Semester hand-i-hand

Fin lägenhet med
havutsikt i Sandkås

2 personer i 4 nätter
från SEK 4 595:-

Semester hand-i-hand

Boka 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 28-05-2024 til 23-10-2024

Boka 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 28-05-2024 til 20-10-2024

Trevliga lägenheter i parkliknande omgivningar

Trevliga lägenheter i parkliknande omgivningar

Havsutsikt på rummen

Havsutsikt på rummen

Lugn och ro på Klintely

Lugn och ro på Klintely

Sandkås Strand ligger nära Klintely

Sandkås Strand ligger nära Klintely

Nordbornholm har en vacker natur

Nordbornholm har en vacker natur

Lägenhet i ett vackert naturområde
Klintely ligger vackert i Sandkås lite söder om Allinge. Ni välkomnas till fina lägenheter, som alla har egen terass med havsutsikt. Gläd er till några sköna semesterdagar.

Allt detta är inkluderat i erbjudandet:
* Fin lägenhet med havsutsikt
* Färja Ystad-Rønne med bil tur och retur (valfri färjeavgång)
* Elförbrukning och städning vid ankomst/avresa
* Gratis sjukdomsavbeställningsförsäkring

* Totalpris for 2 personer:
  * 4 nätter från 4 595:-
  * Extra natt från 795:-
  * 7 nätter från 5 895:-

Priset gäller vid ankomst före 9 juni. Om du vill komma vid någon annan tidspunkt är priset:

Ankomst i perioden 4 nätter Extra natt 7 nätter
Före 9 juni 4 595:- 795:- 5 895:-
9 juni - 15 juni Udsolgt Udsolgt Udsolgt
16 juni - 22 juni 6 495:- 995:- 7 395:-
23 juni - 29 juni 6 995:- 995:- 8 195:-
30 juni - 6 juli 7 395:- 1 095:- 8 995:-
7 juli - 13 juli 9 495:- 1 495:- 11 895:-
14 juli - 27 juli 9 795:- 1 595:- 12 295:-
28 juli - 3 augusti  9 495:- 1 495:- 11 895:-
4 augusti - 10 augusti 7 395:- 1 095:- 8 995:-
11 augusti - 14 september 5 395:- 895:- 6 795:-
15 september - 12 oktober 4 695:- 795:- 5 995:-
13 oktober - 19 oktober 6 295:- 995:- 8 095:-
20 oktober - 27 oktober 4 595:- 795:- 5 995:-

Ankomstdag – Vilken veckodag kan du ha ankomst?
Om du väljer 4 nätter:
* Du kan fritt välja ankomstdag hela veckan

Om du väljer 7 nätter:
* Priset på erbjudandet gäller vid ankomst på måndag, tisdag, onsdag eller torsdag
* Om du väljer 7 nätter och ankommer en fredag eller söndag blir det ett tillägg på 615:- (i perioden 9/6-11/8 är tillägget 1080:-)
* Om du väljer 7 nätter och ankommer på en lördag, blir det ett tillägg på 615:- (i perioden 9/6 – 11/8 är tillägget 2 615:-)

Lägenheterna
Lägenhet på 27 m. Entré, kombinerat sov- och vardagsrum med tv, trinettkök med 2 kokplattor, kylskåp, liten frysbox, microugn, vattenkokare och kaffekokare. Badrum med dusch och wc. Egen terass med trädgårdsmöbler och havsutsikt.

Du har också möjlighet att välja en större lägenhet med separat sovrun och vardagsrum. Dessa större lägenheter är också fina, men de har en annan inredning och möbelstil än de mindre lägenheterna. Tillägg för en större lägenhet är 230:- per natt ( i perioden 30/6 – 10/8 är tillägget 385.-)

Koppla av och dofta på blommorna
Koppla av i den stora parkliknande trädgården. Känn doften av de fina blommorna och buskarna. Natur, lugn och utsikt i särklass. Vandrings- och cykelstigarna ligger precis vid Klintely.

