Balka

  • Strand
  • Restauranger
  • Kaféer
  • Cykelbana
  • Cykeluthyrning
  • Nära till shopping
kort Balka

Sol, strand och hav på Balka

Endast 400 meter från din semesterlägenhet hos Balka Semesterlägenheter hittar du Balka strand, som flera gånger har nominerats till Danmarks bästa strand. Sanden på stranden är kritvit, och eftersom Balka ligger i en liten bukt är vattnet nästan alltid lugnt. Vattnet vid Balka strand är även grunt, och stranden är nästan helt utan sten, vilket gör den mycket barnvänlig.

Upplev Bornholm på cykel

Vid Balka Ferielejligheder hittar du också Boss Cykler, som har ett riktigt brett utbud av cyklar att hyra – samt extremt bra kundservice. Öns vidsträckta nät av cykelvägar startar mindre än 50 meter från din semesterlägenhet. Testa till exempel att ta cykelvägen till Nexø. Den är anlagd där järnvägen gick tidigare och tar dig genom det vackra kustområdet till Nexø, som är Bornholms näst största stad. Längs med cykelvägen ser du gamla skansar från krigen mot svenskarna på 1600-talet samt ett idylliskt ljungområde med betande hästar och får. Vid ljungområdet kan du ta dig upp i ett fågeltorn där du har utsikt över en stor del av Balka-Nexø området, som bland ornitologer är känt för sina många sällsynta fåglar. Nexø är en trevlig köpstad där du kan shoppa eller bara njuta av semestern och ta en fika på ett café.

Från Nexø kan du fortsätta mot Paradisbakkerne, där den asfalterade cykelstigen slingrar sig idylliskt mellan skog, ljungområden och sjöar. På turen tillbaka från Paradisbakkerne till Balka passerar du Slamrebjerg, som är Sydbornholms högsta punkt. Om du är historiskt intresserad kan du där se lämningarna av en tysk radarstation, som sände varningar till tyskarna under andra världskriget när engelska och amerikanska flyg flög över Bornholm på väg till sina bombmål i Tyskland. Det var också i detta område som en tysk V-1 bomb föll ned 1943. Bomben var en testraket som skjöts från den tyska östersjökusten. Bornholmska motståndsmän var snabba att ta fotografier av bomben som de skickade med kurirer till London, där bilderna gav engelsmännen värdefull information i deras kamp mot V-1 bomberna. Från Slamrebjerg kan du glädja dig med att det är nedförsbacke resten av vägen hem. Låt cykeln rulla och njut av din semester på Balka.

Härliga semesterdagar för hela familjen

På Balka strand kan du prova vattencyklar, vind- och kitesurfing samt paddleboarding. Du kan också lära dig att surfa på den lokala surfskolan. Från stranden kan du promenera vidare till det närliggande fiskeläget Snogebæk, som bjuder på konsthantverkare, klädbutiker, caféer, glassmejeri och inte minst Snogebæk Røgeri, där du kan smaka den bornholmska specialiteten rökt sill eller en fiskbuffé. Varje lördag är den en stor loppmarknad i Snogebæk, där du har goda chanser att göra ett klipp. Sedan kanske du får lust att äta en av de berömda pizzorna från Sørens Værtshus, som bjuder på trevlig stämning i två tidigare fiskarstugor i hamnen. På kvällen kan du lyssna på livemusik, och Sørens Værtshus erbjuder en härlig stämning för hela familjen. I taket hänger en roddbåt som barn och vuxna gärna får klättra in i – och så kan ni gunga båten fram och tillbaka medan ni sjunger med i de trevliga sångerna. Det är en särskild stämning i och omkring den speciella hamnen i Snogebæk, där du också har goda chanser till fångst om du har med fiskespöt. Den lilla chokladfabriken "Kjærstrup" är också väl värd ett besök. Se fram emot en härlig semester hos Balka Semesterlägenheter eller i det trevliga sommarhuset ”Feddet” för 14 personer som också ligger på Balka.

+45 56 95 85 66
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.