Semesterbostäder i Sandvig

Sandvig

  • Hammershus
  • Strand
  • Hammerknuden
  • Hammerhavnen
  • Opalsøen
  • Hammersøen
kort Sandvig

Allinge-Sandvig på Nordbornholm. Allinge-Sandvig var den första turistdestinationen, när Bornholms turism började i starten av 1900-talet. Hotel Hammersø ligger i Sandvig, som i sin tur ligger på Bornholms norra spets. Precis utanför Sandvig ligger Hammerknuden med Nordeuropas största borgruin "Hammershus". Se fram emot vandringar med en makalös panoramautsikt runt borgen, och dess spännande historia.

Åka til Jazzfestival
Sandvig är sammanvuxen med grannstaden Allinge, som har en charmerende båthamn. Allinge är livligt på sommaren med en årlig Jazz Festival, marknader, årlig folkfest och omkring hamnen surrar de små caféerna av liv och rörelse. Runt om Allinge-Sandvig ligger många av de sevärdheter och attraktioner, som är med till att göra en semester på Bornholm till något alldeles extra. Trollet ”Krølle Bølle”, Bornholms egen legend, som är känd för att trolla fram söta saker, påstås bo inne i Langebjerg, nära Hotell Hammersøen, på Nordbornholm.

Krølle Bølle och mystiska lysande föremål
Om det är Krølle Bølle, som haft ett finger med i spelet är ovisst, men i boken "Det mystiske Danmark" är det många historier om mystiska lysande föremål, som med hög fart rört sig över Nordbornholms himmel. En tysk turist såg till exempel ett tallriksformat fartyg flyga ut från Hammerknuden genom en stor öppning, som plötsligt visade sig i klippväggen. Kort tid senare berättade flera seglare att de sett en motsvarande farkost lyfta från havet, vid Hammerknuden, och fortsätta lodrät upp mot himlen, tills den försvann ur sikte.

Segla längs kusten från Hammerhavnen
Lite mer jordnära upplevelser kan man få i Hammerhavnen. Här seglar småbåtar turister längs kusten. Klippkusten framstår ännu mer dramatisk när man ser den från havssidan. När man passerar nedanför den gamla borgruinen Hammershus, är det lätt att förstå varför borgen var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna förstärks av kaptenens berättelser - och det gör inte upplevelserna mindre spännande.

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

+45 56 95 85 66
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.