Aktiviteter - Storløkke Feriepark

  • Multi Arena
  • Lekplats
  • Trampolin
  • Barnklubb
  • Utomhus fitness
  • Pool
kort Allinge

Barnklubb

Prøv ansigtsmaling

Barnklubb
I vecka 27-32 är det barnklubb två gånger i veckan för våra minsta gäster i Storløkke Feriepark. Kom och prova på att grilla pinnbröd eller få en ansikts eller fingermålning. Barnklubben är självklart gratis för våra gäster.

Utanför veckorna 26-31 har vi visserligen ingen juniorklubb, men det finns fortfarande mycket annat för barnen att roa sig med - till exempel strand- och skogspromenader, swimmingpool, lekland, hoppborg och multibana - för att bara nämna några. Och massor av nya kompisar att leka med!

 

 

Cykelturer

Cykelturer
Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Storløkke Feriepark hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantaget.

Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet.

Via cykelvägarna vid Storløkke Feriepark kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Om ni inte har med egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Storløkke.

 

Golf

Spil golf med udsigt til Østersøen

Golf
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar - och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

Bland annat har flera internationella golftidningar i varma ordalag hyllat de två golfbanorna i Rø, som endast ligger 1 mil från Storløkke Feriepark.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

I receptionen i Storløkke kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor samt köpa greenfee till förmånligt pris.

 

 

Gratis guidad tur

Naturvejleder Søren Sillehoved er populær blandt gæsterne

Gratis guidad tur

Det finns många spännande berättelser med anknytning till Bornholms historia och speciella natur. För att ni ska få så stort utbyte som möjligt av er vistelse, tar vi er med på en guidad tur till Bornholms "hemliga platser". Vår guide på turerna är Søren Sillehoved - och ja, det är faktiskt hans riktiga namn! Søren Sillehoved har utnämnts till en av Danmarks bästa guider, och han är en riktig mästare på att trollbinda både barn och vuxna med sina spännande berättelser.

De guidade turerna äger rum nästan varje dag under perioden mars-oktober. Som våra gäster kan ni följa med gratis på en av dessa turer - kom bara ihåg att hämta biljetterna i receptionen. Eftersom deltagarantalet är begränsat gäller erbjudandet tyvärr inte för gruppresor med fler än 10 personer.

Är ni flera än 10 personer henviser vi då till Bornholms Guide- og Gruppeservice.

Turerna försiggår över hela Bornholm. Fråga gärna i receptionen hur ni lättast tar er till rundturernas startplatser.

Lystfiskeri

Med sin mycket varierande kuststräcka är Bornholm ett eldorado för fritidsfiskare året runt. Från kusten finns det goda möjligheter att fiska laxöring. 

Spørg i receptionen
I Storløkke Ferieparks reception kan du få information och tips om bra fiskeställen på Bornholm.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Grillkväll

Grillkväll
Grill aften ved poolenUnder juli månad arrangerar vi en gång i veckan en grillkväll på terrassområdet framför receptionen. Ta själva med det ni vill grilla och önskade tillbehör - vi ser till att grillen är tänd från kl. 18.00. Med kvällssolens strålar på terrassen och grillen tänd, är allt klart för en riktigt trevlig kväll. Barnen är förstås hjärtligt välkomna att delta, men det är inte så säkert att ni ser skymten av dem, eftersom terrassområdet endast ligger 50 meter från den stora lekplatsen, där man kan leka med alla nya kompisar ...

Det är naturligvis möjligt att grilla var kväll, dels i semesterhusens fina innergårdar, dels i vår mysiga "klippgrotta", som vi har inrett med grillplats och bänkar.

 

Vandringsturer

Kyststien

Storløkke Feriepark ligger mitt i Nordbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. Vi kan särskilt rekommendera följande vandringsturer:

Kusträddningstigen
900 meter från Storløkke Feriepark börjar den gamla kusträddningsstigen. Om man följer vägen söderut kommer man att uppleva en mycket vacker del av Bornholm - strand, klippor och vegetation går upp i en högre enhet. En mild sommardag, då naturen grönskar och djurlivet är ymnigt, är vandringsturen en alldeles speciell upplevelse, men på en vindpinad kvällspromenad om våren eller hösten är den nästan ännu vackrare. Vågorna skummar vilt när de slår mot klipporna, och i vindens sus kan man snabbt leva sig tillbaka till den tid då kusträddningsstigen fyllde sin ursprungliga funktion. Många dramatiska förlisningar och ödesdigra händelser har utspelat sig längs denna kuststräcka. Och lokalbefolkningen var inte alltid så behjälplig - vrakgodset kunde förr i tiden utgöra en avsevärd inkomstkälla, och då kunde ju öbor "råka" sända ut falska ljussignaler så att fartygen gick på grund.

Hammeren
Bara tre kilometer från Storløkke ligger Hammerknuden. Här möts man av en enastående natur och kan njuta av en fantastisk utsikt över havet och resten av Nordbornholm. Utöver naturupplevelserna måste man också besöka:

Hammershus
Nordeuropas största borgruin. Med sitt läge högt uppe på Hammerknuden, på branta klippor som stupar rakt ner i havet, krävs det ingen större fantasi för att föreställa sig vilken makt Hammershus härskare måste ha haft under medeltiden. Men så var också Hammershus under flera århundraden maktens centrum på Bornholm. Ett besök på Hammershus är en spännande upplevelse för både barn och vuxna.

Hammersøen
I början av 1900-talet var stenbrytning en viktig industri på Bornholm och man exporterade stora mängder av fin bornholmsk granit. Industrin har nu upphört, men i landskapet runt Hammeren kan man ännu se spåren - de vackra sjöarna med ett imponerande djur- och växtliv.

Krølle Bølle
Bornholms mytomspunna maskot - det lilla trollet Krølle Bølle - bor enligt sägnen i Langebjerget vid Hammeren. Berättelserna om Krølle Bølle kan få alla barn att spetsa öronen - det är snälla och underhållande sagor som barnen vill höra om och om igen.

Allinges gamla kvarter
Om man går ned till stranden framför Storløkke Feriepark och tar av åt norr (till vänster), kommer man till Allinges gamla kvarter som präglas av pittoreska korsvirkeshus och prunkande stockrosor. Medan ni långsamt strosar längs de idylliska gränderna och njuter av stillheten och de vackra husen, blir snart doften av böckling alltmer påtaglig. I Allinges hamn ligger nämligen två av Bornholms bästa fiskrökerier där man har möjlighet att smaka Bornholms nationalrätt - böcklingen.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.