I området - Svaneke - Årsdale Søpark

  • Unikt design
  • Hyggelig havnestemning
  • Rolige omgivelser
  • Gratis internet
  • Gratis lån af cykler
  • Nybyggede lejligheder
kort Årsdale
Gå en trevlig kvällspromenad i “Hullehavn”. Svanekebornas vattenhål...

Gå en trevlig kvällspromenad i “Hullehavn”. Svanekebornas vattenhål...

Vackra korsvirkeshus i Svaneke

Vackra korsvirkeshus i Svaneke

Den trevliga hamnen i Svaneke

Den trevliga hamnen i Svaneke

Restaurangen “Svaneke Bryghus”

Restaurangen “Svaneke Bryghus”

Svaneke.  Bornholms östligaste stad. Trivsamt och gemytligt.

Årsdale Søpark ligger nära Svaneke, så glöm inte att besöka och uppleva denna vackra lilla småstad. Med bil, så tar det endast 2 minuter att köra mellan de två småstäderna. Men prova gärna att cykla, Årsdale Søpark har gratis lånecyklar, eller gå längs den otroligt vackra kuststigen.

Guldmedalj
Svaneke är en av få städer i Europa som har fått Europarådets guldmedalj, för att man har lyckats så väl med att bevara stadens historiska karaktär. På en tur med den lokala häst-spårvagnen kan man luta sig bekvämt tillbaka och njuta åsynen av de vackra gamla korsvirkeshusen.
Från hamnen kan man strosa upp längs någon av de små gatorna, som leder till torget, där det alltid råder en trivsam stämning, särskilt på torgdagarna då man kan fynda i torghandlarnas lokalproducerade utbud. Och vi vill också rekommendera ett besök i Svaneke Købmandshandel, som är en levande och trevlig speceriaffär som ser ut som den gjorde på 50-talet.

Besök Listed och Hullehavn
Längs kusten vid Svaneke sträcker sig några av Bornholms vackraste kuststigar. Går ni norrut kommer ni till det lilla fiskeläget Listed, där ni bland annat kan äta hummer på "Hummerhytten", och söderut går stigen till Årsdale. På väg mot Årsdale kan ni ta er en simtur i "Hullehavn", som är en inbjudande badvik i en liten naturhamn.

Bornholms kreativa centrum
Men Svaneke är inte bara gemyt och pittoreska miljöer. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum. Här finns allt vad hjärtat, ögonen och gommen kan begära: Glaskonst. Tavlor. Designkläder. Handgjord lakrits, choklad, glass och karameller. Och så får vi givetvis inte glömma det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesserna och Svaneke Bryghus med sin prisbelönta öl.

Delta i "Hönsbingo"
Givetvis måste ni också delta i den lokala varianten av bingo: "hönsbingo". Den går i all enkelhet ut på att man släpper ut 3 hönor på ett stort bingofält. Sedan gäller det att satsa på i vilken ruta hönsen först lägger en "klatt". Det går knappt att beskriva, det bara måste upplevas!

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.