Körfestival Bornholm 18 maj - 21 maj 2023

  • Syden i Norden
  • Solskensö
  • Rundkyrkor
  • Konserter

Korfestival Bornholm 18 maj - 21 maj 2023

Bornholm har en lång och fin tradition när det gäller musik. Varje år erbjuder ön en mängd olika musikarrangemang inom nästan alla musikgenrer. Både bornholmarna själva och de många turister som varje år kommer till Bornholm kan njuta av musikaliska upplevelser i unika miljöer när de besöker någon av alla de konserter som anordnas här.

Bornholm kallas ofta "Syden i Norden" (Nordens söder) och Danmarks Solskensö eftersom ön kort och gott har flest solskenstimmar. Det milda klimatet gör det möjligt att odla exotiska växter här, t ex. fikon- och mullbärsträd, som annars inte kan växa i Danmark.

Ön har en spännande historia. Under festivalen kommer vi att använda oss av så många av de historiska byggnadsverken som möjligt för konserterna. Det gäller bland annat Hammarshus, som är Nordeuropas största borgruin, Bornholms rundkyrkor, museer och andra byggnader som är en del av Bornholms historia.

Kommentarer fra deltagerne

Ørnulf Haugsrud, Mannskoret
Tak for hyggelig tilbakemelding! Mannskoret har gitt meg tilbakemelding på at dette er den beste korfestivalen vi har deltatt på !!
All tak og ære til dere for et supert og profesjonelt gjennomført arrangement.

Eva Moren, Gammbyssa
Vill bara tacka för en mycket trevlig körhelg! Allting fungerade helt enligt schema, vädret rår man inte på. Bra boende och mat var det på också på Hasle. Rundturen på lördag förmiddag var också trevlig. Busschauffören var bra på att berätta.


Kontakta oss gärna om ni vill ha mer information eller råd om Körfestival Bornholm:
Group Bornholm A/S +45 5695 8506 - info@groupbornholm.dk

Download information:

Koncerter - hvor og hvornår

Program i detaljer SE

Broschyr 2022

Se video från festivalen her

Bilder från Körfestival Bornholm

Gudhjem hamn

Gudhjem hamn

Gudhjem

Gudhjem

Gudhjem kyrka

Gudhjem kyrka

Bornholm Kunstmuseum

Bornholm Kunstmuseum

Allinge - Domen

Allinge - Domen

Christiansø

Christiansø

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Härliga övernattings-ställen

I samband med Körfestival Bornholm bor ni i välutrustade fritidshus eller stugor på några av Bornholms bästa semesteranläggningar, samtliga med kort avstånd till många av Bornholms stora attraktioner. Känner ni för aktiviteter efter dagens upplevelser finns det swimmingpool på semesteranläggningen och i närheten finns även motionsslingor och vackra cykelvägar.

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark
I Storløkke Feriepark finns det fritidshus för 2-4 eller 4-6 personer med fölgande utrustning: 1 eller 2 sovrum med vardera 2 sängar, badrum med dusch/toalett, kombinerat vardags- och sovrum med två sovplatser (bäddsoffa), tv, kök med elspis, kylskåp med liten frys, kaffebryggare och vattenkokare. Avskild patio/terrass med trädgårdsmöbler.


Semesteranläggningen ligger i Allinge på norra Bornholm - ett av öns naturskönaste områden som bjudar på en målerisk kombination av härliga sandstränder och dramatiska klippor. 

Æblehaven

Æblehaven

Æblehaven
Feriecenter Æblehaven ligger granne med Storløkke Feriepark och precis som namnet antyder fanns här tidigare en äppelodling. Aplarna står fortfarande kvar och skapar en idyllisk inramning för fritidshusen som alla är utrustade för 4-6 personer.

Husen har fölgande utrustning: Hall, två sovrum med vardera två sängar, badrum med dusch och wc, kombinerat vardags- och sovrum med bädsoffa (två sovplatser) och tv. Kök med spis eller kokplattor plus ugn, kylskåp, liten frys, kaffebryggare och vattenkokare.