Gå längs den gamla kuststigen
Längst kusten går den gamla kustigen till Allinge och här kommer ni att uppleva något av den vackraste naturen på Bornholm. Eller hyr en cykel på Klintely, cykla ut på en tur och upplev Bornholms fina natur och sevärdheter. Mot norr: Nordeuropas  största borgruin Hammershus höjer sig över kusten. Inåt land: De stora rundkyrkorna imponerar. Mot söder: De vackra Helligdomsklipporna imponerar. Möjligheterna är många på Klintely. Kanske tar ni er ett dopp i vågorna? Sandkås badvik ligger bara 400 meter från Klintely. Läs mer om området vid Klintely här.

Hund
I några av våra lägenheter är det tillåtet att ta med hund, vänligen upplys om ni har hund med er vid när ni bokar. Det tillkommer ett tillägg på 538:- per 1-2 hundar, som täcker den extra städkostnaden.

Trygghetsgaranti
Världen har blivit mer oförutsägbar. På Griffen Spahotel kan du köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan avbeställa din semester gratis om du trots allt inte vill resa. Du behöver inte uppge någon anledning, och du kan avboka ända fram till 30 dagar innan din ankomst. Priset är endast SEK 454:- per semesterbostad. Beställ Trygghetsgarantin i samband med bokningen av din semester.

Boka vårt fina erbjudande nu
Boka din semester genom att fylla i den önskade ankomstdagen i beställningsrutan här på sidan – eller maila till info@teambornholm.dk. Du kan såklart även ringa till oss +45 56 95 85 66. Vi har även många andra fina erbjudande - se mere här.

Boka 4 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 28-05-2024 til 23-10-2024

Boka 7 nätter här:

Mulig ankomstperiode: 28-05-2024 til 20-10-2024

Sandkås strand ligger precis nedanför Klintely

Sandkås strand ligger precis nedanför Klintely

Härlig stämning i Tejns hamn

Härlig stämning i Tejns hamn

Färdas 300 år tillbaka i tiden på Christiansø

Färdas 300 år tillbaka i tiden på Christiansø

Kuststigen mellan Allinge och Sandkås är vacker

Kuststigen mellan Allinge och Sandkås är vacker

Sandkås var populärt redan för 100 år sedan  

Klintely ligger i Sandkås strax utanför Allinge på Nordbornholm. Området Allinge/Sandkås var den första destinationen när Bornholms turism startade i början av 1900-talet. Den särpräglade och vackra kombinationen av sandstränder och höga klippor var förmodligen orsaken till att såväl det danska som det tyska borgerskapet hade Allinge/Sandkås som favoritresmål redan för hundra år sedan – och Allinge/Sandkås är fortfarande en av Bornholms mest eftertraktade semesterorter.

Kås är ett gammalt bornholmskt ord för ”en plats mellan klipporna”, och Sandkås är därför ett mycket talande namn för detta vackra naturområde. Mellan de höga klipporna hittar du den mjukaste vita sanden – och framför dig ligger havet och frestar till ett dopp. Efter badet kan du fortsätta på kuststigen söderut till det lilla fiskeläget Tejn, där du hittar caféer, butiker och inte minst bryggeriet Penyllan, som är berömt bland ölexperter i hela Europa för sin goda öl.

Naturen omkring Klintely

Stranden vid Klintely är vacker, men missa inte att ta en tur i skogen vid Klintelys semesterbostäder, där du hittar en av Bornholms berömda sprickdalar ”Storedalen”. Storedalen skapades för tusentals år sedan genom att spänningar i jordskorpan fick graniten att spricka mer och mer. Smältvatten från istidens glaciärer eroderade sedan bort jord och sten, så att det uppstod en klyfta med branta klippsidor. Det är en rolig upplevelse att gå i den smala sprickdalen med de höga klipporna på båda sidor. I sprickdalen finns många vackra växter – på sommaren blommar till exempel de vita, gula och blå anemonerna tillsammans med gul svalört och lila nunneört.

