Avbokningsskydd

Avbokningsskydd

När ni bokar er semester via oss ingår ett gratis avbokningsskydd i priset för resan. Förhoppningsvis behöver ni inte använda er av det, men det är ju alltid skönt att kunna känna sig säker - särskilt som avbokningsskyddet är gratis.

Avbokningsskyddet erbjuds i samarbete med Europæiske Rejseforsikring. Om ni blir förhindrade från att resa behöver ni bara kontakta oss och sedan skicka erforderlig dokumentation till oss, så ordnar vi resten av pappersarbetet åt er.
Att semestra ska ju vara enkelt ...

Här kan ni läsa reglerna för avbokningsskyddet:

1.1 Vad täcker avbokningsskyddet?
Avbokningsskyddet täcker den av resans pris, exkl. försäkringspremier, som vi som resebyrå inte betalar tillbaka vid en avbokning av resan i de fall då den försäkrades deltagande i resan omöjliggörs eller i väsentlig grad försvåras;
1.1.1 till följd av att den försäkrade eller dennas make/maka, sambo, barn, föräldrar, svärföräldrar, svärdöttrar/-söner, barnbarn, syskon, mor-/farföräldrar, svägerskor, svågrar eller resesällskap avlider, drabbas av akut sjukdom eller allvarlig skada som kräver inläggning på sjukhus, läkarordinerat sängläge eller därmed jämförbar situation;
1.1.2 på grund av att det omedelbart före avresan har skett en allvarlig skada orsakad av brand eller inbrott i den försäkrades privata bostad eller brand, inbrott eller avtalsstridig arbetsnedläggning på den försäkrades eget företag.

1.2 Särskilda villkor
För att avbokningsskyddet ska gälla krävs det att
* vi som resebyrå mottar bevis för försäkringsärendet, d.v.s. läkarintyg, dödsattest eller polisrapport.

1.3 Försäkringsperioden
Avbokningsskyddet täcker från bokningsdatumet och fram till den sista avresetidpunkten för den planerade utresan till Bornholm (t.ex. färjeavgången) som anges på deltagarbeviset eller liknande. Därefter upphör avbokningsskyddet.

Definition av "Akut sjukdom"
Med akut sjukdom som täcks av avbokningsskyddet avses en nyuppkommen sjukdom, befogad misstanke om en nyuppkommen allvarlig sjukdom eller en oväntad försämring av en bestående eller kronisk sjukdom.

Definition av "Resesällskap"
Med resesällskap avses de personer som enligt planerna skulle delta i resan.

Hur avbokar jag?
Om ni vill avboka er resa ber vi er kontakta oss snarast möjligt - gärna per telefon. Avbokningen måste ske senast vid avresetidpunkten för den planerade utresan till Bornholm (t.ex. färjeavgången till Bornholm). Kom ihåg att uppge ert fakturanummer.

Därefter skickar ni erforderlig dokumentation till oss:
• Vid sjukdom: läkarintyg
• Vid dödsfall: kopia av dödsattestens framsidaVid inbrott: kopia av polisrapport eller kvitto på polisanmälan
• Vid strejk: dokumentationen avtalas närmare

Är det något som känns oklart, går det alltid bra att kontakta oss.
* Telefon: +45 56 95 85 66 eller mejla till info@semester-bornholm.se

Vi har ännu inte varit med om att behöva avslå en begäran om ersättning i enlighet med en kunds önskemål. Skulle det dock uppstå problem i denna fråga, kan ni kontakta Ankenævnet for Forsikring, Anker Heegaards Gade 2, 1572 København V, Danmark, tfn: +45 33 15 89 00 (mellan kl. 10.00 och 13:00).

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. 

Måndag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lördag - Söndag: Tillgång till jourtelefon
Vi svarar på telefonen under öppettiderna, men om du har akut behov av hjälp kan du alltid nå vår jourtelefon.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.