Nexø - Ellehuset - Sommarhus på Balka för 10 personer

  • Fint sommarhus
  • Hus för 10 personer
  • Vackert naturområde
  • Nära Balka Strand
  • Smakfull inredning
kort Balka
Besök museet om De Bornholmske Jernbaner i Nexø

Besök museet om De Bornholmske Jernbaner i Nexø

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Stick ned tårna i den mjuka sanden på Balka Strand

Stick ned tårna i den mjuka sanden på Balka Strand

Besök konstgalleriet i hamnen i Nexø

Besök konstgalleriet i hamnen i Nexø

Balka erbjuder goda badmöjligheter

Balka erbjuder goda badmöjligheter

Härliga semesterdagar i Nexø

Sommarhuset Ellehuset är beläget vid det lilla fiskeläget Balka, som ligger mellan Snogebæk och Nexø, som är Bornholms näst största stad – och när du bor i Ellehuset måste du självklart också uppleva Nexø:

Restauranger och caféer i närheten
Nexø erbjuder ett flertal bra caféer och restauranger. Koppla av med en god kopp kaffe på Cafe  Guldbønnen, eller ät lunch på trevliga restaurang H8, som ligger i de lokaler som en gång användes av hamnvakten i Nexø hamn. På H8 blir du bortskämd med utsökta tapasanrättningar och goda smörgåsar. Vid restaurang H8 ligger även ett konstgalleri med både glaskonst och keramik.

Spännande upplevelser på Nexø museum
På Nexø museum kan du lära dig mer om Nexøs spännande historia med särskild fokus på fisket och inte minst andra världskriget, då Nexø blev en viktig bricka i det storpolitiska spelet.

Marknadsdagar och trevlig torgstämning
Vid hamnen ligger Skippertorvet, där det anordnas loppmarknader under sommarhalvåret. Det är en populär aktivitet för både lokalbor och turister. Besök de trevliga bodarna när du lockas av bra erbjudanden medan du lyssnar på trevlig dragspelsmusik live.

De Bornholmske Jernbaner och fjärilar
Idag är det bilar, bussar och cyklar som transporterar bornholmarna och turisterna runt på ön, men fram till 1960-talet var järnvägen en viktig del av de bornholmska transportvägarna. På järnvägsmuseet i Nexø kan du utforska den bornholmska järnvägshistorien. Tillbaka i nutiden kan du fortsätta till Bornholms Sommerfuglepark, där du i ett tropiskt klimat får uppleva de allra vackraste fjärilarna.

Martin Andersen Nexø 
Författaren Martin Andersen Nexø - som bland annat skrev Ditte människobarn och Pelle Erövraren – växte upp i Nexø. Idag är hans föräldrahem omgjort till ett museum som erbjuder spännande fotografier, målningar och berättelser om författarens liv och verk. Ta en promenad i författarens fotspår på den 6,6 kilometer långa diktpromenaden som startar och slutar vid Martin Andersen Nexø-museet. Diktpromenaden tar dig förbi 8 stopp som vart och ett erbjuder inspelade berättelser om författarens liv och litteratur. Efter alla upplevelser är det kanske dags för lite lunch? Det finns många bra caféer och restauranger i Nexø...men ett bra tips är Nexø Røgeri, som bjuder på ett brett utbud av rökta produkter (även annat än fisk). På Nexø Røgeri får du utsökt mat på hög nivå till förnuftiga priser.

Paradisbakkerne
I romanen Pelle Erövraren vallar Pelle kor i Paradisbakkerne. På den tiden hade Pelle nog inte tid att njuta av det vackra området, men det hoppas vi att du får. För Paradisbakkerne kan erbjuda en äventyrlig natur med klipplandskap, små sprickdalar och vandringsblock från istiden. Se till att knyta skosnörena noga innan du går hemifrån, för som namnet antyder så är Paradisbakkerne ett mycket kuperat område. I Paradisbakkerne kan du se en av Bornholms sju borgar, Gammelborg, och en av Bornholms största rokkestenar. Försök att se om du kan få den att röra sig genom att bara knuffa lite på den.

Brændesgårdshaven
Om du har barn med på semestern så kommer de att älska att få uppleva Bornholms stora nöjespark  "Brændesgårdshaven". När inträdet väl är betalt är alla attraktioner gratis, och ni kan se fram emot rutschbanor, mini-zoo, minigolf, klätterland, karuseller och mycket mycket mer.

Boka din semester i Ellehuset nu
Se priser för Ellehuset genom att klicka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret på denna sida.  Välj din önskade lägenhetstyp på listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Du är också alltid välkommen att ringa oss alla veckans dagar: +45 5695 7295.

Gör ett klipp på marknaden i Nexøs hamn

Gör ett klipp på marknaden i Nexøs hamn

Paradisbakkerne bjuder in till äventyr

Paradisbakkerne bjuder in till äventyr

Nexø Røgeri serverar kanske öns bästa rökta sill

Nexø Røgeri serverar kanske öns bästa rökta sill

Njut av solnedgången på en promenad längs med stranden

Njut av solnedgången på en promenad längs med stranden

På Nexø Museum får du ta del av spännande historier

På Nexø Museum får du ta del av spännande historier

Kom också ihåg att besöka det närliggande fiskeläget Snogebæk

Kom också ihåg att besöka det närliggande fiskeläget Snogebæk

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Klicka för pris och lediga perioder

Balka - 10 personers hus: Semesterhus för 10 personer
När vill du resa
Ha roligt i nöjesparken Brændesgårdshaven

Ha roligt i nöjesparken Brændesgårdshaven

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.