Praktisk info - Æblehaven

  • Havudsigt
  • Pool
  • Børnepool
  • Legeplads
  • Hoppepude
  • Tæt på strand
kort Allinge

Feriecenter Æblehaven

Adress
Feriecenter Æblehaven
Æblevej 7
3770 Allinge

Telefon - booking: +45 56 95 85 66
Reception: 0045 5648 1222

Ankomstdagar
Du kan anlända och avresa den veckodag som passar bäst - vi har alltså inga fasta ankomstdagar, och som utgångspunkt behöver du heller inte hyra ett bestämt antal dagar. Det ger dig optimal möjlighet att utforma semestern efter egna önskemål och även att välja de billigaste färjeavgångarna. De billigaste färjedagarna är som regel måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar. 

Ankomsttid
Du får tillträde till semesterlägenheten från kl. 15.00. Läs eventuellt mer under punkten "Nyckelutlämning", om du ankommer sent.

Avresedagen
På avresedagen ber vi dig vänligen lämna semesterlägenheten kl. 10.00, så att den hinner bli städad åt efterföljande gäster.

Allergianpassade lägenheter
Alla semesterhus är rökfria. Om du är allergisk mot pälsdjur, kan du välja en lägenhet, som är husdjursfri. Informera oss vänligen om detta i samband med bokning, så reserverar vi en allergianpassad lägenhet till dig. Eventuell dunallergi är inte heller något problem, eftersom våra täcken och kuddar inte innehåller dun.

Baby-paket
Du kan hyra ett baby-paket som består av: Högstol, barnsäng, barnvagn (stark paraplyvagn med sufflett, där ryggstödet kan läggas helt ner), skötbädd och badkar. Vi ber dig vänligen att reservera baby-paketet i samband med din bokning. Du ska hämta baby-paketet i receptionen vid din ankomst, samt vi ber dig att returnera utrustningen till receptionen vid din avresa.

Betalningsvillkor
Vi ber er vänligen betala en deposition på 25 % av resans pris senast 10 dagar efter att ni har mottagit er bekräftelse från oss. Restbeloppet skall vara oss tillhanda senast 45 dagar före er ankomst. Om ni bokar så sent att det är mindre än 44 dagar till er ankomst, ber vi er att sätta in hela hyresbeloppet dagen efter att nu har mottagit bekräftelse från oss.

Boka flera hus samtidigt
Om du vill boka flera hus samtidigt, gör du bara en vanlig bokning av semesterhuset via internet - men notera i kommentarfältet på bokningsformuläret, hur många hus som du önskar boka, så hanterar vi din bokning manuellt - och vi bemödar oss givetvis om att placera husen så nära varandra som möjligt.

Buss på Bornholm
Om ni vill ta bussen till Æblehaven, finns en busshållplats 350 meter från Æblehaven. Se linjekarta inklusive priser och rabattmöjligheter på www.bat.dk.

Cykeluthyrning
Du kan hyra cyklar i receptionen. Kom ihåg att beställa dem senast dagen Innan i receptionen. Priserna per cykel är:
1 dag: 111 SEK
2 dagar: 215 SEK
3 dagar: 278 SEK
Extra dag: 56 SEK
Hjälm: 35 SEK per person

Grill
Alla lägenheter ägs av individuella privatpersoner, och vissa av dem har grill i sina semesterbostäder, medan andra valt att inte ha det. Vi kan därför inte garantera att det finns en grill i din semesterlägenhet – men om det inte finns är du alltid välkommen att själv ta med en grill om du vill grilla. Kom bara ihåg att ta hänsyn till grannarna när du grillar. Var uppmärksam på att du själv behöver rengöra grillen efter användning.

Handikappförhållanden
Æblehaven har semesterhus med både ett och två plan. Semesterhusen med ett plan är handikappvänliga – exempelvis är dörrarna tillräckligt breda för rullstolar, och det finns inga trappsteg i huset. Badrummet har också tillräcklig plats för att det ska gå att vända med en vanlig rullstol. Meddela oss vänligen om du medför rullstol så ska vi göra vårt yttersta för att hitta bästa möjliga hus åt dig.

