Körfestival Bornholm 29 maj - 1 juni 2025

 • Syden i Norden
 • Solskensö
 • Rundkyrkor
 • Konserter
 • Natur
 • Korsang

Körfestival Bornholm 29 maj - 1 juni 2025

Bornholm har en lång och fin tradition när det gäller musik. Varje år erbjuder ön en mängd olika musikarrangemang inom nästan alla musikgenrer. Både bornholmarna själva och de många turister som varje år kommer till Bornholm kan njuta av musikaliska upplevelser i unika miljöer när de besöker någon av alla de konserter som anordnas här.

Bornholm kallas ofta "Syden i Norden" (Nordens söder) och Danmarks Solskensö eftersom ön kort och gott har flest solskenstimmar. Det milda klimatet gör det möjligt att odla exotiska växter här, t ex. fikon- och mullbärsträd, som annars inte kan växa i Danmark.

Ön har en spännande historia. Under festivalen kommer vi att använda oss av så många av de historiska byggnadsverken som möjligt för konserterna. Det gäller bland annat Hammarshus, som är Nordeuropas största borgruin, Bornholms rundkyrkor, museer och andra byggnader som är en del av Bornholms historia.

Vill du få nyheter om Körfestival Bornholm direkt i din inkorg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Kommentarer från deltagare

Jytte, Fandango

1000 tak for en dejlig festival. Alt var timet og tilrettelagt til mindste detalje. I stod på hjørner, i kirker, og på ruiner mm altid smilende og klar til at hjælpe. Aldrig har vi oplevet noget der var så punktligt tilrettelagt. Hasle feriecenter (Lennart) var sød og hjælpsom, restauranter mm ligeså. Vi har nydt festivalen men også ekstra feriedage på Bornholm på de smukkeste tid på året! Tak for det hele! I gjorde det så godt!

Erik, Troubadour

Her fra Troubadour og undertegnede en kæmpe tak for sidst. For fornemt og professionelt udført arbejde, for venligt og hjælpsomt værtskab, for altid godt humør og overskud – og for flot vejr! Vi har nydt dagene på jeres skønne ø; et fantastisk projekt, I der har sat i søen for kor-gale skandinaver, som jo næsten ikke er til at standse, når vi er sammen. Vi kom fint hjem, lidt trætte, men slet ikke mætte af at mødes med Jer og de 500 andre til fælles sang og samvær. Tak endnu en gang for jeres arbejde og væren til stede; det ta’r jo alle mulige tilløb til evt. brok og klage af, når I er så forberedte og venlige. 10 ud af 10 stjerner! Super uge. Tak for det hele.

 

Kontakta oss gärna om ni vill ha mer information eller råd om Körfestival Bornholm:
Group Bornholm ApS - +45 5695 8506 – info@groupbornholm.dk

Bilder från Körfestival Bornholm

Gudhjem hamn

Gudhjem hamn

Gudhjem

Gudhjem

Gudhjem kyrka

Gudhjem kyrka

Bornholm Kunstmuseum

Bornholm Kunstmuseum

Allinge - Domen

Allinge - Domen

Christiansø

Christiansø

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Hammershus

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Priser och information

"Sangstaden" Gudhjem

"Sangstaden" Gudhjem

Hammershus

Hammershus

Skt Nicolai Kirke

Skt Nicolai Kirke

Priser per person i SEK 2024 - Priser för 2025 är klara cirka medio juni 2024

3 övernattningar med personbil (4 pers.) eller buss 10-14 meter (samtliga personer)
* Hasle Feriepark, Hasle: SEK 4.360
* Æblehaven, Allinge: SEK 4.360
* Storløkke Feriepark, Allinge: SEK 4.605
* Hasle Hytteby, Hasle: SEK 3.830

Friplatser och rabatter
* En person medföljar utan kostnad vid minst 24 betalende personer
* Boendena har alla plats för upp till 6 personer per Hus. För sakens skull
för komfort har vi beräknat. att endast 4 personer bor i varje hus. Välja
Vid vistelser på fler än 4 personer i husen kan ovan nämnda deltagarpris
reducerat med SEK 175 per person.

