Aktiviteter - Hasle Hytteby

  • Swimmingpool
  • Beachvolley
  • Minigolf
  • Lugn och trevlig atmosfär
  • Barnvänlig
  • Nära stranden
kort Hasle

Barnklubb

Barnen trivs i juniorklubben

Barnen trivs i juniorklubben

Moro för barnen
I vecka 27-32 är det barnklubb två gånger i veckan för våra minsta gäster i Hasle Hytteby. Kom och prova på att grilla pinnbröd eller få en ansikts eller fingermålning. Barnklubben är självklart gratis för våra gäster.

Utanför vecka 27-32 har vi visserligen ingen juniorklubb, men det finns fortfarande mycket annat för barnen att roa sig med - till exempel strand- och skogspromenader, swimmingpool, lekland, hoppborg och multibana - för att bara nämna några. Och massor av nya kompisar att leka med!

Cykelturer

Hyr en cykel och upplev det vackra Bornholm

Hyr en cykel och upplev det vackra Bornholm

Bra cykelvägar
Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Hasle Feriepark hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Böljande gula åkrar
Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet och Gudhjem.

Via cykelvägarna vid Hasle Feriepark kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Möjlighet och hyra cyklar
Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Hasle Feriepark.

Dinosaur-jagt

Dinosaurierna härskade en gång i Hasle

Dinosaurierna härskade en gång i Hasle

Dinosauriejakt
Klinterna längs med Hasles kust skapades för ca 170 miljoner år sedan. På den tiden hade Bornholm ett tropiskt klimat, och i havet lurade svanödlorna med sina stora käftar och sylvassa tänder, medan Sauropoderna härskade på land.

Sauropoderna var dinosaurier som med en längd på 40 meter är världens genom tiderna största landdjur. Gå längs stranden framför Hasle Feriepark och upplev historiens vingslag - det finns goda möjlighet att hitta fossiler från forntiden. Man har till exempel hittat förstenade fotspår från en liten Saurpode - den var “bara” 20 meter lång.

Sjöborrar och hajar
Ta en promenad på stranden med barnen. De kommer att älska historierna om Bornholms fantastiska forntid. Kanske hittar ni inte en sauropode-fossil, men chanserna för att hitta fossiler av musslor, sjöborrar och till och med hajar är goda. Under alla omständigheter får man en hisnande historisk känsla av att stå framför de 170 miljoner år gamla sandklintarna och tänka på hur livet var på den tiden.

Golf

Spela golf med utsikt över Östersjön

Spela golf med utsikt över Östersjön

4 flotte golfbanor
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar ? och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

I receptionen på Hasle Hytteby kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor.

Golf på Bornholm er verdensklasse
Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 14 kilometer från Hasle Hytteby.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

 

Grillkväll

Häng med på de populära grillkvällarna i Hasle Hytteby

Häng med på de populära grillkvällarna i Hasle Hytteby

Gris i juli
Under juli månad arrangerar var vecka en grillkväll med helstekt gris på terrassområdet framför receptionen.

Trivsam afton
Med kvällssolens strålar på terrassen är allt bäddat för en riktigt trivsam afton. Barnen är förstås hjärtligt välkomna att delta, men det är inte säkert att ni ser skymten av dem, eftersom terrassområdet bara ligger 10 meter från den stora lekplatsen där man kan leka med alla nya kompisar. Ni kan därför tryggt njuta av kvällen medan barnen leker.

 

Löp- og cykelträning

Löb vid stranden

Löb vid stranden

Löp- och cykelträning
Jogga på stranden Om formen skall bibehållas under semestern finns det många utmärkta motionsspår runt omkring Hasle Hytteby.

Det lugna - 3 kilometer.
Ni joggar längs med gångstigen till det lilla samhället Muleby söder om Hasle Hytteby, för att sedan ta skogsstigarna tillbaka till Hasle Hytteby.

Det medelsvåra - 5 kilometer.
Ni joggar längs med skogsstigarna ned till stranden, och efter ett par kilometers sandträning återvänder ni via skogsstigarna till Hasle Hytteby.

Det tuffa - 10 kilometer.
Från Hasle Hytteby joggar ni på skogsstigarna ned till stranden. Ni joggar längs med stranden in emot Hasle och fortsätter till hamnen och den branta serpentinbacken. När serpentinbacken är avklarad - och andningen är lugn igen - vänder ni mot norr och ut ur Hasle.

Efter joggning längs med fälten vänder ni åter tillbaka till Hasle Hytteby, till en välförtjänt stund i solstolen på altanen!

Fritidsfiska

Det finns många bra fiskemöjligheter vid Hasle

Det finns många bra fiskemöjligheter vid Hasle

Med sin mycket varierande kuststräcka är Bornholm ett eldorado för fritidsfiskare året runt. Från kusten finns det goda möjligheter att fiska laxöring och om du känner för att fiska från båt går det nästan dagligen turer från Hasles hamn där du kan följa med ut och pilka torsk.

Torsk
Havet runt Hasle bjuder på särskilt goda förutsättningar för torskpilkning så glöm inte bort att förbereda middagsbordet för dagens fångst!

Spørg i receptionen
I Hasle Hytteby reception kan du få information och tips om bra fiskeställen på Bornholm.

Vandreture

Följ med på en av våra guidade vandringar

Följ med på en av våra guidade vandringar

På Hasle Røgeri kan du smaka på rökt sill

På Hasle Røgeri kan du smaka på rökt sill

Skogen
Efter att Hasle på 1700-talet varit utsatt för kraftig sandflykt började man på 1820-talet att plantera skog i området. Planteringarna bestod framförallt av barrträd, men kompletterades med lövträd - framförallt bok. Största delen av lövskogen är planterad av H.C. Siersted, vilket är anledningen till att adressen till Hasle Hytteby idag är “H.C. Sierstedsvej”.

H.C. Siersted och silkesspinnare
H.C. Siersted var en företagsam man som var verksam inom vitt skilda branscher. Till exempel försökte han producera glas men produktionen lades ned efter ett antal år, eftersom den bornholmska kolen inte hade tillräckligt högt brännvärde för att kunna nå upp till de temperaturer som behövs för glasframställning. Därefter bytte H.C. Siersted till en helt annan bransch…han började med uppfödning av silkesspinnare. På det sättet fortsatte han med en massa annorlunda och nyskapande verksamheter. I skogen vid Hasle Hyttby har man rest en staty till minne av H.C. Siersted. Det är följaktligen honom vi kan tacka för att vi idag har en vacker skog och ett rikt djurliv - till exempel rådjur.

Forntiden
Området omkring Hasle attraherade människor redan i forntiden. Längs med åarna i skogen har man funnit spår av bosättningar från såväl järn- som bronsåldern och längs kusten finns det fortfarande rester av skanser som användes från 1400-talet och fram till början av 1800-talet. Under medeltiden var Bornholm följaktligen hemsökt av sjörövare som plundrade längs kusten. Därför blev lokala militära enheter och försvarsanläggningar upprättade för att skydda bornholmarna. Att bornholmarna emellanåt också agerade sjörövare och plundrade granländerna…ja…det är ju en helt annan historia. På Bornholms Middelaldercenter kan ni uppleva ännu mer från den spännande medeltiden.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.