I området - Dueodde Strandlägenheter

  • Semesterlägenheter för 2-4 personer
  • Sommarhus för 6 personer
  • Strax intill den fantastiska sandstranden
  • Barnvänlig
  • Lugnt läge
kort Dueodde
Kritvit sand och blått hav, så långt ögat når

Kritvit sand och blått hav, så långt ögat når

Besök de tyska bunkrarna från andra världskriget

Besök de tyska bunkrarna från andra världskriget

Njut på stranden

Njut på stranden

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa

Dueodde är Bornholms sydspets

Kejsar Napoleon och den fina sanden

Dueodde är Bornholms sydligaste punkt. Kilometervis av sandstrand som är perfekt för strandlekar. Vattnet är klart, och sanden är så fin att den ända fram till 1800-talet användes i timglas – bland annat av Kejsar Napoleon. Skogen, stranden och havet ger dig härliga naturupplevelser, men du kan också njuta av alla andra upplevelser på Dueodde – till exempel:

Utsikt över hav, strand och historia

Dueodde är en mini-by med restaurang, små butiker och den berömda glasskiosken "Krølle Bølle Is", som frestar med goda glassar. Du får inte heller missa att njuta av utsikten från Dueodde Fyrtårn. De 198 stegen tar dig upp till toppen, varifrån du har en fantastisk utsikt över havet och hela Sydbornholm. Vacker utsikt har du även från Bornholmertårnet på Dueodde. Bornholmertårnet är en tidigare Nato-avlyssningsstation som under det kalla kriget var Natos främsta ögon och ögon mot länderna i Warszawapakten. Därför var Bornholmertårnet självklart en nagel i ögat på Warszawapaktens länder, som hade detaljerade planer på att angripa Dueodde och Bornholmertårnet i händelse av en konflikt. Idag är Bornholmertårnet omgjort till ett museum över kalla kriget. Kom och lyssna på de spännande historierna om spioner och hemliga uppdrag på Bornholm – och se de många föremålen från kalla kriget såsom MIG-jaktflygplanet, som användes vid en dramatisk flykt från Polen till Danmark.

Kanoner och bunkrar från andra världskriget

I skogen mellan Dueodde Strandlägenheter och Bornholmertårnet ligger två tyska kanonbunkrar från andra världskriget. På den tiden fanns här ingen skog, och med motsvarande kanonbunkrar i Östpreussen på den andra sidan av Östersjön var tanken att tyskarna skulle ha kontroll över inseglingen i de ryska Östersjöhamnarna. De mycket kraftiga kanonerna kom dock aldrig i användning, men de metertjocka bunkrarna kommer fortsätta att vittna om hemska tider de kommande århundradena. Trots det är de två bunkrarna värda ett besök.

Vackra cykelstigar

Bornholm har ett brett nät av cykelstigar, som startar precis vid Dueodde Strandlägenheter. Hyr en cykel och upplev de böljande sädesfälten på vägen till det lilla mysiga fiskeläget Snogebæk cirka 6 kilometer från Dueodde. Här finns upplevelser för såväl öga som mun, t.ex. trevliga caféer, restauranger, designbutiker samt handgjord glass och choklad. Du måste självklart också besöka den lilla trevliga hamnen. Ta med fiskespöt. Det finns goda möjligheter till fångst, och om du inte har fiskelyckan med dig så kan du köpa god färsk och rökt fisk hos Snogebæk Røgeri. Kom också ihåg att besöka den stora loppmarknaden på lördagar, där det finns massor av bra erbjudanden.

Dueodde Golfbana

Dueodde är också känt för sin 18-håls golfbana, som med sina många sjöar och åar liknar en sea-side-bana. Om du behöver ännu mer motion så kan du ta många trevliga löpturer vid Dueodde Strandlägenheter. Under sommaren är Dueodde också värd för loppet ”Etape Bornholm”, som är ett maratonlopp under 5 dagar, där sandsträckan på Dueodde är en av de svåraste etapperna.

Dueodde är en bra utgångspunkt för din semester på Bornholm

Dueodde ligger i ett vackert naturområde med kort köravstånd till många av Bornholms sevärdheter. När du bor på Dueodde är du därför nära många trevliga upplevelser. Om du har barn med så kommer de självklart att älska stranden, men testa också att besöka den stora nöjesparken Brændesgårdshaven, där alla attraktioner är gratis när entrén väl är betald. Om du har lite större barn med dig så kommer de förmodligen att älska all fart och fläkt i Bornholms Gocart Center, som ligger cirka 5 kilometer från Dueodde Strandlägenheter.

Beställ nu

Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Dueodde är en miniby med restaurang, klädbutik och glasskiosk

Dueodde är en miniby med restaurang, klädbutik och glasskiosk

Se de stora båtarna segla förbi från Dueodde Fyrtårn

Se de stora båtarna segla förbi från Dueodde Fyrtårn

Smaka på god glass på Dueodde

Smaka på god glass på Dueodde

Se MIG-jaktflygplanet vid Bornholmertårnet

Se MIG-jaktflygplanet vid Bornholmertårnet

Besök fiskeläget Snogebæk nära Dueodde

Besök fiskeläget Snogebæk nära Dueodde

Ha det trevligt på stranden

Ha det trevligt på stranden

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.