I deltagarpriset ingår följande:
* Färja Ystad-Bornholm (tur/retur) inklusive personbil eller buss
* Övernattning på semesteranläggning
* Välkomstevenemang med sång i "Sangstaden" Gudhjem
* Konserter - vi arrangerer så månge som ni önskar
* Gemensam konsert i Skt. Nicolai Kirke, Rönne
* Efter konserten i Skt. Nicolai Kirke anordnas en festmiddag med tvårättersmeny och ett glas vin
* Konsert i borgruinen "Hammershus" med historisk berättelse
* Konsert i närområdet

Mat
Det finns bra köksmöjligheter i alla semesterhus, men vi erbjuder även gärna pension under din vistelse:
* Frukost: fredag, lördag och söndag (ätes i fritidshusen)
* Middag: torsdag och fredag ​​(festmiddag på lördag ingår redan i priset)
* Totalpris per person är SEK 1.135:-. Önskar ni endast frukost är priset SEK 585:-. 

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Härliga övernattings-ställen

I samband med Körfestival Bornholm bor ni i välutrustade fritidshus eller stugor på några av Bornholms bästa semesteranläggningar, samtliga med kort avstånd till många av Bornholms stora attraktioner. Känner ni för aktiviteter efter dagens upplevelser finns det swimmingpool på semesteranläggningen och i närheten finns även motionsslingor och vackra cykelvägar.

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark

Storløkke Feriepark
I Storløkke Feriepark finns det fritidshus för 2-4 eller 4-6 personer med fölgande utrustning: 1 eller 2 sovrum med vardera 2 sängar, badrum med dusch/toalett, kombinerat vardags- och sovrum med två sovplatser (bäddsoffa), tv, kök med elspis, kylskåp med liten frys, kaffebryggare och vattenkokare. Avskild patio/terrass med trädgårdsmöbler.

Semesteranläggningen ligger i Allinge på norra Bornholm - ett av öns naturskönaste områden som bjudar på en målerisk kombination av härliga sandstränder och dramatiska klippor. 

Æblehaven

Æblehaven

Æblehaven
Feriecenter Æblehaven ligger granne med Storløkke Feriepark och precis som namnet antyder fanns här tidigare en äppelodling. Aplarna står fortfarande kvar och skapar en idyllisk inramning för fritidshusen som alla är utrustade för 4-6 personer.

Husen har fölgande utrustning: Hall, två sovrum med vardera två sängar, badrum med dusch och wc, kombinerat vardags- och sovrum med bädsoffa (två sovplatser) och tv. Kök med spis eller kokplattor plus ugn, kylskåp, liten frys, kaffebryggare och vattenkokare.

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark

Hasle Feriepark
På Bornholms västkust ligger Hasle Feriepark. De välutrustade fritidshusen, som har plats för 4-6 personer, ligger endast 400 meter från en av Bornholms bästa sandstränder där ni kan njuta av den vackra solnedgången.

Semesterhusen har följande utrustning: hall, 2 sovrum med vardera 2 sängar, badrum med dusch och toalett, kombinerat vardagsrum/allrum med 2 sovplatser och tv. Kök med spis, kylskåp med liten frys, vattenkokare och kaffebryggare.

Alla hus har egen terrass som är delvis övertäckt.

Vackra skogstigar löper rakt utanför er terrass och en kort promenad leder er till det lokala böcklingrökeriet där det bjuds på många goda lokala specialiteter.

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby

Hasle Hytteby
Hasle Hytteby ligger i anslutning till Hasle Feriepark och här hyr man ut bekvämt och trivsamt inredda stugor med plats för 4 personer.

Stugorna har 4 sovplatser. Sängarna är 190 cm.

I stugorna finns en liten, men välutrustad köksvrå med 2 kokplattor samt kylskåp. I denna del av stugan finns ett utfällbart matbord med plats för 4 personer.