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark
På Bornholms västkust ligger Hasle Feriepark. De välutrustade fritidshusen, som har plats för 4-6 personer, ligger endast 400 meter från en av Bornholms bästa sandstränder där ni kan njuta av den vackra solnedgången.

Semesterhusen har följande utrustning: hall, 2 sovrum med vardera 2 sängar, badrum med dusch och toalett, kombinerat vardagsrum/allrum med 2 sovplatser och tv. Kök med spis, kylskåp med liten frys, vattenkokare och kaffebryggare.

Alla hus har egen terrass som är delvis övertäckt.

Vackra skogstigar löper rakt utanför er terrass och en kort promenad leder er till det lokala böcklingrökeriet där det bjuds på många goda lokala specialiteter.

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i anslutning till Hasle Feriepark och här hyr man ut bekvämt och trivsamt inredda stugor med plats för 4 personer.

Stugorna har 4 sovplatser. Sängarna är 190 cm.

I stugorna finns en liten, men välutrustad köksvrå med 2 kokplattor samt kylskåp. I denna del av stugan finns ett utfällbart matbord med plats för 4 personer.

Stugorna kan delas upp i två rum med varsin ingång.
Storkök, toalett och dusch finns i den närbelägna gemensamma byggnaden.

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Annorlunda konserter

Gudhjem hamn

Gudhjem hamn

Hammershus

Hammershus

Skt. Nicolai Kirke i Rønne

Skt. Nicolai Kirke i Rønne

Välkomstkväll i Gudhjem
Välkomstkvällen blir i det vackra och speciella fiskeläget Gudhjem, som ligger på en brant berggrund med utsikt över Östersjön. Det historiska fiskeläget är den perfekta ramen för massor av sång. Gudhjems restauranger, cafeer, museer og kyrkan öppnar dörrarna för sång, allsång och uppträdanden.

På det mysiga och rustika rökeriet står visor och sjömanssånger på repertoaren. På andra sidan av hamnen håller den ”rytmiska” avdelningen till. Den klassiska repertoaren kommer att hålla till lite högre upp i stadens backe.

Avståndet mellan ”sångstationerna” blir inte särskilt långt, så man kan lätt förflytta sig under kvällens gång för att njuta av sången, möta andra deltagare och naturligtvis själv stämma upp till sång.

Vil ni ha fler konserter under er vistelse, hjälper vi gärna till att arrangera dem åt er. Vi ansvarar givetvis för att information om era konserter offentilggörs i de lokala medier och publikationer som vänder sig til Bornholms många gäster.

Konsert i närområdet
I närområdet kombinerar vi övning av de gemensamma numren med möjligheten att hålla en egen konsert, där varje kör får möjlighet att ge ett smakprov på deras repertoar. Evenemanget äger rum fredag förmiddag.

Konsert på Hammershus
Under Körfestival Bornholm arrangeras tre gemensamma konserter där alla deltagare kan medverka. Den ena på Nordeuropas största borgruin Hammershus där ni kommer att få träffa en av "borgens invånare" som berättar om livet på borgen under medeltiden. Under historiens gång har borgen härbärgerat en hel del prominenta straffångar som "förvisades" till Bornholm. Redan under medeltiden fanns det föroreningar som gjorde vattnet odrickbart, men det problemet visste man hur man skulle råda bot på: man bryggde öl istället. Även på ett område som "offentlig brukarbetalning" låg man i framkant redan under medeltiden. Givetvis tillämpades brukarbetalning hos den lokala bödeln...

Efter denna historiska utflykt bland borgare, pöbel, soldater och adelsfolk arrangeras en stor friluftskonsert i ruinen.

Konsert i Skt. Nicolai 
Finalkoncerten äger rum i en av Bornholms största kyrkor. Efter konserten anordnas en festmiddag för deltagarna där man får tillfälle att umgås under avspända former.

 

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Resvägar till Bornholm från Sverige

Bornholmslinjen

Bornholmslinjen

Med flyg och buss till Bornholm

Varje år får vi besök av körer, som får en mycket lång resa till Bornholm, om de skall åka hela vägen med buss. Här kan det vara en idé att minska restiden genom att flyga eller ta tåget till Malmö eller Köpenhamn.

