Born Fondo - Bornholms Bergslopp 2023

  • Stigninger
  • Havudsigt
  • Høj puls

For hjemmeside på dansk, tryk her: 

BORN FONDO 2023 - Lørdag den 3. juni och Söndag den 4. juni 2023

Cykelupplevelser. Färja. Övernattning. Vi ordnar allt för dig

Gläd dig till weekenden den 3 - 4. juni 2023, då du kan prova på Bornholms vackra og krävande cykelterräng. Vi startar lördag den 3. juni med ett stenhårt bergtempolopp. Distansen är endast 8,3 kilometer, men med hela 182 höjdmeter - och längs routen möter du Vangbakken, som är korad till Danmarks hårdaste stigning.

Söndag den 22. maj deltar du i Bornholms Berglopp ”Born Fondo” med start i Gudhjem. 123 km och mer än 1.700 höjdmeter väntar dig. Tvåsiffriga stigningsprocent och fantastiska "views" över havet är huvudregeln, medan låg puls är undantaget, i detta motionslopp.

Anmäl dig nu
Born Fondo har under loppet av få år blivit mycket populärt. Vi förväntar många deltagara . Anmäl dig därför redan i dag, så du är säker på en plats i Born Fondo 2023.

I menyn herunder kan du läsa mer om Born Fondo, Bergtempoloppet, Semesterställena och Området.

Färjetider
På måndagar-tisdagar-onsdagar-torsdagar kan du välja fritt mellan färjeavgångarna. Fredagar-lördagar-söndagar kan det finnas begränsningar för vilka färjetider som du kan väljan mellan. När du beställer, ber vi dig ange dina önskemål på färjeavgångar (morgon, middag eller kväll), samt om bilen inklusive eventuella cyklar på taket är över 1,95 meter i höjden. Om bilen är över denna höjd, kommer det ett färjetillägg på.

Bestilling

Born Fondo

Born Fondo

Krävende cykelterräng

Krävende cykelterräng

Hejsan Sverige

Hejsan Sverige

Born Fondo - 2 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Born Fondo - 4 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Paketlösning
Vi har gjort en paketlösning där deltagaranmälan, färjeöverfart och övernattning ingår. Det gör det lätt och billigt för dig:

Priseksempler:

  Gudhjem Feriepark Gudhjem Søpark Pension Koch
Antal nätter Semesterhus
4 personer
Lägenhet 4
personer
Lägenhet 2
personer
2 2.550:- SEK per person  2.695:- SEK per person 3.250:- SEK per person
3 2.695:- SEK per person  2.850:- SEK per person 3.395:- SEK per person
4 2.850:- SEK per person   2.975:-  SEK per person 3.950:- SEK per person


Allt det här är inkluderat i priset:
* Övernattning i semesterlägenhet/semesterhus
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Elförbruk
* Städning vid ankomst/avresa
* Deltagande i Born Fondo den 4. juni 2023
* Unik Born Fondo cykeltröja
* Gratis avbeställningsskydd
* Sommarhus/Semesterlägenhet: Priserna är baserade på, att det är 4 personer i sommarhuset/semesterlägenheten. I sommarhuset/semesterlägenheten kan du mot ett extra belopp få ett sommarhus/semesterlägenhet med havsutsikt: Merpriset är SEK 210:- per lägenhet (uanset hur många personer), eller 2 personer i semesterlägenheten for 2 personer.

Om det finns medresande som inte deltar i cykelloppet drar vi av betalning för tävlingsdeltagande och cykeltröja 1.240 SEK pr. person. 

Våra paketresor är baserede på att man bor 2 eller 4 personer tillsammans och bor i Gudhjem. Men vi kan naturligtvis också ordna paketreser, oansett om du är 1 eller 100 personer och önskar at bo på ett av vår andra bra semesterboander. Söka alla boander på vår hemsida här - ring 0045 56 95 72 95 eller maila info@teambornholm.dk, så beräknar vi ett bra pris till dig.

Deltagara i Born Fondo 2018

Deltagara i Born Fondo 2018

Fotograf och publik

Fotograf och publik

Rest efter loppet

Rest efter loppet

Bjergenkeltstart - Danmarks Hårdeste Stigning

Højdemeter

Højdemeter

Born Fondo - 2 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Born Fondo - 4 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Bergstempoloppet startar i det lilla idylliska fiskeläget Vang på Bornholms västkust.