Medelåldersäventyr på Hammershus

Från Sandkås kan du också ta kuststigen in till Allinge, där du går mellan höga klippor medan den ena vackra utsikten över havet avlöser den andra. Snart möts du av en omisskännlig doft. Vid slutet av kuststigen ligger nämligen ett av Bornholms bästa rökerier, som bjuder på läckra fiskdelikatesser. Efter en trevlig lunch kan du fortsätta mot hamnen i Allinge, där caféer och segelbåtar skapar en härlig stämning. Fortsätt vidare ut ur Allinge till Sandvig och Nordeuropas största borg: Hammershus. På Hammerhus kan du uppleva medelåldersäventyr och spännande berättelser. Visste du till exempel att man själv betalade bödeln för hans arbete om man dömts till att få huvudet avhugget? Och självklart handlade det om förskottsbetalning. Nedanför Hammershus ligger Hammerhavnen, där små båtar tar dig med på vackra turer längs med kusten. 

Färdas 300 år tillbaka i tiden

Söder om Sandkås ligger Gudhjem, där du kan segla till Christiansø och Frederiksø. På 1700-talet huserade de två små öarna Danmarks främsta flottbas i Östersjön. Flottbasen var en nagel i ögat på engelsmännen, som flera gånger inledde våldsamma bombningar av ön.  Men de danska soldaterna höll ställningarna, och därmed fortsatte de två små öarna att höra till Danmark. Kanonerna står fortfarande kvar, och tack vare öarnas spännande historia och särpräglade natur färdas du 300 år tillbaka i tiden.

Tar du hem den stora vinsten?

Om du kör inåt ön från Klintely hittar du Danmarks tredje största skog Almindingen, där du har goda chanser att se några av Europas sista bisonoxar – eller så kanske du har lust att ta hem en stor vinst på travbanan? Bornholms Travbane är världens minsta travbana, men kanske också den trevligaste, eftersom du kommer riktigt nära hästarna när de tar sig fram i full fart på upploppet.

Cykelstigarna startar precis vid Klintely

Bornholms vidsträckta nätverk av vandrings- och cykelstigar startar precis vid Klintely. Hyr en cykel och ge dig ut på upptäcktsfärd i den vackra bornholmska naturen.

Boka din semester nu

Klintely välkomnar dig med trevliga semesterlägenheter och sommarhus i ett vackert område. Boka din semester genom att ange ditt önskade ankomstdatum i bokningsformuläret överst på sidan – eller ring till oss nu på +45 56 95 85 66, så ger vi dig gärna bra tips inför härliga semesterdagar på Bornholm.

Cykelstigarna startar 100 meter från Klintely

Cykelstigarna startar 100 meter från Klintely

Åk på segeltur längs med kusten

Åk på segeltur längs med kusten

Hammershus var en ointaglig borg under medeltiden

Hammershus var en ointaglig borg under medeltiden

Spela golf på Rø Golfbane

Spela golf på Rø Golfbane

Nordbornholms natur är vacker

Nordbornholms natur är vacker

Besök de trevliga restaurangerna

Besök de trevliga restaurangerna

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning från färjan i Rønne till Klintely

Kustvägen (den vackraste vägen)

* När du kommer ut från färjan ska du följa skyltarna mot Hasle och Allinge.
* Under hela turen kommer du att ha vacker utsikt över havet på din vänstra sida.
* Under nästan hela turen behöver du endast köra rakt fram, och de få ställen där du behöver svänga är tydligt skyltade.
* När du kommer till bensinmacken Circle K i Allinge svänger du till höger vid Tejnvej (skyltarna pekar i riktning mot Gudhjem).
* Fortsätt rakt fram på Tejnvej (1,3 km)
* Sväng til höger vid Klinteløkken. 150 meter längre fram ligger Klintely.
* Trevlig semester!
* Total sträcka: 28,0 kilometer

Landvägen (den kortaste vägen)

* När du kommer ut från färjan ska du följa skyltarna mot Hasle och Allinge.
* Sväng till höger vid Nordre Kystvej (1,4 km.)
* Vid rondellen tar du den tredje avfarten vid Haslevej (3,2 km.)
* Fortsätt rakt fram på Åbyvej (3,7 km.)
* Fortsätt rakt fram på Svalhøjvej (1,3 km.)
* Sväng till höger vid Simblegårdsvej (1,2 km.)
* Sväng till vänster vid Rosendalevej (4,8 km.)
* Sväng till höger vid Knarregårdsvej (0,4 km.)
* Sväng till vänster vid Rønnevej (5,8 km.)
* Sväng till höger vid Genvej (0,1 km.)
* Sväng till höger vid Tejnvej (1,3 km.)
* Sväng till höger vid Klinteløkken. 150 meter längre fram ligger Klintely.
* Trevlig semester!
* Total sträcka: 22,3 kilometer

