Hyrvillkor

1.0 Avtalsgrundlag
Vi gläder oss till att se dig på Bornholm. Vi skall göra vårt yttersta för att du skall får en så god semester som möjligt. Det kan dock alltid inträffa oförutsedda händelser eller ändringar i semesterplanerna. För att vi skall vara eniga om vad som gäller om du behöver ändra dina planer, har vi sammanställt följande villkor.

Arrangör av den resa är A/S Team Bornholm, som är medlem av Rejsegarantifonden. Din semester är i trygga händer hos os.

Gruppresor och specialarrangemang omfattas inte av nuvarande villkor, eftersom speciella avtalsregler gäller för dessa reseformer.

2.0 Betalningsavtal
Om du har speciella önskemål om betalningsdatum är vi flexibla - men i princip gäller dessa regler:

Om du bokar din semester 45 dagar eller mer före din ankomst
* Vi ber dig att betala 25% av hyresbeloppet (dock minst DKK 700) senast 10 dagar efter din beställning. Resterande belopp kommer vi att be dig att betala senast 45 dagar före ankomstdatum.

Om du bokar din semester mellan 6 och 44 dagar före ankomst
* Vi ber dig att betala hela hyresbeloppet dagen efter att du mottagit din bekräftelse från oss.

Om du bokar din semester mindre än 6 dagar före ankomst
* Vi kontaktar dig och avtalar närmare om betalningen - vi informerar dig om möjligheten att betala med betalkort.

3.0 Avbeställningsförsäkring
När du beställer hotellvistelse genom oss får du gratis avbeställningsförsäkring via Europæiske Rejseforsikring A/S. Försäkringen säkrar att du inte är bunden av din beställning, om orsaken till att du inställer din vistelse är någon av följande:
* Dödsfall eller allvarlig sjukdom hos dig eller dina närmaste
* Brand eller inbrott i ditt privata hem omedelbart innan avresan

Vi hoppas att du inte skall drabbas av någon av dessa händelser, men skulle oturen ändå vara framme, är det en god försäkring att ha, och dessutom en försäkring som du får utan extra kostnad.

4.0 Avbeställning
Om du önskar avbeställa er resa - och avbeställningen inte beror på någon av de orsaker som beskrivs i punkt 3.0 - gäller följande regler:

Vid avbeställning senast 45 dagar före ankomst
* Du kan annullera din resa utan kostnad. Om du redan har betalt din vistelse helt eller delvis, blir beloppet returnerat med ett administrationsavdrag på 10 % av resans pris (med ett minimum på DKK 700).

Vid avbeställning senare än 45 dagar före ankomst
* Hela resans pris skall inbetalas.

Folkemøde-bokningar (bokningar med ankomst vecka 24)
* För bokningar med ankomst vecka 24, som är den så kallade "Folkemøde-veckan", gäller speciella avbokningsregler.
* Bokningar med ankomst vecka 24 kan avbokas i upp till 8 dagar efter att du har mottagit bekräftelsen på din vistelse. Därefter kan din bokning inte längre avbokas.

5.0 Ändring avflyg och färjebiljetter
Om du har beställt färjebiljetter via oss, kan du ändra dem fram till 30 dagar före planerad resa utan extra kostnad om;
* Det är mer än 30 dagar till resan.
* Du sänder din önskan om ändring via. mail eller ringer till oss på en vardag mellan klockan 09:00 och 15:00.

Vi hjälper dig också med att byta biljetter till andra avgångar– också om det är mindre än 30 dagar till din avresa– men kan det kan vara begränsat med platsmöjligheter liksom att det kan förekomma ombokningsavgifter. Avgiften varierar beroende på periodens längd fram till avgång och vilken avgång du vill byta till. Observera att flygbiljetter inte kan ändras / avbokas om det är mindre än 30 dagar till avresedatum.

6.0 Datum för mottagande av ändringar 
För avbokningar och ändringar av både hyra av hus/lägenhet- och flyg- och färjebiljetter anses avbokningen / ändringen ha skett den dag då A / S Team Bornholm erhåller skriftlig anmälan från dig om ändringen eller avbokningen

7.0 Reklamationer
Om du, efter din ankomst finner fel eller brister hos din semesterort/hotell, ber vi dig att vara vänlig och kontakta semesterortens/hotellets reception senast 24 timer efter, at du har konstaterat felet/bristen, så att de så snabbt som möjligt kan åtgärda problemet.

Vi lägger stor vikt på att kvalitén och servicen på våra hotell alltid är på topp. Om du skulle ha andra upplevelser vill vi gärna höra av dig, även om felet blev åtgärdat på hotellet.

8.0 Reservationer
Vi gör alltid vårt bästa for att ge dig en god vistelse på Bornholm. Oförutsedda händelser, som vi inte har inflytande på kan dock inträffa. Vid sådana tillfällen är vi fria från ansvar och ersättningskrav kan inte resas.

Detta gäller bland annat vid:

* Strejker och lock-outs
* Förseningar/ändringar i tidsplaner hos rederier, flygbolag eller bussbolag.
* Krig, sjukdom eller ovanligt kraftiga oväder/naturkatastrofer

9.0 Priser
De priser som marknadsförs på våra hemsidor och i vårt tryckta material är gällande med förbehåll för tryckfel och valutaändringar.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.