Historien - Østersøen Semesterlägenheter

  • Havudsigt
  • Pool
  • Voksenferie
  • Gratis Wi-Fi
  • Fiskerlejestemning
  • Tæt på restauranter
  • Hunde velkommen
kort Svaneke
Hotel Østersøen  från hamnen i Svaneke

Hotel Østersøen från hamnen i Svaneke

Från köpmannagård til semesterlägenheter

Svaneke var under 1700- och 1800-talet hemstad för burgna skeppsredare som byggde pampiga köpmannagårdar längs hamnen. På den plats där Hotel Østersøen ligger i dag har det varit en köpmannagård i århundraden. De äldsta dateringarna går tillbaka till 1758, då madame Else Chats ärvde köpmannagården efter sin make. 1804 övertog Svanekes ledande man, köpmannen och vicekonsuln Herman Jørgen Hansen, köpmannagården.

Svärsonen övertager gästgiveri
Köpmannagården förblev i familjen Hansens ägo, och 1870 övertog svärsonen, lantmätare Munch, Hotel Østersøen. Kort tid därefter lät han göra om en del av byggnaderna till gästgiveri. Gästgiveriverksamheten byggdes 1889 ut så att lantmätare Munch då även kunde erbjuda den "ärade allmänheten logi", vilket han annonserade ut i lokaltidningen.

Fra hotel til Semesterlägenheter
Under 1900-talets gång fick Hotel Østersøen status som ett av Bornholms förnämsta hotell för såväl turister som lokalbefolkning. 1990 blev hotellet varsamt ombyggt till semesterlägenheter och den gamla innergården förvandlades till en grönskande trädgård med tillhörande swimmingpool.
2008 (250 år efter att madame Chat fick ärva gården) totalrenoverades och moderniserades hotellets lägenheter under ledning av Pernille Bülow, en av Bornholms mest framträdande och nyskapande konstnärer. Det har hänt mycket i världen på 250 år, men vi är säkra på att även madame Chat skulle ha glatt sig över den nya och vackra inredningen.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.