Aktiviteter - Gudhjem Søpark

  • Bra beliggenhet
  • Nära stranden
  • Nära centrum
  • 2-personers-rabatt
  • Lägenheterna för 4-6 personer
  • Havsutsikt
  • Lugn och trevlig atmosfär
kort Gudhjem

Barnklubb

Gå med i barnklubben och ha kul med de andra barnen

Gå med i barnklubben och ha kul med de andra barnen

I vecka 27-32 är det barnklubb en gang i veckan för våra minsta gäster i Gudhjem Søpark. Kom och prova på att grilla pinnbröd eller få en ansikts eller fingermålning. Barnklubben är självklart gratis för våra gäster.

Utanför vecka 26-32 har vi visserligen ingen juniorklubb, men det finns fortfarande mycket annat för barnen att roa sig med - till exempel strand- och skogspromenader, swimmingpool, lekland, hoppborg och tennisbana - för att bara nämna några. Och massor av nya kompisar att leka med!

Cykelturer

Østerlars rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudhjem

Østerlars rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudhjem

Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Gudhjem Søpark hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Böljande gula åkrarna
Prøv at køre ind i landet på en sommerdag og oplev de bølgende gule kornmarker. Turen går op ad bakke - men det drager I fordel af, når turen går hjemad. Her kan I nærmest sætte cyklen i frigear, mens I langsomt trillende nyder udsigten over havet og Gudhjem by.

Østerlars Rundkirke
På turen inåt land kan ni besöka Bornholms största rundkyrka - Østerlars Rundkirke (5,5 km från Gudhjem Søpark), som byggdes på 1100-talet. Snett mittemot rundkyrkan har tiden hoppat framåt en aning. Här ligger Bornholms Middelaldercenter (medeltidscentrum) som är en levande stad där ni med alla sinnen kan få uppleva hur livet var under denna spännande tid i Bornholms historia.

Cykelvägarna nära lägenheten
Via cykelvägarna vid Gudhjem Søpark kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Cykelleje
Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Gudhjem Søpark.

Golf

Spela golf med utsikt över Östersjön på Rø Golfbana

Spela golf med utsikt över Östersjön på Rø Golfbana

4 flotte golfbanor
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar ? och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

I receptionen på Gudhjem Søpark kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor.

Golf på Bornholm er verdensklasse
Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 9 kilometer från Gudhjem Søpark.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

 

Löp- och cykelträning

Det finns roliga cykelbackar vid Gudhjem

Det finns roliga cykelbackar vid Gudhjem

Löpträning och cyckling i vackra omgivningar
Bornholm är ett eldorado för dig som gillar löpträning. På ett mycket litet område hittar du motionsspår i allt från kuperad skogsterräng till långa plana sandsträckor. Året runt arrangeras många motionslopp, varav Etape Bornholm förmodligen är den mest kända. Det är ett maraton uppdelat på 5 dagar där de tävlande får springa etapper i nästan all tänkbar terräng, bl.a. i kuperad mark, skog och sand. Loppet lockar löpintresserade från hela världen och antalet deltagare har vuxit kraftigt för varje år.

Runt om Gudhjem Feriepark hittar ni också spännande motionsrundor:

Den snabba stadsrundan i Gudhjem (cirka 3 km)
Från Gudhjem Feriepark springer du i riktning mot Gudhjem. Spring nedför Brøddegade (en av Danmarks brantaste gator) till hamnen. Följ kusten mot Nørresand (Gudhjems andra hamn). Ta av till vänster vid Løkkegade och följ denna fram till Brøddegade. Här går det lite uppför till Restaurant Brøddan, där du tar av åt vänster vid Lillevang. Följ vägen mot Melsted och ta till höger i riktning mot Gudhjem Feriepark. En trevlig liten runda där du bara springer på asfalt.

Salenerundan (cirka 6 km)
En omväxlande runda med vacker utsikt och natursköna omgivningar. Från Gudhjem Feriepark springer du i riktning mot Helligdomsklipperne och Bornholms Kunstmuseum. Efter cirka 3 kilometer följer du vägen till höger, ner mot vattnet. Följ kuststigen tillbaka till Gudhjem Feriepark. En vacker löprunda i kuperad terräng.

Den ultimata (cirka 12 km)
På denna runda springer du till Bornholms Kunstmuseum och Helligdomsklipperne längs landsvägen. Havet har du på höger sida och kombinerat med den vackra klippkusten får du en perfekt inramning för en längre löprunda. Vid Bornholms Kunstmuseum tar du av till höger mot kuststigen som för dig tillbaka till Gudhjem. Denna väg betecknas av många som en av Danmarks vackraste kuststräckor. Terrängen är kuperad och naturupplevelserna stora på denna löprunda!

Båttur

Ta en tur med det stolta skeppet "Thor" längs kusten

Ta en tur med det stolta skeppet "Thor" längs kusten

Helligdomsklipperne

Från Gudhjems hamn kan ni segla nerför kusten till Helligdomsklipperne med den stolta båten "Thor". Bornholms natur blir definitivt inte mindre vacker eller imponerande av att beundras från sjösidan - detta är en mycket trevlig båttur.

