Gudhjem

  • Hyggeligt Havneliv
  • Tæt på Helligdomsklipperne
  • Christiansøfarten
  • Magisk lys
  • Sandstrand
  • Røgerier
kort Gudhjem

Gudhjem. Drömmarnas stad. Byggd på den bara klippan. Hamnstämning. Vacker natur. Atmosfär.
Gudhjem är trots sin ringa storlek en av Bornholms mest kända städer och sannolikt även en av de charmigaste.

Varme klipper er dejlige udsigtspunkter. De många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer längs den branta klippsluttningen, ger Gudhjem en alldeles speciell atmosfär.

Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till staden för att uppleva det speciella "Gudhjem-ljuset" över horisonten. En av de mest kända konstnärerna, Oluf Høst, har förärats ett eget museum i staden. Där har ni goda möjligheter att få skåda "ljuset" och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Trevlig atmosfär på havnen
Hamnen är Gudhjems hjärta. Här sjuder det av liv på de små kaféerna. Härifrån avgår dagliga båtturer till ögruppen Ertholmene öster om Bornholm. Ögruppen omfattar bland annat de två spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø. Man kan även ta en tur med det stolta fartyget Thor som stävar nerför kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där även Bornholms Kunstmuseum ligger. Medan Thor återvänder till Gudhjem, har ni möjlighet att besöka konstmuseet som bjuder på en imponerande samling av bornholmsk konst och sedan ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem.

Livet på 1950-talet
Åter i Gudhjem kanske ni tar en tur förbi det lilla fiskeläget "Melsted", som ligger alldeles i anslutning till Gudhjem. Här hittar ni otroligt charmiga små korsvirkeshus samt en härlig sandstrand. Vattnet är rent och kristallklart. Är ni redo för ett dopp? Eller känner ni för att besöka det "levande" landbruksmuseet "MelstedGaard", där ni med alla sinnen kan få uppleva hur livet kunde te sig på en bornholmsk bondgård på 1950-talet?

Picnic på toppen av Gudhjem
Avsluta dagen med en picknick på toppen av Gudhjem. Känn värmen som klipporna utstrålar. Njut av utsikten. Gudhjem är en stad fylld med atmosfär, upplevelser och vacker natur. 

Beställ nu
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen till höger på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

+45 56 95 85 66
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.