med havsutsikt
* Stor frukostbuffé varje morgon
* Tillgång till det stora spaområdet.
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Samlet pris för 2 personer = SEK 7.895,- eller tag 7 nätter for 10 995:-

Möjliga ankomstdagar:
Om ni väljer 4 nätter
* Möjlighet för ankomst alla veckor dagar

Om ni väljer 7 nätter
* Möjlighet för ankomst måndagar, tirsdagar, onsdagar och torsdagar utan avgift
* Ved ankomst på fredagar, lördagar och söndagar, tilkommer en ytterligar avgift på SEK 775:-

El-bilar
Griffen Spa Hotel har självklart laddstation för elbilar.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Vila i utespaet

Upplev spaets inbyggda “vattenfall”

Testa spaets hammam

Utsikten är fantastisk från ert rum

Vackert dubbelrum

Vacker havsutsikt
Griffen Spa Hotel blev totalrenoverat januari-april 2017. Hotellet öppnade åter den 27 april som ett "nytt" hotell. Du kan njuta fräscha rum med vacker utsikt över Östersjön. Alla badrum är också totalrenoverade.

Inredningen är designad av Bornholms egen Pernille Bülow, som har inrett ett antal andra hotell och semesterdestinationer på ön med stor framgång.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Beställ spa erbjudanden här:

Mulig ankomstperiode: 12-11-2018 til 30-04-2019

Den trevliga hamnen i Rönne

Skepps- och Hamnsmedjan vid hamnen i Rönne

Försvarsmuseet “Kastellet”

Keramikmuseet “Hjorths Fabrik”

Bornholms huvudstad

Griffen Spa Hotel ligger i Rönne, som är Bornholms ”huvudstad”, och det är också här färjorna kommer in. Antalet färjor som ankommer ökar stadigt - bland annat därför att Rönne har utvecklat sig till en av nordeuropas största kryssningshamnar. Gå en sväng längs med hamnen och upplev det myller av liv som uppstår när de stora kryssningsfartygen ankommer med sina gäster från hela världen.

Krokiga gator och charmerande hus Rönnes status som ”huvudstad” skapar grogrund för ett rikt handelsliv där bland annat de två torgdagarna (onsdag och lördag) med försäljning av färsk fisk, kött och grönsaker är en stor attraktion. En bit bort ifrån torget och centrum ligger stadens gamla del med sina krokiga gator och charmerande små hus. Här finns även stora köpmannagårdar från 1800- talet, som vittnar om en tid då Rönne var hem för många förmögna skeppsredare. Strosa runt på de mysiga gatorna och njut av de vackra husen.

I Rönne hittar ni också en lång rad av öns trevliga museer. På Bornholms Museum kan ni uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. På grund av sin placering långt bort från övriga Danmark har Bornholm haft en helt egen utveckling. Bornholms centrala plats längs med sjövägen till de baltiska länderna gjorde ön till ett viktigt handelscentrum ”förr i tiden”. Handeln bidrog till gott liv och stora rikedomar på Bornholm, men rikedomarna lockade också till sig mindre önskade gäster i form av sjörövare. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard, där tiden har spolats tillbaka till 1850- talet. Här upplever ni ett “fint” borgligt hem, så som det var på den tiden. I den vackra trädgården växer fortfarande blommor med anor från 1800-talet.

Små trivsamma sandstränder Rönne är i norr och söder omgiven av trevliga skogar och underbara sandstränder. 300 meter från Griffen Spa Hotel kan ni njuta av den lilla, men trivsamma Nørrekaas Strand. Se fram emot härliga dagar i Bornholms ”huvudstad”. - Om ni inte har bilen med så kan ni glädja er över att Griffen Spa Hotel ligger nära den busshållsplats där nästan alla busslinjer till/från de andra bornholmska orterna startar/slutar.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Beställ spa erbjudanden här:

Mulig ankomstperiode: 12-11-2018 til 30-04-2019

Stoppa tiden – Njut av livet
Här finns inga klockor. Inga viktiga mails. Inga ringande telefoner eller facebook uppdateringar Den Bornholmske Diamantspa är en helt annan värld. En värld av avslappning, njutning och ro.

Välj mellan saunaer, iskalla spabad, varma spabad och salta spabad. Allt är designat för att ge din kropp avslappning och förbättra ditt kretslopp. Entrén till Den Bornholmske Diamantspa är gratis, när du bor på Griffen Spa Hotel. Om du inte bor på hotellet, har du möjlighet att köpa en entré för DKK 250,- pr. person. Notera att gäster skall vare minst 16 år för att få tillgång till Den Bornholmske Diamantspa.

Den våde ovn
Den våde ovn (den våta ugnen) är namnet på en grotta på Nordbornholm, men i Den Bornholmske Diamantspa är Den våde ovn förtolkad  som en fantastisk sauna, där ångan pustar ut ur små klippspetsar. Mens ångan stiger uppåt, skiftar ljuset i saunan långsamt. Först träffas ni av soluppgångens gyllne strålar. Därefter stiger ljusnivån, fram till att det tonas ner vid solnergång. Ljusterapin ger, kombinerad med den varma ångan en unik avstressande effekt.