Idyllen bryts dock snabbt på den 8,5 kilometer långa sträckan med sina 182 höjdmeter, för Vangbacken är korad till Danmarks hårdaste stigning. Stigningen är lömsk med sina stora svängar, och även om du är en rutinerad cyklist, skall du vara försiktig så att benen inte får mjölksyra kort efter start.

Efter Vang fortsätter terrängen uppåt mot och igenom det vackra skogsområdet "Slotslyngen" och förbi den gamla borgen Hammershus. Utsikten är fantastisk, men det får du nog inte tid att njuta av, för snart kommer finalen, då du skall uppför stigningen mot "Hammerfyret".

Här blir din pulsmätare sannolikt överansträngd av otaliga hårnålssvängar och höga procentstigningar. Även om du är välförberedd, så är det ingen tvekan om att den här backen överraskar. Den är hård!

På toppen av backen tronar Hammerfyret, och idyllen återvänder. Härifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten över klippkusten ända till Sverige. Det har varit en hård tur, men leendet breder sig snart på dina läppar, och du känner dig redo för ännu vildare utmaningar i morgondagens Born Fondo.

Magnus Cort närmast flög uppför backarna i 2011 med tiden 13:21. Magnus Cort har efterföljande vunnit många danska och utländska lopp. Kanske är det träningsrundorna på denna förunderliga route, som har gett Magnus "vingar"?

Det är frivilligt, att delta i Bergstempoloppet, eller om du "endast" vill delta i Born Fondo. Om du önsker att anmälda i Bergstempoloppet är priset 140:- SEK per person.

Mere information om Bergstempoloppet
* Start i Vang Hamn, 3770 Hasle
* Första cyklisten startar kl. 08:30 den 3. juni 2022.
* Senast i slutet av april 2021 får du information om din förväntade starttid

Du kan se en film från bergstempoloppet här.

Information och Beställning
Ring eller maila oss för mer information om Born Fondo og Bergtempoloppet: 0045 56 95 72 95 eller  info@teambornholm.dk. Du kan också anmäla dig via beställningsboxen her.

Bergstempolopp

Bergstempolopp

Uppför backarna

Uppför backarna

Passage vid Hammershus

Passage vid Hammershus

Born Fondo - Bornholms Bjergløb

Højdemeter

Højdemeter

Born Fondo - 2 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Born Fondo - 4 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Born Fondo har start och mål i Gudhjem, som med sin placering i en brant bergssluttning ned mot havet, är en av Danmarks mest speciella städer.

”Brødde” betyder backe på bornholmska, och under Born Fondos fyra rundor upp och ner längs Gudhjems ”Brøddegade”, kommer du snabbt att inse, att det är ett passande namn på denna gata! Även om Brøddegade är brant, så bärs du nästan upp till toppen av backen av den stora publiken.

Du känner fartvinden på vägen ned mot det lilla fiskeläget Melsted, men glädjen är kortvarig… och nästa stigning är lång.

Var gång du tror, att du har nått toppen, upptäcker du, att ännu en sväng väntar – och ännu en stigning. Du når dock toppen, och härifrån har du en fantastisk utsikt över havet med Danmarks östligaste punkt, Christiansø, i horisonten.

På vägen tillbaka till Gudhjem skall du över ett par andra "små gupp" – exempelvis ”Bobbabrøddan”. ”Bobba” betyder troll på bornholmska, och när du sammensätter det med ”Brødda = Backe”, så vet du, vad som väntar dig. För endast ett troll kan ha skapat denna backe, som är format som ett ”V”.

Med sina 123 km och mere end 1.700 höjdmeter blir Born Fondo ett hårt lopp, men det blir också ett av dina roligaste cykellopp. Loppet är på 4 rundor. Om formen inte håller till alla rundorna, så är det också tidsnoteringar för de deltagare, som fullför 2 eller 3 rundor.

