I området - Boesvang - Semesterlägenhet i Allinge för 2-3 personer med havsglimt

  • God beliggenhed
  • Allinge-Sandkås
  • Tæt på strand
  • Swimmingpool
  • Havkig
kort Allinge
Upplev medeltidsäventyr på borgen Hammershus

Upplev medeltidsäventyr på borgen Hammershus

Næs strand ligger inte långt från Boesvang

Næs strand ligger inte långt från Boesvang

Hammerknuden passar såväl för promenader som joggingturer

Hammerknuden passar såväl för promenader som joggingturer

Ta tur längs med kusten med de små trevliga båtarna

Ta tur längs med kusten med de små trevliga båtarna

Allinge på Nordbornholm

Boesvang ligger i Allinge, men också nära Sandkås, på Nordbornholm. Allinge var det första resmålet när Bornholms turism kom igång i början av 1900-talet. Den särpräglade och vackra kombinationen av sandstrand och höga klippor var förmodligen anledningen till att såväl det danska som det tyska borgerskapet strömmade till Allinge för hundra år sedan.

Följ kuststigen till Allinge-Sandvig eller Tejn-Sandkås

Från Boesvang kan du gå till vänster på Poppelvej och följa den vackra kuststigen som erbjuder en härlig vandringstur till fots. Går du söderut kommer du till det mysiga fiskeläget Tejn-Sandkås som bjuder på en vacker sandstrand och en trevlig hamnmiljö där du kan njuta av en öl på det lokala bryggeriet Penyllan, äta en god bit mat eller kanske besöka någon av de många konsthantverkarna? Tejns historia sträcker sig ända tillbaka till 1569 då det var ett bondesamhälle bestående av lantbrukare och fiskare. Fiskartraditionen upprätthålls fortfarande när Tejn varje år är värd för den årliga fisketävlingen Trolling Master Bornholm, som går ut på att fånga den största laxen. Läs mer om Sandkås här.

Följer du kuststigen norrut kommer du till Allinge-Sandvig. Promenaden till Allinge är inte lång, men avsätt lite tid åt att stanna och njuta av den fantastiska utsikten över havet. Du kan lätt tillbringa några timmar i Allinge – kanske med en tur förbi ett av byns två rökerier, eller någon av de många restaurangerna? På sommaren kan du uppleva loppmarknader i Allinges hamn, där du kan göra riktiga fynd. I Allinge ligger också Gæstgivergården – där du kan njuta av trevliga intima konserter under sommarkvällarna med några av de största danska musikerna.

Nordeuropas största borgruin ligger i Allinge-Sandvig

Strax utanför Allinge-Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin Hammershus. Besök den spännande borgen och lyssna på de många roliga och intressanta historierna. Visste du till exempel att man på medeltiden var tvungen att betala bödeln om man blev dömd till att få huvudet avhugget…och det var alltid förskottsbetalning!

Danmarks vackraste vandringstur

Hammershus ligger på klippformationen Hammerknuden. Vandringsturen runt om Hammerknuden är utsedd till Danmarks vackraste. Se fram emot makalös panoramautsikt i en vacker omgivning. Eller vad sägs om att ta en tur med Danmarks längsta zipline vid Opalsøen? Med selen säkert fastspänd kastar du dig ut från en klippkant högt uppe, och så åker du med full fart ner mot Opalsøen, där du till sist bromsas in och långsamt glider ner mot sjökanten. En fantastisk upplevelse som du kommer att minnas under många år framöver.

Många av öns sevärdheter ligger på Nordbornholm

Runt om Allinge och Sandkås ligger många av de sevärdheter och attraktioner som bidrar till att göra en semester på Bornholm till något helt speciellt. Allinge och Nordbornholm är också hemvist för Bornholms egen sagofigur – den lilla trollungen "Krølle Bølle". Om du har barn med på semester kommer de älska att få höra historier om Krølle Bølle och hans äventyrliga upplevelser.

Flygande tallrikar eller Krølle Bølle?

Om det är Krølle Bølle som busar eller inte är svårt att säga, men i boken "Det mystiske Danmark" finns flera berättelser om mystiska lysande föremål som med hög fart färdas över himlen på Nordbornholm. En tysk turist har till exempel sett en tallriksformad farkost flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning som plötsligt visade sig i klippväggen. Strax därefter berättade flera seglare att de hade sett en farkost flyga upp från havet vid Hammerknuden och fortsätta lodrätt upp mot himlen. Under 2017 såg flera oberoende personer en mystisk rosa farkost flyga över vattnet vid Allinge. Läs mer om ufona vid Allinge här.

Se Hammershus från havet

Du kan också ta en segeltur från Hammerhavnen strax norr om Allinge där små båtar tar dig med längs med kusten. Från havet är klippkusten ännu mer dramatisk. När du passerar nedanför den gamla borgen Hammershus är det lätt att förstå att borgen var en ointaglig fästning under den osäkra medeltiden i Danmark. Upplevelserna kompletteras av berättelser från kaptenen – vilket inte precis gör dem mindre spännande.

Boka din semester

Boka din semester på Boesvang nu - så kan du redan idag börja se fram emot härliga dagar på Bornholm. Ange ditt önskade ankomstdatum i bokningsformuläret överst på sidan – eller ring till oss på +45 56 95 72 95, så ger vi dig gärna bra tips inför härliga semesterdagar på Bornholm.

Ziplinebanan vid Opalsøen är Danmarks längsta

Ziplinebanan vid Opalsøen är Danmarks längsta

Næs strand är grund och barnvänlig

Næs strand är grund och barnvänlig

Pröva att sitta i jaktflygplanet på Teknisk Samling

Pröva att sitta i jaktflygplanet på Teknisk Samling

Gå på konsert eller stand up på Gæstgiveren

Gå på konsert eller stand up på Gæstgiveren

Gå på upptäcktsfärd längs med kusten

Gå på upptäcktsfärd längs med kusten

Ta en ridtur längs med kusten

Ta en ridtur längs med kusten

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.