Hundar/Katter
Hundar och katter är välkomna till Æblehaven. En del av våra hus er förbehållna gäster med hundar eller katter. Vi ber dig vänligen upplysa vid bokning om du önskar medbringa hund/katt . På grund av de extra städning som krävs kostar det dig SEK 538:- att ta din hund/katt med. Medbringar du 3 eller fler hundar/katter är priset SEK 1 076:-. Priset gäller för hela uppehållet. Läs eventuell mer här: Hund/Katt till Bornholm. Vi har varje år många gäster, som tar deras hund eller katt med till Bornholm. Det är lätt - du skall endast komma ihåg att de svenska tullmyndigheternas krav skall vara uppfyllda.

Inköp
På Feriecenter Æblehaven finns en kiosk, som har ett mindre sortiment livsmedel. Öppettiderna är 9.00 till 10.30 och 15.00 till 18.00. Utanför högsäsongen kan öppettiderna vara lite kortare. För större inköp ligger Allinge centrum endast 800 meter bort. Där finns både Netto och Superbrugsen.

Internet
Det är gratis trådlöst internet i alla lägenheter i Æblehaven. Signalen kan variera beroende på antalet av samtidiga brukare. Om internet skall användas till arbete, rekommenderar vi att man medtager eget mobilt bredband. Dvs. att om nätet inte fungerar optimalt, utlöser det ingen ekonomisk kompensation.   

Köksutrustning
Semesterhusen i Æblehaven har ett välutrustat kök. Du behöver därför inte medbringa köksservis eller liknande.

Nyckelutlämning
Nycklarna hämtas i receptionen på Feriecenter Æblehaven. Om du ankommer när receptionen är stängd, hänger det på dörren till receptionen en välkomsthälsning med ditt namn på. I detta kuvert ligger nyckeln samt information om vilket hus du skall bo i.

Parkering och laddstationer
Som gäst på Æblehaven kan du parkera gratis i närheten av ditt semesterhus. Vid receptionsbyggnaden i Æblehaven finns laddstationer till elbilar (typ 2). Du kan köpa laddning genom att skanna QR-koden vid laddstationerna, eller genom att ladda ned appen ”Monta app” i Google Play eller App Store. Vänd dig till receptionen om du har behov av hjälp.

Städning
Semester skall vara semester! Därför ansvarar vi för att städa ditt hus både före din ankomst och efter din avresa - på så sätt är du alltid säker på att det är ordentligt städat när du kommer och slipper besväret när du reser. Betalingen för städningen är inkluderat i priset. Du behöver alltså inte betala extra för städningen. Allt du behöver göra vid avresan är att slänga evt. sopor samt diska efter dig.

Strykjärn
Du kan låna strykjärn och strykbräda i receptionen - och det är naturligvis gratis.

Swimmingpool
Som gäst på Æblehaven kan du använda den härliga swimmingpoolen med tillhörande barnpool utan kostnad.

Telefonnummer
Æblehaven - bokning: 0045 5695 7295
Æblehaven - reception: 0045 5648 1222

Tennis
Under uppehållet i Æblehaven kan du gratis låna tennisbanan - kom dock ihåg att boka speltid i receptionen. Saknar du racket och bollar, kan du hyra dem i receptionen för 42 SEK per timme.

Tvättmaskin och Torktumlare
Om du behöver tvätta, har du möjlighet att hyra vår tvättmaskin och torktumlare.

Täcken/sänglinne
Det finns täcken och kuddar i lägenheten. Sängkläder och handdukar är därför det enda du måste ta med själv. Alternativt kan du hyra ett linnepaket, bestående av lakan, kuddar och påslakan samt en stor och en liten handduk, för SEK 258:- per person. Kom ihåg att förbeställa om du vill hyra sängkläder/handdukar.

Boka din semester nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. 

Måndag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lördag - Söndag: Tillgång till jourtelefon
Vi svarar på telefonen under öppettiderna, men om du har akut behov av hjälp kan du alltid nå vår jourtelefon.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.