Årsdale

  • Røgeri
  • Strand
  • Havkajak
  • Årsdale Mølle
  • Vandreblokke
  • Købmandsbutik
kort Årsdale

Årsdale. Trevligt fiskeläge.
Årsdale omtalas första gången på 1300-talet. Även om ordet ”klimatförändring” knappast var uppfunnet på den tiden, så var det faktiskt en klimatförändring, som var grunden till Årsdales uppkomst. En klimatförändring på 1300-talet betydde nämligen att oerhörda mängder sillstim dök upp i Östersjön. Sillfiskeriet var enormt, och uppköpare från alla länder kring Östersjön seglade till Bornholm för att köpa sill.

Hemsökt av preussiska pirater
Det omfattande affärslivet lockade dessvärre också till sig uppmärksamheten från knappt så önskade gäster. I slutet av 1300-talet var området kring Årsdale hemsökt av preussiska pirater, som med hot om anlagda bränder och krig begärde lösensummor. Men efterhand slogs inkräktarna tillbaka, och under de följande åren var bornholmere och övriga danskar, lika ofta dem som tog på "besök" på den preussiska östersjökusten...

Besök Årsdale Røgeri och Høkeren
I dag är fiskeriet på en något lägre nivå, men man kan fortfarande smaka några av Bornholms bästa rökta sillar  på det lokala rökeriet ”Årsdale Røgeri”. Efter en god lunch är det kanske dags att ta en promenad längs den trevliga hamnen. Kanske köpa en glass hos ”Høkeren”, vilket betyder butiksägare, och som är den lokale närbutiken.  Det vanliga i våra dagar är ju att stora matvarukedjor konkurerar ut de små butikerna, så har invånarna i Årsdale valt en annan lösning. De har nämligen startat ett eget närköp, som drivs av frivilliga. Sätt er tillrätta på terrassen framför Høkaren och få en ”snack” med lokalbefolkningen. Men tro inte på alla rövarhistorierna ...

Prova en tur med  havskajak
Medan ni njuter havsutsikten från Høkeren, får ni kanske lust att komma ut på havet. Varför inte passa på att  prova en tur med  havskajak? Nere på Årsdales hamn ligger Bornholms havskajakcenter, där kan man få guidade turer längs den vackra bornholmska östkusten.

Fina Årsdale väderkvarn
Självklart skall ni också besöka Årsdale Mølle. Møllen - vilket betyder väderkvarn, är en av Danmarks finaste och bäst bevarade väderkvarnar av holländsk typ. Møllen uppfördes 1877, och drivs nu av 4:e generationen. Märk suset, när de jättelika vingarna snurrar över huvudet på er. Prova också att gå in i kvarnen, där maskineriet bullrar och  trävirket skakar. Förflutna tiders teknik fungerar fortfarande på bästa sätt.

Kan ett dopp fresta?
Årsdale Strand er berømt for sit flotte røde grus og store vandreblokke. Kanske har ni fått lite mjöldamm i näsan? Kan ett dopp fresta? I Årsdale undgår ni att få sand mellan tårna, eftersom stranden är täckt av det vackert röda ”Årsdale Grus”. På stranden pyntar stora vackra klippblock. Tag med en kopp kaffe. Sätt er på en sten. Betrakta utsikten. Njut av tystnaden. Märk känslan av semester.

En kvällstur til Svaneke
Vid kvällstid vill vi råda er att ta en tur til Svaneke, där det finns flera bra restauranger och trevliga shoppingmöjligheter. Med bil tar det endast 2 minuter att komma till Svaneke, eller kanske en trevlig cykeltur längs cykelvägen? Som gäst på Årsdale Søpark har man möjlighet att låna cyklar gratis.

Beställ nu
Angiv önskat ankomstdatum i beställningsfältet till höger, och se hur billigt du kan bo i dessa fina semesterlägenheter.

Se fram emot en skön semester på Årsdale Søpark – och inte minst det mysiga fiskerläget Årsdale. Du är alltid välkomna att ringa till oss, alla veckans dagar, om du har några frågor: +45 56 95 85 66.

+45 56 95 85 66
info@semester-bornholm.se

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.