Startgrupper
Born Fondo är så kuperat och hårt, att du skall förvänta en genomsnittshastighet, som är 5 km/t långsammare än på en flat sträcka. Born Fondo delas upp i 4 startgrupper allt beroende på din förväntade genomsnittshastighet: 
* Grupp 1: Förväntad genomsnittshastighet på 32 km/t i Born Fondo (motsvarande  37 km/t på en flat sträcka)
* Grupp 2: Förväntad genomsnittshastighet på 27 km/t i Born Fondo (motsvarande 32 km/t på en flat sträcka)
* Gruppe 3: Förväntad genomsnittshastighet på 25 km/t i Born Fondo (motsvarande 30 km/t på  en flat sträcka)
* Grupp 4: Förväntad genomsnittshastighet på 23 km/t i Born Fondo (motsvarande 28 km/t på  en flat sträcka)
* Genomsnittshastigheten är baserad på, att man cyklar i grupp och alltså inte tempolopp.
* Vi ber dig upplysa oss, om din önskade startgrupp, när du beställer

Mer information om Born Fondo
* Loppet starter i Gudhjem kl. 08:30 den 4. juni 2023.
* Det blir en inledande marshallrunda - se routen här
* Der bliver fyra rundor i det vackra landskapet i och omkring Gudhjem - se routen här
* Du kan se en film från Born Fondo routen på denna link
* Routens höjdkurvor ser således ut:

Information och Beställning
Ring eller maila oss för mer information om Born Fondo og Bergtempoloppet: 00 45 56 95 72 95 eller  info@teambornholm.dk. Du kan också anmäla dig via beställningsboxen her.

Born Fondo

Born Fondo

Brant bergsslutning

Brant bergsslutning

Gudhjem

Gudhjem

Semesterhus och Semesterlägenheter. Vackert belägna i Gudhjem

Om ni är fyra eller fler personer rekommenderar vi, att ni bor på antingen Gudhjem Søpark eller Gudhjem Feriepark, som ligger 300-700 meter från Born Fondos startplats. Du kan läsa mer om semesterställena nedan. Det kan vara svårt att välja mellan Gudhjem Søpark och Gudhjem Feriepark, då priserna är desamma, men här är ett par tips:
* Lägenheterna i Gudhjem Søpark är lite nyare samt större än semesterhusen i Gudhjem Feriepark. Så om du vill ha lite mer plats, skall du välja Gudhjem Søpark.
* Gudhjem Feriepark har lek- och aktivitetsmöjligheter för barn, så om du har barn med, bör du välja Gudhjem Feriepark.
* Båda semesterställena ligger 100-400 meter från Dagli'Brugsen, därmed lätta och bra inköpsmöjligheter.
* Det finns många bra restauranger i Gudhjem, och den närmsta ligger endast 700 meter från semesterboendena. 

Alla semesterhus/lägenheter i Gudhjem Feriepark och Gudhjem Søpark har välinredda och stora kök. Om du vill "slippa" att laga frukost, kan du beställa frukost på det närliggande Pension Koch. Priset är SEK 150:- per person och dag (På söndagar er priset SEK 195:- då der bliver serveret brunch). Vi ber dig vänligen upplysa i samband med bokningen, om du önskar beställa frukost.

Du beställer genom att ringa +45 56 95 72 95, eller använda beställingsboxen her.

Gudhjem Søpark

Vardags- och matrum

Vardags- och matrum

Stor terrass

Stor terrass

Mysiga lägenheter

Mysiga lägenheter

Lägenheterna på Gudhjem Søpark är på 67m2 och är inredda på följande sätt: - Der er stadigvæk mulighed for at booke Gudhjem Feriepark.
Entré, badrum med tvättmaskin och torktumlare, 2 sovrum med dubbelsäng (2 sovplatser i varje sovrum), stort kök med bland annat diskmaskin, kaffemaskin och vattenkokare samt vardagsrum (2 sovplatser på bäddsoffa i vardagsrummet), tv samt terrass med trädgårdsmöbler. Det är terrass på båda sidor av lägenheten, så man kan njuta av både morgon- som kvällssolen. Som gäst på Gudhjem Søpark har du gratis inträde till den närliggande simhallen.

Lägenheterna ligger på bottenvåningen eller på första våningen. Om du föredrar det ena framför det andra, ber vi dig notera det i kommentarfältet, när du bokar.

Priser, om ni är 4 personer i semesterlägenheten
* 2 nätter: SEK 2.695:- per person
* 3 nätter: SEK 2.850:- per person
* 4 nätter: SEK 2.975:- per person

Allt det här är inkluderat i priset:
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Elförbruk
* Städning vid ankomst/avresa
* Deltagande i Born Fondo den 4. juni 2023
* Unik Born Fondo cykeltröja
* Gratis avbeställningsskydd

Om det finns medresande som inte deltar i cykelloppet drar vi av betalning för tävlingsdeltagande och cykeltröja 1.240 SEK pr. person. 