Vårt "transportpaket", som många använder sig av, består av följande:

  • Buss vid ankomst till Malmö/Köpenhamn och vidare till färjan i Ystad tur/retur
  • Hämtning med buss vid ankomst till Bornholm och avgång från Bornholm samt körning till semesterboende
  • Körning till festivalens gemensamma evenemang
  • Körning till festafton på lördagen

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Priser och information

Gudhjem havn

Gudhjem havn

Hammershus

Hammershus

Allinge

Allinge

Skt. Nicolai Kirke - Foto fra Allan Rieck

Skt. Nicolai Kirke - Foto fra Allan Rieck

Priser per person i SEK

3 övernattningar med personbil (4 pers.) eller buss 10-14 meter (samtliga personer)
* Æblehaven, Allinge: SEK 3.495:-
* Storløkke Feriepark, Allinge: SEK 3.595:-
* Hasle Feriepark, Hasle: SEK 3.495:-
* Hasle Hytteby, Hasle: SEK 3.080:-

2 övernattningar med personbil (4 pers.) eller buss 10-14 meter (samtliga personer)
* Æblehaven, Allinge: SEK 2.795:-
* Storløkke Feriepark, Allinge: SEK 2.895:-
* Hasle Feriepark, Hasle: SEK 2.795:-
* Hasle Hytteby, Hasle: SEK 2.480:-

Friplatser och rabatter
* En person medföljar utan kostnad vid minst 24 betalende personer
* Väljer ni att vara 5 personer i varje bil istället för 4 personer, kan ni reducera ovannämnda deltagarpris med SEK 60:-/person.

I deltagarpriset ingår följande:
* Färja Ystad-Bornholm (tur/retur) inklusive personbil eller buss
* Övernattning på semesteranläggning
* Välkomstevenemang med sång i "Sangstaden" Gudhjem
* Konserter - vi arrangerer så månge som ni önskar
* Gemensam konsert i Skt. Nicolai Kirke, Rönne
* Efter konserten i Skt. Nicolai Kirke anordnas en festmiddag med tvårättersmeny
* Konsert i borgruinen "Hammershus" med historisk rundvisning
* Konsert i närområdet

Mat
I alla fritidshusen finns funktionella kök, men vi erbjuder gärna frukost och middag under festivalen:
* Frukost: Fredag, Lördag och Söndag (äts i husen/stugorna)
* Middag: 2 middagar (äts gemensamt i matsal). 1 festmiddag i deltagarpriset.
Totalt pris/person: 3 övernattningar - SEK 810:-. Önskar ni endast frukost är priset SEK 390:-. 
Vid 2 övernattninger - kontakta oss.

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Deltagarlista i Körfestival Bornholm

 

Kommentarer från deltagarna:

Tak for nogle dejlige dage på solskinsøen.Imponerende logistik – alt fungerede.Fin indkvartering, forplejning og arrangementer (bl.a. koncerter). Vi vender tilbage, kan I være sikre på – men måske ikke næste år.

Måske ses vi næste år – med et af mine andre kor.

Med venlig hilsen
Otto, Herfølgekoret

------------------

Kammerkoret Takt og Tone takker for turen. Vi sitter igjen med gode minner fra turen, både musikalske og øvrige. 

Oppholdet på Hasle feriepark var vi svært godt fornøyd med. God mat og hyggelig betjening. Festen lørdag kveld bød på god mat, flott musikk og korsang.  

Et arrangement av denne størrelsen krever stor innsats, god ledelse og planlegging. Gjennomføringen strålte ekstra i det fine været, og alle vi møtte var samstemte i mye ros.

Lørenskog Mannskor har deltatt på mange kor festivaler, og vi vil minnes Bornholm med stor glede og syntes vi hadde en flott opplevelse og tur.

Vennlig hilsen
Lørenskog Mannskor

------------------

Tusen takk for fantastiske dager på Bornholm:) - En bedre ramme, og gjennomført arrangement kan en ikke ønske seg. Vi kommer gjerne tilbake, sannsynlig som turist:)!