Kysttur med M/S ThorVid Helligdomsklipperne har ni möjlighet att gå i land och besöka Bornholms Kunstmuseum. Här kommer ni att få uppleva en imponerande samling av bornholmsk konst och konsthantverk.

Kunstmuseet
Efter besöket på konstmuseet kan ni åka tillbaka med Thor till Gudhjem alternativt promenera tillbaka till Gudhjem längs den vackra kuststigen. Det är en promenad på cirka 6 kilometer. Det är svårt att säga om promenaden eller båtturen är vackrast - båda kan garanterat ge er många trevliga semesterminnen!

Museer

Bornholms konstmuseum erbjuder stora konstupplevelser

Bornholms konstmuseum erbjuder stora konstupplevelser

Spændende museer
Bara 300 meter från Gudhjem Feriepark hittar ni Gudhjem Museum. Museet bjuder på en intressant samling föremål från trakten runt Gudhjem. Fortsätter ni en bit längs vägen hittar ni Melstedgård, ett levande lantbruksmuseum som visar hur ett lantbruk såg ut på 1950-talet. Besökarna får en levande bild av hur vardagen på landet kunde te sig på 1950-talets Bornholm. Ett besök på Mestedgård är spännande för besökare i alla åldrar.

Du skal også glæde dig til Bornholms Madkulturhus, som er nabo til Melstedgård, hvor masser af bornholmske lækkerier venter. Er du frisk på en smuk vandretur langs kysten, så gå de cirka 6 kilometer til Bornholms Kunstmuseum.

Bornholms Kunstmuseum
Känner ni för en vacker promenad längs kusten, kan ni gå de cirka 6 kilometerna till Bornholms Kunstmuseum. Med sitt vackra läge vid Helligdomsklipperne och en imponerande samling av bornholmsk konst har Bornholms Kunstmuseum blivit en attraktion som lockar alltfler besökare.

Oluf Høst Museet
Tillbaka i Gudhjem är det kanske dags för en avkopplande återhämtningspaus på ett kafé vid hamnen innan ni går vidare till Oluf Høst Museet. Sedan 1800-talet har Gudhjem lockat många konstnärer, varav en av de mest kända är Oluf Høst. Oluf Høsts hem är idag omgjort till museum och här kan man beskåda en imponerande samling av hans vackra konst.

Strand

Melsted Strand ligger nära Gudhjem Søpark

Melsted Strand ligger nära Gudhjem Søpark

Melsted Strand
900 meter från Gudhjem Søpark ligger Melsted Badebugt. Här finns det både sandstrand och klippor vilket gör att allas preferenser när det gäller badliv kan tillgodoses.

Huset under jorden
Glöm inte att besöka det lilla idylliska fiskeläget Melsted som ligger vid stranden. Här finns många charmiga och vackra korsvirkeshus - bl.a. kan man här få se "Huset under jorden". Marken runt Melsted sluttar på vissa håll kraftigt vilket har resulterat i att dörren till ett av husen nästan har hamnat helt under jorden!

Simhallen

Du kan använda Gudhjems simhall gratis

Du kan använda Gudhjems simhall gratis

Gratis adgang til simhallen
Även om Gudhjem Søpark ligger nära Melsted Badebugts vackra badstrand kan det ju under vår och sensommar förekomma dagar då det är roligare att vistas inomhus.

Därför har alla gäster på Gudhjem Søpark gratis entré till simhallen i Gudhjem. Den ligger bara 800 meter från Gudhjem Søpark. Det finns med andra ord möjlighet att tumla runt i vattnet året runt!

 

Vandreture

Det finns många vackra promenader vid Gudhjem

Det finns många vackra promenader vid Gudhjem

Vacker natur
Gudhjem Søpark ligger mitt i Östbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. I receptionen kan ni få mer information och tips om vandringsturer i området. Vi vill dock gärna rekommendera följande:

Fiskeläget Melsted
500 meter söder om Gudhjem Søpark ligger det lilla fiskeläget Melsted med sina många idylliska korsvirkeshus. På återvägen kan ni som omväxling gå längs kuststigen och njuta av den vackra utsikten över landskapet och Östersjön.

Gudhjem stad
Med sina slingrande, branta och pittoreska små gränder är en rundtur i staden något alldeles speciellt. Beundra de många vackra husen - pausa vid behov på ett kafé vid hamnen och njut av den speciella atmosfären.

Kusträddningsstigen
Både söder och norr om Gudhjem löper den gamla kusträddningsstigen. Turen är bitvis mycket kuperad och det är viktigt att ha bra promenadskor på sig - men den är verkligen mödan värd. Klipporna och havet bildar en målerisk fond och man förstår snabbt varför området runt Gudhjem har lockat konstnärer i flera århundraden

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.