Adressen till Klintely är: Klinteløkken 7-9, Sandkaas, 3770 Allinge

Boka nu
Boka din semester på Klintely genom att ange ditt önskade ankomstdatum i beställningsformuläret överst på sidan – eller ring till oss nu på +45 56 95 85 66, så ger vi dig gärna bra tips inför härliga semesterdagar på Bornholm.  

Praktisk info

Adress
Klintely
Klinteløkken 7-9, Sandkås
3770 Allinge

Telefon: +45 56 95 85 66
Mail: info@semester-bornholm.se

Ankomsttid
Du kan komma in i semesterlägenheten från kl. 15.00 på ankomstdagen. Läs eventuellt mer under punkten "Nyckelutlämning".

Avresetid
På avresedagen ber vi dig vänligast att lämna semesterlägenheten senast kl. 10.00, så att den hinner bli städad åt efterföljande gäster.

Ankomstdag
Som utgångspunkt kan du fritt välja ankomst- och avresedag, eftersom du inte behöver boka hela veckor. Du kan därmed också välja en minisemester på t.ex. 3-4 övernattningar. Det ger dig möjlighet att sätta ihop semestern helt utifrån dina egna önskemål, och välja att resa på dagarna då färjebiljetterna är billigast. Det är vanligen måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Allergivänliga semesterlägenheter
Alla fritidshus på Klintely är rökfria. Om du är allergisk mot husdjur kan du välja ett fritidshus på Klintely som är djurfritt. Meddela oss bara i samband med din bokning så ser vi till att boka ett allergivänligt fritidshus åt dig. Eventuella allergier mot dun är heller inga problem då våra täcken och kuddar inte innehåller dun.

Baby-paket
Du kan hyra ett baby-paket som består av: Högstol, barnsäng, barnvagn (stark paraplyvagn med sufflett, där ryggstödet kan läggas helt ner), skötbädd och badkar. Vi ber dig vänligen att reservera baby-paketet i samband med din bokning. Du ska hämta baby-paketet i receptionen vid din ankomst, samt vi ber dig att returnera utrustningen till receptionen vid din avresa.

Betalningsvillkor
Vi ber dig vänligast att betala in en deposition på 25 % av resans pris senast 10 dagar efter att du har mottagit vår bekräftelse på din beställning. Resterande belopp ska betalas in senast 45 dagar innan din ankomst. Om du gör din beställning mindre än 45 dagar innan din ankomst ber vi dig att betala dagen efter att du har mottagit vår bekräftelse på din beställning.  

Buss till Klintely
Om ni vill ta bussen till Klintely, finns en busshållplats 260 meter från Klintely. Se linjekarta inklusive priser och rabattmöjligheter på www.bat.dk.

Cykeluthyrning
Du kan hyra cyklar i receptionen – kom bara ihåg att reservera dem senast dagen innan. Priserna per cykel är:  

  • 1 dag: 113 SEK
  • 2 dagar: 218 SEK
  • 3 dagar: 281 SEK
  • Extra dag: 46 SEK
  • Hjälm 35 SEK per person

Elbilar
Det är tyvärr inte tillåtet att ladda elbilar genom att dra ut strömkablar från semesterlägenheten,  eftersom resortens elnät inte är dimensionerat för belastningen från elbilar. Om du har en elbil hänvisar vi dig i stället till att ladda den vid de offentliga laddstationerna i närheten.

Grill
Alla semesterlägenheter och fritidshus på Klintely ägs av enskilda privatpersoner, där vissa har grill till sitt fritidshus, medan andra ägare inte har velat grilla. Vi kan därför inte garantera att det finns en grillplats vid ditt fritidshus – men om det inte finns någon grill, så är du alltid välkommen att ta med en grill själv om du vill grilla. Tänk bara på att ta hänsyn till grannarna när du grillar. Tänk på att du måste rengöra grillen själv efter din användning.