God sommer og lykke til i videre arbeid!

Med hilsen Margit
Vang sangforening

------------------

Stort tack för några fantastisks dagar på Bornholm. Det blev många minnen att ta med hem såväl musikaliskt som från den vackra ön Bornholm!

Allt var mycket väl planlagt och organiserat och i har gjort ett enastående arbete med att få detta till att fungera så bra!

Hälsningar från
Olav och Kammarkören Chorus

------------------

Ørnulf Haugsrud, Mannskoret

Tak for hyggelig tilbakemelding! Mannskoret har gitt meg tilbakemelding på at dette er den beste korfestivalen vi har deltatt på !!

All tak og ære til dere for et supert og profesjonelt gjennomført arrangement.

------------------

Eva Moren, Gammbyssa

Vill bara tacka för en mycket trevlig körhelg! Allting fungerade helt enligt schema, vädret rår man inte på. Bra boende och mat var det på också på Hasle. Rundturen på lördag förmiddag var också trevlig. Busschauffören var bra på att berätta.

Körfestival Bornholm avvecklades för första gången 2008. Ni är varmt välkomna att kontakta något av nedanstående kör för att höra närmre om deras upplevelser vid deltagandet i Körfestival Bornholm:

ABF-kören Tonsmidarna (S) 2016
Akkordiakoret (N) 2010
Alberslundkoret (DK) 2018
Allingsås Manskör (S) 2015
Allökören (S) 2014
Alt for Damerne (N) 2019
AOF-koret, (DK) 2013
Aquarellen (S) 2010
AstraZeneca-kören (S) 2012
Askersunds Manskör (S) 2017
Aurokören (S) 2017
Beatleskoret i Drøbak (N) 2014
Bel Cantokören (S) 2019
Bislet-Bækkens (u)Blandede (N) 2009
Bodekullkören (S) 2016
Bodø Håndverkerdsangforening (N) 2017
Bornholmske Musikamatørers kor (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014
Bro Manskör (S) 2009
Bryn Mannskor (N) 2019
Cantilenakören, Mariehamn (FI) 2010
Cantores Finlandeses (FI) 2013
Cantus Cordi (N) 2018
Capella Gotlandica (S) 2009
Chorisma (N) 2008
Chorus Ena (S) 2016
Damekoret Harmony (N) 2009
Danderyds Sångensemble (S) 2018
Dekor (N) 2018
Delsbo Kyrkokör (S) 2010
Det Grafiske Kor (DK) 2012
Det grønlandske kor Aavaat (DK) 2008
Det Rytmiske Selskab (DK) 2008, 2009, 2010
Drøbak Mannskor (N) 2018
Esbo Sångkör (FI) 2010
Frederiksberg Kammerkor (DK) 2016
Fredriksstad Sangkor (N) 2014
Gammbyssa (S) 2019
Glommakoret (N) 2008
Grünerløkken Mannskor (N) 2016
Gudenå Folkekor (DK) 2018
Guld i Mund (S) 2011
Gundsøkoret (DK) 2011, 2017
Grevlunda Manskör (S) 2017
Handelskören, Stockholm (S) 2016
Harmony (N) 2017Helsingør Kvindekor (DK) 2010
Haukeland songlag (N) 2019
Havstrutarna (S) 2019
Herfølgekoret (DK) 2018
Hornbækkoret (DK) 2010
Húsakórid, (FO) 2013
Høgskolen i Oslo (N) 2011
Højby Drengekor (DK) 2011, 2013
Intermezzo (S) 2014
J4U2 (S) 2013
Josefinekoret (N) 2014
Kammerkoret Audite (DK) 2011
Kammerkören Chorus (S) 2017
Kammerkoret Cantemus (DK) 2008
Kammerkoret Takt og Tone (N) 2018
Kløfta Sangerlag (N) 2009
Kolbotnkoret (N) 2009 og 2019
Kor 21 (N) 2015
Koret Koriander (N) 2019
KorNess (DK) 2018
Kören After Eight (S) 2012
Kören Aquarello (S) 2019
Kören Collage (N) 2014
Kören Saltstänk (S) 2018
Koret Koriander (N) 2015
Koret Lydi’a (N) 2009
Körföreningen Örenfröjd (S) 2010
Kragerø Damekor (N) 2014
Kurry-kören (S) 2017
Kvikne Songlag (N) 2017
Laksevåg bl. Kor (N) 2016
Läkande Toner (N) 2017
Legatokören (S) 2016
Lier Kammerkor (N) 2008
Lillcanto (N) 2014
Lysekören (S) 2019
Lørenskog Mannskor (N) 2017