Stugorna kan delas upp i två rum med varsin ingång.
Storkök, toalett och dusch finns i den närbelägna gemensamma byggnaden.

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Annorlunda konserter

Domen i Allinge

Domen i Allinge

Gudhjem Hamn

Gudhjem Hamn

Hammershus

Hammershus

Skt. Nicolai Kirke i Rønne

Skt. Nicolai Kirke i Rønne

Gudhjem Sangby (torsdag)
Vi förvandlar den vackra och särpräglade staden Gudhjem till en "Sångstad" under festivalen. Vi håller inte välkomstkvällen på en scen, utan låter hela staden bli vår amfiteater, eftersom Gudhjem är byggt direkt på den branta berggrunden. Den historiska fiskebyn är den perfekta miljön för en massa sång. Stadens restauranger, caféer, rökeri, kyrka och det goda fartyget M/S Ertholm slår upp dörrarna för sång och underhållning. Det är korta avstånd mellan sångplatserna, så du kan vandra runt under kvällen. Du kan sjunga själv med din kör, njuta av sången från de andra körerna, träffa andra deltagare och självklart sjunga med när det är allsång på Cafe Klint .

Konsert på Hammershus (fredag)
Under Bornholms körfestival håller vi tre gemensamma konserter, som alla körer kan delta i. En av konserterna äger rum på Hammershus slottsruin. På Hammershus får ni historien om medeltiden och livet på borgen. Bornholmarna i gamla tider var inte så förtjusta i Hammershus, eftersom det var just här som den lokala skatteindrivaren och bödeln var inhysta. Skatteindrivarna och bödeln stod för övrigt i spetsen av samhällsutvecklingen, då de redan på medeltiden uppfann begreppet "Offentliga avgifter"... eftersom man skulle betala bödeln ur egen ficka för at han skulle utföra sitt jobb ordentligt! Efter det spännande besöket i medeltiden återgår vi till programmet som bjuder på konserter på tre olika ställen omkring slottsruinen. Varje kör får möjlighet att uppträda med en egen konsert på 20 minuter. Ni kan se fram emot en fantastisk upplevelse med många åskådare!

Inför konserten på Hammershus kommer det på förmiddagen finnas möjlighet för din kör att hålla en separat konsert i samband med repetition av den gemensamma repertoaren, som ni valt i god tid innan ankomst till Bornholm, och som framförs om lördagen i Skt. Nicolai Kirke.

Konsert i Skt. Nicolai kyrka i Rønne (lördag)
Den tredje gemensamma konserten äger rum i Bornholms största kyrka – Skt. Nicolai i Rønne, där den inövade gemensamma repertoaren framförs av alla sångare, inför en helt fullsatt kyrka. Efter konserten är det festmiddag med musikunderhållning för deltagarna. Det bliver ett trevligt och avslappnat sätt att umgås och en fin avslutning på festivalen.

Läs gärna mer om konserterna genom att ladda ner "Program i detalj" på framsidan. Önskar din kör en separat konsert under er vistelse, utöver de egna konserterna som ingår i de planerade arrangemangen, arrangerar vi mycket gärna det åt er. Det kunde till exempel äga rum i någon av de välkända rundkyrkorna eller i Domen som är en spännande kubistisk träbyggnad i Allinge med en alldeles speciell akustik.

 

 

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Beställning och Information

Om du vill anmäla din kör till Körfestival Bornholm eller få en icke-bindande offert, ber vi dig vänligen att kontakta oss via e-post: info@groupbornholm.dk

Vänligen ange följande information:

 • Namn på kör
 • Kontaktperson och kontaktuppgifter
 • Cirka antal deltagare
 • Eventuella önskemål

Vi brukar återkomma inom 1-2 arbetsdagar.

