I området - Hasle Semesterpark

  • Semesterhus för 4-6 personer
  • Swimmingpool
  • Barnbassäng
  • Beachvolley
  • Hockey
  • Läge i skog
  • Nära strand
kort Hasle
Hasle Strand bjuder in till härliga baddagar

Hasle Strand bjuder in till härliga baddagar

Smaka på en bornholmsk, rökt sill på Hasle Røgeri

Smaka på en bornholmsk, rökt sill på Hasle Røgeri

Se rådjur ved Hasle Semesterpark

Se rådjur ved Hasle Semesterpark

Hoppa ut ur hamnbadet i Hasle

Hoppa ut ur hamnbadet i Hasle

Helligpeder ligger precis vid Hasle

Helligpeder ligger precis vid Hasle

Se rådjur på morgonen
Hasle grundades på 1100-talet, med det var först omkring år 1500 som samhället blev riktigt känt. Hasle utvecklade sig långsamt till ett blomstrande fiske- och lantbrukssamhälle med brännvinsbryggning som en viktig sidointäkt. Senare blev de stora förekomsterna av lera i Hasles underliggande jordlager en viktigt inkomstkälla. Under 1900-talet blev den utländska konkurrensen dock för stor, och verksamheterna blev tvungna att stänga. De efterlämnade ett antal stora dagbrott, som idag har blivit vackra sjöar med ett rikt djurliv. Det finns också ett rikt djurliv omkring Hasle Semesterpark. Testa att gå upp tidigt en morgon och njut av rådjuren som går sin morgonpromenad längs med skogsstigarna framför semesterbostäderna.

Hitta forntidskrokodiler söder om Hasle
På sommarlovet 2016 hittade 12-årige Christian Rasmussen från Lynge på norra Själland en knota från en forntidskrokodil i vattenbrynet vid Kultippen söder om Hasle. Christian fick så småningom hittelön och fyndet ligger nu i “danekræssamlingen” på Statens Naturhistoriske Museum i Köpenhamn. Kultippen är ett mycket speciellt område som präglas av att ha varit tipp för lera och sand från kolgruvorna vid Rubinsøen på Bornholm. Kolen kommer från den så kallade “Bagå-Formation” som härstammar från Juratiden för ca 170 miljoner år sedan, när det alltså levde dinosaurier på Bornholm. Testa själv om du eller dina barn kan finna fler “danekræ” i området.

Teststation för ubåtar
Under 2:a världskriget spelade Hasle en viktigt roll i Tysklands ubåtsstrategi. Nästan alla tyska ubåtar blev ljudtestade i havet vid Hasle för att göra dem så tysta som möjligt. En flera kilometer lång undervattenskabel var förbunden med en välbevakad ljudcentral nära stranden vid Hasle Semesterpark. Längs stranden kan du fortfarande se spår från den gamla teststationen.

Fantastisk sandstrand
De tyska ubåtsbesättningarna hade nog inte tid att njuta av att Hasle har en av Bornholms bästa sandständer - som konstigt nog också är en av de stränder som har minst besökare. Det är faktiskt först på senare år som turisterna har fått upp ögonen för Hasle som semestermål. Förutom att vara ett samhälle med fin atmosfär och en fantastisk sandstrand bjuder Hasle bland annat på spännande konstutställningar, ett trevligt hamnområde och ett nostalgiskt sillrökeri. Sillrökeriet fungerar också som ett levande museum där sillrökningens utveckling genom tiderna presenteras.

Jons Kapel
Lite norr om Hasle ligger de små idylliska fiskebyarna Helligpeder och Teglkaas samt den imponerande klippformationen “Jons Kapel”. Enligt historien spolades Jon i land vid klippformationen efter ett skeppsbrott. För att uttrycka sin tacksamhet över att ha överlevt började Jon att missionera kristendomen. Från de höga klipporna - varav en del har form som en predikstol - förkunnade Jon det kristna budskapet till den hedniska befolkningen, och i folkmun fick klippformationen därför namnet “Jons Kapel”.

Glöm inte att också njuta av de vackra solnedgångarna…

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Månlandskapet vid Hasle

Månlandskapet vid Hasle

Åk på en båttur längs kusten

Åk på en båttur längs kusten

Solnedgångarna är vackra på Bornholms västkust

Solnedgångarna är vackra på Bornholms västkust

Teknisk Samling är en rolig upplevelse

Teknisk Samling är en rolig upplevelse

Utsikten är vacker från Ringebakerne vid Vang Granitbrud

Utsikten är vacker från Ringebakerne vid Vang Granitbrud

Besök konstutställningen på Grønbechs Gård

Besök konstutställningen på Grønbechs Gård

Ta en promenad vid Rubinsøen som ligger mitt på bakgården

Ta en promenad vid Rubinsøen som ligger mitt på bakgården

Hamnen i Hasle

Hamnen i Hasle

De gamla kolvagnarna finns fortfarande på Kultippen

De gamla kolvagnarna finns fortfarande på Kultippen

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.