Sandkås

  • Strand
  • Kyststien
  • Klipper
  • Børnevenligt
  • Unikke omgivelser
kort Sandkaas

Det riktige Bornholm
Sandkås Strand är det många kallar ”det riktiga Bornholm”: Fin sandstrand och vackra klippor i en perfekt förening. Det är lätt för förbipasserande i bil att missa stranden, som ligger väl dold bakom en dunge trän. Därför är det nästan bara lokala bornholmare som använder stranden. Men när ni har provat den här stranden, förstår ni varför Sandkås Strand betraktas som en av Bornholms ”hemliga pärlor”.

När ni nu är på Sandkås Strand, så missa inte ett besök i den lilla kiosken. Den liknar en kiosk från ”den gamla goda tiden” och det är precis vad den är, och det bästa är att priserna också är som förr i tiden…

Åka långs kuststigen til Allinge
Vid Sandkås Strand börjar den vackra kuststigen till Allinge. Stigen slingrar sig fram mellan klipporna och havet. Allinge med sina charmiga gamla korsvirkeshus. Man möts snart av doften av rökt sill, eftersom ett av öns bästa rökerier ligger vid hamnen i Allinge. Nere på hamnen är ett livligt hamnliv med försäljning, små caféer och en årlig Jazzfestival.

Opleva Hammershus
Kuststigen fortsätter vidare ut ur Allinge och upp till den gamla slottsruinen Hammershus – Nordeuropas största. Nedanför Hammershus ligger Hammarhamnen, där små båtar gärna tar er med på en segeltur längs kusten. Sett från havssidan blir klippkusten ännu mer dramatisk, och när man passerar Hammershus, kan man lätt föreställa sig at borgen var en ointaglig fästning i medeltidens oroliga Danmark. Upplevelserna kryddas av kaptenens berättelser – vilken inte gör dem mindre spännande.

Tidsresa till 1700-talet
Söder om Sandkås ligger Gudhjem, därifrån är det i högsäsongen dagliga båtförbindelser till Ertholmene (Ärtholmarna på svenska). Ertholmarna som består av de två små öarna Christiansø och Fredriksø ligger öst om Bornholm. På 1700-talet förvandlades öarna till Danmarks ytterst belägna flottbas i Östersjön. Flottbasen var en vagel i ögat på engelsmännen, som upprepade gånger inledde våldsamma bombardemang mot ön. Men Ertholmene höll ut och bevarade sin anknytning till Danmark. Kanonerna är fortfarande kvar, och med öns spännande historia samt särpräglade natur osar ön av stämning från forna tider. Här väntar en helt speciell upplevelse för både barn och vuxna.

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 5695 7295.

+45 56 95 72 95
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@teambornholm.dk

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.