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Deltagarlista i Körfestival Bornholm

 

Kommentarer från deltagarna:

Jytte, Fandango

1000 tak for en dejlig festival. Alt var timet og tilrettelagt til mindste detalje. I stod på hjørner, i kirker, og på ruiner mm altid smilende og klar til at hjælpe. Aldrig har vi oplevet noget der var så punktligt tilrettelagt. Hasle feriecenter (Lennart) var sød og hjælpsom, restauranter mm ligeså. Vi har nydt festivalen men også ekstra feriedage på Bornholm på de smukkeste tid på året! Tak for det hele! I gjorde det så godt!

Erik, Troubadour

Her fra Troubadour og undertegnede en kæmpe tak for sidst. For fornemt og professionelt udført arbejde, for venligt og hjælpsomt værtskab, for altid godt humør og overskud – og for flot vejr! Vi har nydt dagene på jeres skønne ø; et fantastisk projekt, I der har sat i søen for kor-gale skandinaver, som jo næsten ikke er til at standse, når vi er sammen. Vi kom fint hjem, lidt trætte, men slet ikke mætte af at mødes med Jer og de 500 andre til fælles sang og samvær. Tak endnu en gang for jeres arbejde og væren til stede; det ta’r jo alle mulige tilløb til evt. brok og klage af, når I er så forberedte og venlige. 10 ud af 10 stjerner! Super uge. Tak for det hele.

Brynhild, dirigent Brammingkoret

Tak for en herlig stund på solskinsøen. Veltilrettelagt fra jeres side. Vi er kommet hjem med ekstra solskin i sjælen. Det kan vi leve længe på.

Toril, Vestre Aker Dusjlag

Vi kom vel hjem til Oslo igår kveld og jeg ville bare gjerne takke for fine og interessante dager på Bornholm og for en flott gjennomført korfestival! Alle i koret virket å være godt fornøyde og det ble en flott avslutningskonsert og fest deretter! Takk også til dine gode medarbeidere. Vi var også godt fornøyd med Æblehaven og med bespisning på Storløkke, hvilket jeg også takket dem for før vi dro.

Körfestival Bornholm anordnades för första gången 2008. Ni är varmt välkomna att kontakta något av nedanstående kör för att höra närmre om deras upplevelser vid deltagandet i Körfestival Bornholm:

