Aktiviteter - Pension Koch

  • Gratis Wi-Fi
  • Gratis parkering
  • Havsutsikt
  • Cykeluthyrning
  • Nära restauranger
  • Nära stranden
kort Gudhjem

Cykelturer

Østerlars Rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudjem

Østerlars Rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudjem

Cykelturer
Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Pension Koch hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet och Gudhjem.

På turen inåt land kan ni besöka Bornholms största rundkyrka - Østerlars Rundkirke (5,5 km från Pension Koch), som byggdes på 1100-talet. Snett mittemot rundkyrkan har tiden hoppat framåt en aning. Här ligger Bornholms Middelaldercenter (medeltidscentrum) som är en levande stad där ni med alla sinnen kan få uppleva hur livet var under denna spännande tid i Bornholms historia.

Via cykelvägarna vid Pension Koch kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Pension Koch.

 

Golf

Spela golf med utsikt över Östersjön

Spela golf med utsikt över Östersjön

Golf
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar - och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 9 kilometer från Pension Koch.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

I receptionen på Pension Koch kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor.

Gratis guidad tur

Naturguiden Søren Sillehoved är extremt populär bland gästerna

Naturguiden Søren Sillehoved är extremt populär bland gästerna

Spännande berättelser
Det finns många spännande berättelser med anknytning till Bornholms historia och speciella natur. För att ni ska få så stort utbyte som möjligt av er vistelse, tar vi er med på en guidad tur till Bornholms "hemliga platser". Vår guide på turerna är Søren Sillehoved - och ja, det är faktiskt hans riktiga namn! Søren Sillehoved har utnämnts till en av Danmarks bästa guider, och han är en riktig mästare på att trollbinda både barn och vuxna med sina spännande berättelser.

De guidade turerna äger rum nästan varje dag under perioden mars-oktober. Som våra gäster kan ni följa med gratis på en av dessa turer - kom bara ihåg att hämta biljetterna i receptionen. Eftersom deltagarantalet är begränsat gäller erbjudandet tyvärr inte för gruppresor med fler än 10 personer.

Turerna försiggår över hela Bornholm. Fråga gärna i receptionen hur ni lättast tar er till rundturernas startplatser.

Båttur

Högt humör ombord på M/S Thor

Högt humör ombord på M/S Thor

Seglats längs kusten
Från Gudhjems hamn kan ni segla nerför kusten till Helligdomsklipperne med den stolta båten "Thor". Bornholms natur blir definitivt inte mindre vacker eller imponerande av att beundras från sjösidan - detta är en mycket trevlig båttur.

Vid Helligdomsklipperne har ni möjlighet att gå i land och besöka Bornholms Kunstmuseum. Här kommer ni att få uppleva en imponerande samling av bornholmsk konst och konsthantverk.

Efter besöket på konstmuseet kan ni åka tillbaka med Thor till Gudhjem alternativt promenera tillbaka till Gudhjem längs den vackra kuststigen. Det är en promenad på cirka 6 kilometer. Det är svårt att säga om promenaden eller båtturen är vackrast - båda kan garanterat ge er många trevliga semesterminnen!

 

 

Museer

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum

Museer
I området runt Gudhjem hittar ni en rad spännande museer:

Melstedgård er historiefortælling på den fede mådeBara 300 meter från Pension Koch hittar ni Gudhjem Museum. Museet bjuder på en intressant samling föremål från trakten runt Gudhjem. Fortsätter ni en bit längs vägen hittar ni Melstedgård, ett levande lantbruksmuseum som visar hur ett lantbruk såg ut på 1950-talet. Besökarna får en levande bild av hur vardagen på landet kunde te sig på 1950-talets Bornholm. Ett besök på Mestedgård är spännande för besökare i alla åldrar.

Bornholms Kunstmuseum er en meget smuk ramme for Bornholmsk kunstKänner ni för en vacker promenad längs kusten, kan ni gå de cirka 6 kilometerna till Bornholms Kunstmuseum. Med sitt vackra läge vid Helligdomsklipperne och en imponerande samling av bornholmsk konst har Bornholms Kunstmuseum blivit en attraktion som lockar alltfler besökare. Tillbaka i Gudhjem är det kanske dags för en avkopplande återhämtningspaus på ett kafé vid hamnen innan ni går vidare till Oluf Høst Museet. Sedan 1800-talet har Gudhjem lockat många konstnärer, varav en av de mest kända är Oluf Høst. Oluf Høsts hem är idag omgjort till museum och här kan man beskåda en imponerande samling av hans vackra konst.

Strand

Melsted Strand

Melsted Strand

Strand
Melsted Badebugt 800 meter fra Gudhjem Feriepark800 meter från Pension Koch ligger Melsted Badebugt. Här finns det både sandstrand och klippor vilket gör att allas preferenser när det gäller badliv kan tillgodoses.

Glöm inte att besöka det lilla idylliska fiskeläget Melsted som ligger vid stranden. Här finns många charmiga och vackra korsvirkeshus - bl.a. kan man här få se "Huset under jorden". Marken runt Melsted sluttar på vissa håll kraftigt vilket har resulterat i att dörren till ett av husen nästan har hamnat helt under jorden!

 

 

Lystfiskeri

Eldorado för fiskare

Eldorado för fiskare

Med sin mycket varierande kuststräcka är Bornholm ett eldorado för fritidsfiskare året runt. Från kusten finns det goda möjligheter att fiska laxöring. 

Spørg i receptionen
I Pension Kochs reception kan du få information och tips om bra fiskeställen på Bornholm.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.