Den tørre ovn
I motsättning till den Den våde ovn, som ger en fuktig värme, skal du uppleva den torra värmen i "Den tørre ovn"( den torra ugnen). Torr och kraftig värme kombinerad med dofter och ljud ger en härlig upplevelse, speciellt när den avslutas med en iskall dusch. Prova också "Saunagus", en session med en gusmästarinna som trollar fram varma dofter med eteriska oljor och leder deltagarna genom en 40 minuter lång session med plats till pauser och förfriskningar. En skön upplevelse!

Kaskader av vatten
Ställ dig framför vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten plaska ner över din nacke och rygg. Spänningar i nacke och skuldror mjukas upp, när strömmar av varmt vatten forsar ner över huvud och hals. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern masserar dina fötter med vatten. Känn hur känslan av avslappning och njutning sprider sig till hela din kropp.

Is och varm ånga
Vi människor är  skapade till att kunna klara mycket stora klimatskillnader, såväl hård frost som tropisk hetta. I det Bornholmske Diamantspa kan din kropp få uppleva hela registret. När kroppen omväxlande möter varm ånga och iskallt vatten, blir ditt immunförsvar förstärkt, och ditt kretslopp kommer att älska att bli satt i gång. I Kneipp-bassängerna växlar vattentemperaturen mellan 0 grader och tropisk värme. Eller prova att massera kroppen med is från Isfontänen. Isfontänen droppar färsk is ner i en många millioner år gammal granitskål. En förunderlig upplevelse!

Randzonen
På mitten av Bornholm ligger den fennoskandinaviska  förkastningszon. En gång för milliontals år sen törnade den is-polerade och hårda granitstenen samman med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de två stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippsaunaen på Den Bornholmske Diamantspa är denna förkastningszon återskapad. En stenmarkering i saunaens golv gör det möjligt att stå med en fot på urgammal granit och den andra på den 1,2 miljarder år yngre sandstenen. Tanken svindlar och ger saunaupplevelsen en ny och extra dimension.

Rokkestenen
Bornholm är känt för sina rokkestenar; stora granitblock som naturen har placerat på ett sådant sätt att de kan rokkes med blott en lätt beröring. I Den Bornholmske Diamantspa finns vår egen rokkesten; en väldig granitskiva, som ”rockar” i takt med att du får massage. Det är den ende ”rockande” granitmassagebänk i världen. Vi kan varmt rekommendera upplevelsen...speciellt hamam-massagen med getmjölkstvål är en helt unik upplevelse

Krystalsø-bubbelbadet 
Ett glas champagne i det stora Krystalsø-bubbelbadet medan solen i bakgrunden långsamt sjunker ner vid horisonten?

Blåskinsdalens varma händer
Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. Engång i tiden vallfärdade bornholms befolkning för att uppleva dalens magiska skönhet, men med tiden blev den nästan glömd. Om du har lust att uppleva vår egen version av denna magiska skönhet bjuder Den Bornholmske Diamantspa dig välkommen till Blåskinsdalens varma händer. Med sten, lerjord, vilde örter, bornholmsk massageolja blir din kropps balans stimulerad. Pröva till exempel: Massage med varma örtblad, hotstone-massage, kroppsinpackning i örter och getmjölk, kroppspeeling, zonterapi, ansiktsmask med bornholmsk rödlera eller kaolin. Eller varför inte pröva en Hamam-massage på Kyllingehønen. Kyllingehønen är ett enormt flyttblock av granit, som på istidenen  kom till Bornholm från Sverige. I Den Bornholmske Diamantspa är Kyllingehønen representerad av en kabin, där värmestrålar kan smälta bort kroppens små fettpåsar.

Öppningstider
Mandag – Fredag
07:00 – 10:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
15:00 – 21:00

Lørdag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 20:00

Søndag
07:00 – 11:00 Endast för gäster som bor på Griffen Spa Hotel
11:30 – 18:00

* I några perioder är det ytterligare öppningstider för hotellets övernattande gäster. Fråga gärna om öppningstider vid din ankomst till hotellet.

Beställing av behandlingar
Om du önskar spa-behandlingar, ber vi dig ringa till vår massör Alea Byder på 0045 42 36 88 83 eller maila dina önskemål på diamantspa@bornholmhotels.dk

Beställ spa erbjudanden här:

Mulig ankomstperiode: 12-11-2018 til 30-04-2019

Beställning 
Beställ din semester vid att knappa in din önskade ankomstdag i beställningsrutan eller ring till oss nu på 0045 56 95 72 95, så ger vi dig goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Bilder från Bornholm

Rökeriet “Nordbornholms Røgeri” i Allinge

“Christiansøfarten” i Gudhjem

Hamnen i Gudhjem

Njut av klipporna

Segla med “Hammerhavnens Baadfart”

Hammershus

Klippformationen “Løvehovederne”

Hamnen “Hammerhavnen”

Lantbruksmuseet “Melstedgaard”

Dueodde

Rundkyrkan i Østerlars

“Helligdommen”

Beställ spa erbjudanden här:

Mulig ankomstperiode: 12-11-2018 til 30-04-2019

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.

Boka nu
Välj ditt resmål genom att klicka på bilden som motsvarar resmålet - eller ring oss nu med detsamma på 0045 56 95 72 95, så ger vi dig gärna tips till en härlig semester på Bornholm.