ABF-kören Tonsmidarna (S) 2016
Akkordiakoret (N) 2010
Alberslundkoret (DK) 2018
Allerum-Fleninge kyrkokör (S) 2022
Allingsås Manskör (S) 2015
Allökören (S) 2014
Alt for Damerne (N) 2019
AOF-koret, (DK) 2013
Aquarellen (S) 2010
AstraZeneca-kören (S) 2012
Askersunds Manskör (S) 2017
Aurokören (S) 2017
Beatleskoret i Drøbak (N) 2014
Bel Cantokören (S) 2019
Bislet-Bækkens (u)Blandede (N) 2009
Bodekullkören (S) 2016
Bodø Håndverkerdsangforening (N) 2017
Bornholmske Musikamatørers kor (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014
Brammingkoret (DK) 2022
Bro Manskör (S) 2009
Bryn Mannskor (N) 2019
Bygdekören (S) 2023
Cantilenakören, Mariehamn (FI) 2010
Cantores Finlandeses (FI) 2013
Cantus Cordi (N) 2018
Cantus Vitale (N) 2023
Capella Gotlandica (S) 2009
Carl Gustafs Motettkör (S) 2024
Carpe Vocalis (S) 2023
Chorisma (N) 2008, 2024
Chorus Ena (S) 2016
Dalskören (S) 2023
Damekoret Harmony (N) 2009
Danderyds Sångensemble (S) 2018
De4kirkers Kor (DK) 2022
Dekor (N) 2018
Delsbo Kyrkokör (S) 2010
De Strandede Hvaler (DK) 2024
Det Grafiske Kor (DK) 2012
Det grønlandske kor Aavaat (DK) 2008
Det Rytmiske Selskab (DK) 2008, 2009, 2010
Drøbak Mannskor (N) 2018
Ekebykören (S) 2023
Esbo Sångkör (FI) 2010
Fandango (DK) 2023
Frederiksberg Kammerkor (DK) 2016
Fredriksstad Sangkor (N) 2014
Færder Vocalis (N) 2023
Gammbyssa (S) 2019
Genklang (S), 2024
Glommakoret (N) 2008
Grünerløkken Mannskor (N) 2016, 2022
Gudenå Folkekor (DK) 2018
Guld i Mund (S) 2011
Gundsøkoret (DK) 2011, 2017
Grevlunda Manskör (S) 2017
Handelskören, Stockholm (S) 2016
Harmony (N) 2017Helsingør Kvindekor (DK) 2010
Haukeland songlag (N) 2019
Havstrutarna (S) 2019
Herfølgekoret (DK) 2018
Hornbækkoret (DK) 2010
Humlekoret (N) 2023
Húsakórid, (FO) 2013
Høgskolen i Oslo (N) 2011
Højby Drengekor (DK) 2011, 2013
Intermezzo (S) 2014
J4U2 (S) 2013
Josefinekoret (N) 2014
Kammerkoret Audite (DK) 2011
Kammerkören Chorus (S) 2017
Kammerkoret Cantemus (DK) 2008
Kammerkoret Takt og Tone (N) 2018
Kärra Nå'n Kören (S) 2024
Kløfta Sangerlag (N) 2009
Kolbotnkoret (N) 2009 og 2019
Kolding Bykor (DK) 2022
Kor 21 (N) 2015
Kören Harmonica (S) 2023
Körglädje (Å) 2024
Seniorkoret Koriander (N) 2019, 2024
KorNess (DK) 2018
Kören After Eight (S) 2012
Kören Aquarello (S) 2019
Kören Collage (N) 2014
Kören Saltstänk (S) 2018
Kören Tonprakt (S) 2022
Koret Koriander (N) 2015
Koret Lydi’a (N) 2009
Körföreningen Örenfröjd (S) 2010
Kórið í Christianskirkjuni (F) 2024
Kragerø Damekor (N) 2014
Kurry-kören (S) 2017
Kvikne Songlag (N) 2017
Laksevåg bl. Kor (N) 2016
Läkande Toner (N) 2017
Legatokören (S) 2016
Lier Kammerkor (N) 2008
Lillcanto (N) 2014
Ljusterökören (S) 2022
Lodolakören (S) 2023
Lysekören (S) 2019
Lørenskog Mannskor (N) 2017