Gudhjem Feriepark

Kök

Kök

Härliga sovrum

Härliga sovrum

Feriepark med pool

Feriepark med pool

Semesterhusen på Gudhjem Feriepark är på 52m2 och är inredda på följande vis:
Entré, badrum med dusch och wc, kök, kombinerat vardags- och matrum med soffa och tv. Det är två sovplatser i vardagsrummet. IFrån vardagsrummet leder trappan upp till första våningen, där det är 2 sovrum med 2 sängar i varje rum.

Semesterhusen i Gudhjem Feriepark är individuellt inredda. Därför kan det förekomma skillnader vad angår inredningen i förhållande till bilderna. Kvalitetsmässigt visar dock bilderna minimumstandarden i Gudhjem Feriepark.

Priser, om ni är 4 personer i semesterhuset
* 2 nätter: SEK 2.550:- per person
* 3 nätter: SEK 2.695:- per person
* 4 nätter: SEK 2.850:- per person

Allt det här är inkluderat i priset:
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Elförbruk
* Städning vid ankomst/avresa
* Deltagande i Born Fondo den 4. juni 2023
* Unik Born Fondo cykeltröja
* Gratis avbeställningsskydd

Om det finns medresande som inte deltar i cykelloppet drar vi av betalning för tävlingsdeltagande och cykeltröja 1.240 SEK pr. person. 

Möjlighet till havsutsikt
Du har möjlighet att få havsutsikt på såväl Gudhjem Søpark som Gudhjem Feriepark mot ett tillägg. Samlet pris per lägenheten/semesterhuset SEK 275:- per dygn. Ange vänligen i kommentarfältet, när du beställer, om du önskar en lägenhet/semesterhus med havsutsikt. Om du önskar mer än 3 nätter, ber vi dig kontakta oss.   

Information och Beställning
Ring eller maila oss för mer information om Born Fondo og Bergtempoloppet: 00 45 56 95 72 95 eller  info@teambornholm.dk. Du kan också anmäla dig via beställningsboxen här.

Born Fondo - 4 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023

Pension Koch. Härliga rum. Avkoppling. Välbefinnande

Pension Koch

Pension Koch

Härliga rum med havsutsikt

Härliga rum med havsutsikt

Unik belägenhet

Unik belägenhet

Med sin unika belägenhet - utsikt över Gudhjem och Östersjön - har Pension Koch i mer än 70 år varit ramen för många semesterupplevelser. Genom åren har Pension Koch blivit omsorgsfullt renoverat och utvecklat.

Pension Koch utstrålar fortfarande personlig atmosfär, ro och personlig stil. Exempelvis är alla Pension Kochs inomhusarealer rökfria.

Pension Koch erbjuder härliga rum med havsutsikt. Utomhus är den stora trädgården med sina mysiga vrår och grillbord. En fristad, där orden "avkoppling" och "semester" kommer till sin rätt.

På 5 minuters gångavstånd från Pension Koch ligger hamnen. Här bidrar lustbåtsseglare, caféer, rökeri, muséer, konsthantverkare och måsskrin till en helt speciell stämning.

Born Fondos startplats ligger mindre än 300 meter från Pension Koch.

Pris, om ni är 2 personer i lägenhet
* 2 nätter: 3.250:- per person
* 3 nätter: 3.395:- per person
* 4 nätter: 3.950:- per person

Allt detta är inkluderat i priset:
* Lägenhet med havsutsikt
* Färja Ystad-Rønne med bil tur/retur
* Lakan och handdukar
* Deltagande i Born Fondo den 4. juni 2023
* Unik Born Fondo cykeltröja
* Gratis avbeställningsskydd

Om det finns medresande som inte deltar i cykelloppet drar vi av betalning för tävlingsdeltagande och cykeltröja 1.240 SEK pr. person. 

Du beställer genom att ringa +45 56 95 72 95, eller genom att använda beställningsboxen her.

Information och Beställning
Ring eller maila oss för mer information om Born Fondo og Bergtempoloppet: 00 45 56 95 72 95 eller info@teambornholm.dk. Du kan också anmäla dig via beställningsboxen här.

Born Fondo - 2 pers. - Beställ här

Mulig ankomstperiode: 01-06-2023 til 03-06-2023