Mandskoret Djursland (DK) 2019
Mannskoret Ørnen (N) 2019
Markakoret (N) 2015
Meer Musik (DK) 2018 og 2019
Midtjysk Kor (DK) 2018
Moss Kammerkor (N) 2017
Nabokoret (N) 2009, 2013
Nes Sangforening (N) 2017
Nord-Auerdal Sanglag (N) 2019
Nordisk Kor (N) 2016
Nordlændingernes Foreningskor (N) 2016
Norrbykören (S) 2010
Notodden Visekor (N) 2010
Nylarskoret (DK) 2008, 2009, 2010
Nærsnes Sangkor (N) 2016
Odal Bygdekor (N) 2014
Odd Fellow Koret, Oslo (N) 2008
Odinskören (S) 2013
Onsdagspigerne (DK) 2011
Os Blandakor (N) 2010
Oslo-telefonikerne (N) 2009
Oslo Kammerkor (N) 2017
Plockepinn (S) 2013
Porsgrunn Sangforening (N) 2009, 2018
Q-notes (S) 2012
Qvinnokören Lapponica (S) 2009
Röström (S) 2010
Rælingen Sanglag, (N) 2013
Safir Bl. Kor (N) 2014
Sandefjord Blandede Kor (N) 2013
Sandkoret MIX (N) 2019
Sanngkoret Villvin (N) 2018
Sawaraby-koret (DK) 2014
Sångsällskabet Sonora (S) 2012
SAS Koret (DK) 2009, 2011 og 2019
Skt. Nicolai Kantori (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019
Skånepolisens kör (S) 2013
Statoilkåret Dråpen (N) 2018
Stavern Mannskor (N) 2008, 2014
Storhamar Blandede Kor (N) 2018
Stovner Bydelskor (N) 2011, 2018
Sund Blandakor (N) 2018
Sundsvalls kyrkokor (S)
SydVestkoret (N) 2019
Søborg Kantori (DK) 2008
Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag (N) 2017
Sånggruppen Vera (S) 2008
The Natural Voice (DK) 2017
Tingvalla Toner (S) 2009
Tretten Sangkor (N) 2011
Trivselskoret Rolvsøy (N) 2014
Troubadour (DK) 2017
Tromsø Arbeiderforenings Mandskor (N) 2011
Trosvik Blandede Kor (N) 2011, 2015
Täby Toner (S) 2010
Tønsbergkoret (N) 2010
Unikor (N) 2015
Vang Sangforening (N) 2017
Vå-Ra koret (N) 2017
Vestbygda Blanda Kor (N) 2015
Vestfynskoret (DK) 2018
Viborg Kammerkor (DK) 2014
Vice Versa (N) 2018
Voces Bodenses (S) 2018
Vokalensemblet 4joy (DK) 2018
Vokalgruppen Harperne (DK) 2017
Vocal VIKING (S) 2013
Vox Egeri (N) 2014, 2017
Vox Feminia (S) 2018
Vrengenkoret (N) 2009
Vuxvox (S) 2014
Väsbykören (S) 2014
Ängelholms Kvartettsångare (S) 2019
Århuskoret (DK) 2009

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se

Bilder från Bornholm

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Gudhjem Havn

Gudhjem Havn

Nyd klipperne

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Hammerhavnen

Hammerhavnen

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde

Dueodde

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Information och beställning:
Group Bornholm A/S
Att Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne

Tlf. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk
www.korfestival-bornholm.se