Mandskoret Djursland (DK) 2019
Mannskoret Ørnen (N) 2019
Markakoret (N) 2015
Mäster Olofskören (S) 2024
Meer Musik (DK) 2018, 2019, 2022
Midtjysk Kor (DK) 2018
Moss Kammerkor (N) 2017
Nabokoret (N) 2009, 2013
Nes Sangforening (N) 2017
Njurunda Kyrkas Motettkör (S) 2024
Nord-Auerdal Sanglag (N) 2019
Nordisk Kor (N) 2016
Nordlændingernes Foreningskor (N) 2016
Nordstrandkoret (N) 2023
Norrbykören (S) 2010
Notodden Visekor (N) 2010
Nyborg Motetkor (DK) 2024
Nylarskoret (DK) 2008, 2009, 2010
Nærsnes Sangkor (N) 2016
Odal Bygdekor (N) 2014
Odd Fellow Koret, Oslo (N) 2008
Odinskören (S) 2013
Onsdagspigerne (DK) 2011
Örsjanskören Stockholm (S) 2023
Os Blandakor (N) 2010
Oslo-telefonikerne (N) 2009
Oslo Kammerkor (N) 2017
Plockepinn (S) 2013
Porsgrunn Sangforening (N) 2009, 2018
Pro Musica (S) 2022
Q-notes (S) 2012
Qvinnokören Lapponica (S) 2009
Röström (S) 2010
Rælingen Sanglag, (N) 2013
Råcreme (DK) 2022
Safir Bl. Kor (N) 2014
Sandefjord Blandede Kor (N) 2013
Sandefjords Sangforening (N) 2022
Sandkoret MIX (N) 2019
Sandgrenska manskören (S) 2023
Sanngkoret Villvin (N) 2018
Sawaraby-koret (DK) 2014
Sångsällskabet Sonora (S) 2012
SAS Koret (DK) 2009, 2011 og 2019
Skt. Nicolai Kantori (DK) 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022
Skånepolisens kör (S) 2013
Sofiemyr Kammerkor (N) 2024
Soon Blandede Kor (N), 2024
SPRETTSKÓRINN (Island) 2023
Statoilkåret Dråpen (N) 2018
Stavern Mannskor (N) 2008, 2014
Storhamar Blandede Kor (N) 2018
Stovner Bydelskor (N) 2011, 2018
Sund Blandakor (N) 2018
Sundsvalls kyrkokor (S)
SydVestkoret (N) 2019
Sylling Sangkor (N) 2023
Søborg Kantori (DK) 2008
Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag (N) 2017
Sånggruppen Vera (S) 2008
The Natural Voice (DK) 2017
Tingvalla Toner (S) 2009
Tretten Sangkor (N) 2011
Trivselskoret Rolvsøy (N) 2014
Troubadour (DK) 2017+2023
Tromsø Arbeiderforenings Mandskor (N) 2011
Trosvik Blandede Kor (N) 2011, 2015
Täby Toner (S) 2010
Tønsbergs Sangforening (N) 2010, 2022
Unikor (N) 2015
Vang Sangforening (N) 2017
Vå-Ra koret (N) 2017
Vestbygda Blanda Kor (N) 2015, 2024
Vestfynskoret (DK) 2018, 2022, 2024
Vestre Aker Dusjlag (N) 2022
Viborg Kammerkor (DK) 2014
Vice Versa (N) 2018
Voces Bodenses (S) 2018
Vokalensemblet 4joy (DK) 2018
Vokalgruppen Harperne (DK) 2017, 2022
Vocal VIKING (S) 2013
Vox Egeri (N) 2014, 2017
Vox Feminia (S) 2018
Vrengenkoret (N) 2009
Vuxvox (S) 2014
Väsbykören (S) 2014
Ängelholms Kvartettsångare (S) 2019
Århuskoret (DK) 2009

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Resvägar till Bornholm från Sverige

Bornholmslinjen

Bornholmslinjen

Med flyg och buss till Bornholm

Varje år får vi besök av körer, som får en mycket lång resa till Bornholm, om de skall åka hela vägen med buss. Här kan det vara en idé att minska restiden genom att flyga eller ta tåget till Malmö eller Köpenhamn.

Vårt "transportpaket", som många använder sig av, består av följande:

 • Buss vid ankomst till Malmö/Köpenhamn och vidare till färjan i Ystad tur/retur
 • Hämtning med buss vid ankomst till Bornholm och avgång från Bornholm samt körning till semesterboende
 • Körning till festivalens gemensamma evenemang
 • Körning till festafton på lördagen

Vänligen kontakta oss för prisinformation

 

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk

Bilder från Bornholm

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Nordbornholms Røgeri i Allinge

Christiansøfarten i Gudhjem

Christiansøfarten i Gudhjem

Gudhjem Hamn

Gudhjem Hamn

Nyd klipperne

Nyd klipperne

På tur med Hammerhavnens Baadfart

På tur med Hammerhavnens Baadfart

Sandvig strand

Sandvig strand

Klippeformationen Løvehovederne

Klippeformationen Løvehovederne

Hammerhamn

Hammerhamn

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Melstedgaard Landbrugsmuseum

Dueodde strand och skov

Dueodde strand och skov

Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke

Helligdommen

Helligdommen

Information och beställning

Group Bornholm
Att. Jacob Lund
Ndr. Kystvej 34
DK-3700 Rønne
Tel. +45 5695 8506
info@groupbornholm.dk