Handikappförhållanden
Semesterlägenheterna för 2 personer samt sommarhusen för 6-8 personer är tyvärr inte handikappanpassade. Dock är semesterlägenheterna för 2-4 personer och 4-6 personer handikappvänliga – till exempel är dörrarna tillräckligt breda för att rullstolar ska kunna passera, och det finns inga trappsteg i lägenheterna. Badrummen har tillräcklig plats så att du kan vända med en vanlig rullstol. Du bör dock vara uppmärksam på att inte alla utomhusområden vid Klintely är asfalterade – det finns därmed en del grusstigar. Meddela oss vänligen om du kommer med rullstol – så ska vi göra vårt yttersta för att hitta bästa möjliga semesterlägenhet till dig.

Hundar/Katter
Hundar och katter är välkomna i våra lägenheter för 2-4 personer. I övriga lägenheter-, rum- och semesterhustyper är det inte tillåtet att medbringa hund eller katt. På grund av de extra städning som krävs kostar det dig 538 SEK att ta din hund/katt med. Medbringar du 3 eller fler hundar/katter är priset SEK 1 076:-. Priset gäller för hela uppehållet. Vi ber dig vänligen upplysa vid bokning om du önskar medbringa hund/katt. Läs eventuell mer här: Hund/Katt till Bornholm. Vi har varje år många gäster, som tar deras hund eller katt med till Bornholm. Det är lätt - du skall endast komma ihåg att de svenska tullmyndigheternas krav skall vara uppfyllda.

Inköp
Klintely ligger mitt emellan byarna Tejn och Allinge, som båda erbjuder goda inköpsmöjligheter: Dagli'brugsen i Tejn ligger 2,4 kilometer från Klintely, och i hamnen i Allinge (2,5 kilometer från Klintely) hittar du SuperBrugsen och Netto.

Köksutrustning
Semesterlägenheterna och semester har välutrustat kök. Du behöver därför inte medbringa köksservis eller liknande.

Nyckelutlämning
Nycklarna hämtas i receptionen på Klintely. Om du ankommer när receptionen är stängd, hänger det på dörren till receptionen en välkomsthälsning med ditt namn på. I detta kuvert ligger nyckeln samt information om vilket rum du skall bo i.

Parkering
Du kan parkera gratis vid Klintely. Semesterbostäderna ligger 5 till 100 meter från parkeringsplatsen. Om du önskar en semesterbostad med ett bestämt läge ber vi dig att informera oss om detta i samband med din beställning.

Städning
Semester skall vara semester! Därför ansvarar vi för att städa ditt hus både före din ankomst och efter din avresa - på så sätt är du alltid säker på att det är ordentligt städat när du kommer och slipper besväret när du reser. Betalingen för städningen är inkluderat i priset. Du behöver alltså inte betala extra för städningen. Allt du behöver göra vid avresan är att slänga evt. sopor samt diska efter dig. På Klintely tänker städpersonalen på miljön. Alla städprodukter är således Svanenmärkta/miljövänliga.

Strykjärn
Du kan låna strykjärn och strykbräda i receptionen på Klintely – och det är självklart gratis.  

Telefonnummer
Alla frågor angående bokning: +45 56 95 85 66

Tvätt
Det finns tyvärr ingen tvättmaskin på Klintely, men om du behöver tvätta kläder under din semester så är du välkommen till närliggande Storløkke Feriepark, där du kan tvätta för 70 SEK per gång. Adressen till Storløkke Feriepark är Genvej 4-6, 3770 Allinge. Vänd dig till receptionen så visar personalen dig till tvättrummet.

Disktrasor, toalettpapper med mera
Vid din ankomst finns en disktrasa, diskhandduk och toalettpapper för de första dagarna i semesterlägenheten. Om du har behov av mer behöver du själv se till att ta med/köpa detta.  

Täcken/sänglinne
Det finns täcken och kuddar i lägenheten. Sängkläder och handdukar är därför det enda du måste ta med själv. Alternativt kan du hyra ett linnepaket, bestående av lakan, kuddar och påslakan samt en stor och en liten handduk, för SEK 258:- per person. Kom ihåg att förbeställa om du vill hyra sängkläder/handdukar.

Boka din semester nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.