Dueodde

  • Strand
  • Historiske bunkers
  • Børnevenligt
  • Skov
  • Cykelvenligt
  • Dueodde Fyrtårn
kort Dueodde

Kejser Napoleon
Dueodde är Bornholms sydligsta punkt. Kilometervis av sandstrand ligger redo för allehanda strand- och badlekar. Vattnet är kristallklart och sanden så fin att den ända fram till 1800-talet användes i timglas. Napoleon lär ha varit en av de som mätte tid med sand från Dueodde.

Dueodde är en liten miniatyrstad med restaurang, små butiker och - givetvis - den oumbärliga glasskiosken som frestar med läcker glass hela sommaren. Gillar ni motion, ligger Dueoddes fyr redo att bestigas. 198 steg tar er till toppen där ni kan njuta av en storslagen utsikt över hela havet och södra Bornholm.

Dueodde är också känt för sin golfbana med 18 hål samt som delsträcka under Etape Bornholm - det berömda maratonloppet som sträcker sig över fem dagar och där sandsträckan på Dueodde räknas till en av de hårdaste etapperna. Är du intresserad av löpträning är Etape Bornholm en fantastisk upplevelse - men det är också en stor upplevelse att beskåda de nästan 2 000 deltagarna som kämpar sig fram genom sandklitterna.

Eller kanske det frestar med en löprunda längs de mysiga skogsstigarna? Dueodde Strandlägenheter ligger omgivet av en vacker barrskog. Väl dolda inne i skogen ligger två tyska kanonställningar från andra världskriget. På den tiden fanns här ingen skog och med motsvarande kanonställningar i Östpreussen på andra sidan Östersjön hade tyskarna för avsikt att kontrollera inloppet till de ryska Östersjöhamnarna. De mycket kraftfulla kanonerna kom dock aldrig till användning men de metertjocka bunkrarna kommer under flera hundra år framöver att vittna om denna svåra tid i Europas historia. Oavsett detta är de två bunkrarna dock en spännande upplevelse.

Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar som börjar alldeles vid Dueodde Strandlägenheter. Hyr en cykel hos oss och njut av de böljande sädesfälten på väg till det pittoreska fiskeläget Snogebæk cirka 6 km från Dueodde. Här finns upplevelser som frestar både öga och gom. Kjærstrup Chokolade frestar med handgjord choklad. Prova också glassen från prisade Boisen Is. Snogebæk bjuder vidare på trivsamma kaféer, spännande butiker, fiskrökeri, konsthantverkare samt krämarmarknader varje vecka.

Beställning
Beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställningsboxen på sidan. Ni kan naturligtvis också alltid ringa till oss - alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

+45 56 95 85 66
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.