Spa og Wellness - Griffen Spahotel

  • Totalrenoverat
  • Bra havsutsikt
  • Designad av Pernille Bülow
  • Rønnes gamla kvarter
  • Ett av Nordens bästa spaanläggningar
  • Sandstrand
kort Rønne
Njut av ett glas champagne i spaet

Njut av ett glas champagne i spaet

Stoppa tiden - Njut av livet
Här finns det inga klockor. Inga brådskande e-postmeddelanden. Inga skrällande telefoner. Den Bornholmske Diamantspa på Griffen Spa Hotel i Rønne är en helt annan värld. En värld av avkoppling, välbefinnande och harmoni.

Välj mellan bastuanläggningar, iskalla spabad, varma spabad och salta spabad. Allt är utformat för att ge din kropp avslappning och förbättra cirkulationen. Inträdet till Den Bornholmske Diamantspa är gratis när du bor på Griffen Spa Hotel. Om du inte bor på hotellet, har du möjligheten att köpa inträde för 350:- per person. Observera att du måste vara minst 16 år gammal för att få tillgång till Den Bornholmske Diamantspa.

Den våta ugnen

Den våta ugnen

Den våde ovn
Den våde ovn (den våta ugnen) är namnet på en grotta på Nordbornholm, men i Den Bornholmske Diamantspa är Den våde ovn förtolkad  som en fantastisk sauna, där ångan pustar ut ur små klippspetsar. Mens ångan stiger uppåt, skiftar ljuset i saunan långsamt. Först träffas ni av soluppgångens gyllne strålar. Därefter stiger ljusnivån, fram till att det tonas ner vid solnergång. Ljusterapin ger, kombinerad med den varma ångan en unik avstressande effekt.

Den torra ugnen

Den torra ugnen

Den tørre ovn
I motsättning till den Den våde ovn, som ger en fuktig värme, skal du uppleva den torra värmen i "Den tørre ovn"( den torra ugnen). Torr och kraftig värme kombinerad med dofter och ljud ger en härlig upplevelse, speciellt när den avslutas med en iskall dusch. Prova också "Saunagus", en session med en gusmästarinna som trollar fram varma dofter med eteriska oljor och leder deltagarna genom en 40 minuter lång session med plats till pauser och förfriskningar. En skön upplevelse!

Vattenfallet

Vattenfallet

Kaskader av vatten
Ställ dig framför vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten plaska ner över din nacke och rygg. Spänningar i nacke och skuldror mjukas upp, när strömmar av varmt vatten forsar ner över huvud och hals. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern masserar dina fötter med vatten. Känn hur känslan av avslappning och njutning sprider sig till hela din kropp.

Is och värme

Is och värme

Is och varm ånga
Vi människor är  skapade till att kunna klara mycket stora klimatskillnader, såväl hård frost som tropisk hetta. I det Bornholmske Diamantspa kan din kropp få uppleva hela registret. När kroppen omväxlande möter varm ånga och iskallt vatten, blir ditt immunförsvar förstärkt, och ditt kretslopp kommer att älska att bli satt i gång. I Kneipp-bassängerna växlar vattentemperaturen mellan 0 grader och tropisk värme. Eller prova att massera kroppen med is från Isfontänen. Isfontänen droppar färsk is ner i en många millioner år gammal granitskål. En förunderlig upplevelse!

Randzonen

Randzonen

Randzonen
På mitten av Bornholm ligger den fennoskandinaviska  förkastningszon. En gång för milliontals år sen törnade den is-polerade och hårda granitstenen samman med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de två stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippsaunaen på Den Bornholmske Diamantspa är denna förkastningszon återskapad. En stenmarkering i saunaens golv gör det möjligt att stå med en fot på urgammal granit och den andra på den 1,2 miljarder år yngre sandstenen. Tanken svindlar och ger saunaupplevelsen en ny och extra dimension.

Massage på Rokkestenen

Massage på Rokkestenen

Rokkestenen
Bornholm är känt för sina rokkestenar; stora granitblock som naturen har placerat på ett sådant sätt att de kan rokkes med blott en lätt beröring. I Den Bornholmske Diamantspa finns vår egen rokkesten; en väldig granitskiva, som ”rockar” i takt med att du får massage. Det är den ende ”rockande” granitmassagebänk i världen. Vi kan varmt rekommendera upplevelsen...speciellt hamam-massagen med getmjölkstvål är en helt unik upplevelse

Utomhus spa

Utomhus spa

Krystalsø-bubbelbadet 
Ett glas champagne i det stora Krystalsø-bubbelbadet medan solen i bakgrunden långsamt sjunker ner vid horisonten?

Unna dig behandlingar

Unna dig behandlingar

Blåskinsdalens varma händer
Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. Engång i tiden vallfärdade bornholms befolkning för att uppleva dalens magiska skönhet, men med tiden blev den nästan glömd. Om du har lust att uppleva vår egen version av denna magiska skönhet bjuder Den Bornholmske Diamantspa dig välkommen till Blåskinsdalens varma händer. Med sten, lerjord, vilde örter, bornholmsk massageolja blir din kropps balans stimulerad. Pröva till exempel: Massage med varma örtblad, hotstone-massage, kroppsinpackning i örter och getmjölk, kroppspeeling, zonterapi, ansiktsmask med bornholmsk rödlera eller kaolin. Eller varför inte pröva en Hamam-massage på Kyllingehønen. Kyllingehønen är ett enormt flyttblock av granit, som på istidenen  kom till Bornholm från Sverige. I Den Bornholmske Diamantspa är Kyllingehønen representerad av en kabin, där värmestrålar kan smälta bort kroppens små fettpåsar.

Öppettider

  För hotellgäster För alle gäster
Måndag- Fredag 7:00 - 10:00  15:00 - 21:00                
Lördag 7:00 - 11:00  11:30 - 20:00 
Söndag 7:00 - 11:00  11:30 - 20:00


Pris för inträde till Den Bornholmske Diamantspa
* Övernattande gäster på Griffen Spa Hotel har fritt inträde till Den Bornholmske Diamantspa
* Om du inte övernattar på Griffen Spa Hotel, kan du köpa inträde för SEK 350:- per person

Vill du besöka vårt spa vid flera tillfällen, kan det vara av intresse för dig att köpa ett månadskort eller klippkort:
* Månadskort SEK 1 095:-

Kortet är personligt och ger dig tillgång till vårt härliga spa så ofta du vill under en månad. Om du vill besöka spaet på en lördag eller söndag, tillkommer det en avgift på SEK 75:- per lördag / söndag.
* Klippkort SEK 1 395:-

Med klippkortet kan du besöka spaet 5 gånger. Du kan besöka spaet under hela veckan utan extra kostnad.

Wellnessbehandlingar
Du har möjlighet att köpa behandlingar i hotellets hälsoområden.
Besök Alea Wellness för att se mer om behandlingar, priser, produkter och för att beställa.

Beställning 
Beställ din semester vid att knappa in din önskade ankomstdag i beställningsrutan eller ring till oss nu på 0045 56 95 72 95, så ger vi dig goda råd och idéer till härliga semesterdagar på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.