Balka-Snogebæk - Ellehuset - Sommarhus på Balka för 10 personer

  • Fint sommarhus
  • Hus för 10 personer
  • Vackert naturområde
  • Nära Balka Strand
  • Smakfull inredning
kort Balka
Barnen älskar Balka strand

Barnen älskar Balka strand

Ta en kvällspromenad på Balka strand

Ta en kvällspromenad på Balka strand

Alla generationer njuter på stranden

Alla generationer njuter på stranden

Besök de trevliga butikerna i Snogebæk

Besök de trevliga butikerna i Snogebæk

Bunkrarna vid Dueodde kunde beskydda stora delar av Östersjön

Bunkrarna vid Dueodde kunde beskydda stora delar av Östersjön

Härliga semesterdagar i Balka-Snogebæk

Ellehuset ligger endast 1 400 meter från Balka strand, som är en av Bornholms allra bästa stränder. Se fram emot att bada vid en vacker och mycket barnvänlig strand med grunt vatten.

Ett bra tips är också att promenera den korta biten längs med stranden eller skogen till det lilla fiskeläget Snogebæk, som erbjuder en mysig stämning i hamnen med caféer, restauranger, rökeri och butiker. Testa en av de berömda pizzorna på caféet "Søren's", där du även kan lyssna på livemusik. Publiken är en skön blandning av barn, unga och vuxna, så att familjen kan ha det trevligt tillsammans. Har du barn med så blir de säkert imponerade över att de kan gunga i en gammal räddningsbåt som är upphängd i caféets tak. Efter middagen kan du smaka en god hemgjord glass från caféet Nettis.

Upplev Snogebæk hamn

Ta en promenad i hamnen och prata lite med de lokala fiskarna. Alla deras historier är kanske inte sanna, men de är roliga. Om du har fiskespöt med har du även möjlighet att fånga fisk till middagen från hamnpiren – eller ”fuska” lite och köpa några goda fiskar till grillen i den lokala fiskbutiken.
Om du har spenderbyxorna på kan du kika förbi Pernille Bülows designbutik, där det finns mängder av lockande kläder och brukskonst. Besök också den stora loppmarknaden på lördagar där du har goda chanser att göra ett riktigt klipp.

Ta en cykeltur

Bornholms breda nät med cykelstigar börjar nästan precis vid Ellehuset – och du bor bara 1 200 meter från en cykeluthyrning, så hyr en cykel och upplev det vackra landskapet. Ta en cykeltur till Dueodde, där du från Dueodde Fyrtårn kan se det mesta av södra Bornholm. Eller cykla de cirka 4 kilometerna till Nexø på den fina cykelstigen som är anlagd på den gamla järnvägen. Det är en härlig tur genom skogen i närheten av havet.
Nexø erbjuder en mysig hamn- och stadsmiljö med massor av inköpsmöjligheter.

Ta dig till toppen av BornholmerTårnet

Om du är historiskt intresserad ska du besöka BornholmerTårnet på Dueodde. Tornet var tidigare Natos främsta radar- och avlyssningspost mot länderna i det forna östblocket, men idag är det bara ett trevligt utkikstorn som är omgjort till ett museum där du kan uppleva Bornholms spännande roll i det kalla kriget. Du kan till exempel se ett av de MIG-plan som användes i samband med polska piloters flykt till Danmark. Vid Dueodde ligger också två stora tyska bunkers från andra världskriget.

Det är lite fredligare i Sommerfugleparken i Nexø,  där du kan uppleva en stor variation av vackra fjärilar – och om du har barn med dig så kommer de att älska den stora nöjesparken Brændesgårdshaven. När inträdet är betalt är alla attraktionerna gratis – inklusive vattenlandet och nöjesparkens mini-zoo som barnen också kommer att älska. Om du har större barn med dig så kommer de säkert att gilla ett fartfyllt besök på Bornholms Gocart Center, som ligger cirka 5 kilometer från sommarhuset.

Priser och bokning

Se priser för Ellehuset genom att klicka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret på denna sida.  Välj din önskade lägenhetstyp på listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Du är också alltid välkommen att ringa oss alla veckans dagar: +45 5695 7295.

Gör ett klipp på loppmarknaden i Snogebæk

Gör ett klipp på loppmarknaden i Snogebæk

Besök Dueodde och njut av utsikten från fyrtornet

Besök Dueodde och njut av utsikten från fyrtornet

Det spelas livemusik hos Søren's i Snogebæk

Det spelas livemusik hos Søren's i Snogebæk

MIG-planet vid BornholmerTårnet på Dueodde

MIG-planet vid BornholmerTårnet på Dueodde

Besök Brændesgårdshaven

Besök Brændesgårdshaven

Lär dig att surfa eller testa paddleboard på Balka Strand

Lär dig att surfa eller testa paddleboard på Balka Strand

Ha trevligt i Snogebæk

Ha trevligt i Snogebæk

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Spela golf på Dueodde Golfbana

Spela golf på Dueodde Golfbana

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.