I området - Rø Golfhus

  • Lugnt läge
  • Vackert naturområde
  • Nära golfbana
  • Fina semesterhus
kort
Rø Golfbana är en av Danmarks vackraste

Rø Golfbana är en av Danmarks vackraste

Borgedalssøen är en dold pärla i Rø Plantage

Borgedalssøen är en dold pärla i Rø Plantage

Besök de vackra Helligdomsklipperne

Besök de vackra Helligdomsklipperne

Gudhjem är Danmarks enda bergsby

Gudhjem är Danmarks enda bergsby

Fantastiska semesterdagar i Rø

Mellan Allinge och Gudhjem hittar du Bornholms minsta socken, byn Rø. Namnet ”Rø” härstammar från 1400-talet när den dåvarande kyrkan i socknen hade ett vackert rött tak. Rø är en lugn by där du har tillgång till fantastiska naturupplevelser. 

Rø Golfbana

Som namnet antyder passar Rø Golfhus perfekt för dig med intresse för golf. Med Rø Golfbana som granne kan du njuta av en avkopplande dag på golfbanan, som är en av landets bästa och finaste golfanläggningar. Golfbanan är designad av den internationellt erkända golfbanearkitekten Line Mortensen. På golfbanan får du samtidigt en rik naturupplevelse, där du kan njuta av utsikt över såväl granskog, lövskog, nedlagda stenbrott och klippor. Ta till exempel en tur på Old Course- eller New Course-banan. Golfbanan har dessutom övningsområden för alla nivåer, och är även utrustad med driving range, putting green, green fees, två 18-hålsbanor och en 3-hålsbana. Reser du med familj eller barn så kommer de säkert också se fram emot möjligheten att spela fotbollsgolf. När det är dags att äta en bit mat kan du bege dig till Restaurant Stenby Mølle, som är placerad precis vid golfbanan. Här kan du snacka med andra golfintresserade eller bara njuta av maten i lugn och ro.

På en vacker promenad i naturen

I Rø hittar du ett vackert skogsområde som är känt under namnet Rø Plantage. Det anlades för cirka 150 år sedan.
Följ den markerade vandringsstigen på cirka 5,5 km som tar dig genom en fantastiskt fin kuperad terräng med sprickdalar, klippor och skogssjöar. I skogen finns även en cykelstig längs med den nedlagda järnvägen mellan Rø och Klemensker. Glöm inte att ta med picknickkorgen – för under promenaden kommer du förbi både rastplatser och grillplatser som ger dig goda möjligheter till en paus i de idylliska omgivningarna. I Rø Plantage hittar du också en av Bornholms dolda pärlor, som är ett uppskattat besöksmål för många lokala bornholmare – nämligen populära Borgedalssø. Borgedalssøen dämdes upp efter en våldsam storm 1967, där en stor del av skogens träd välte. För att beskydda så många träd som möjligt från att ruttna och drabbas av insektsangrepp blev vattnet som rann genom sprickdalen uppdämt till en sjö.

I Rø Plantage ligger också Flagermusehuset, som är ett spännande informationscenter om fladdermöss. Bornholm är den plats i Danmark som huserar flest arter av fladdermöss. På nedervåningen finns den spännande fladdermusutställningen, och om du kikar upp kan du se fladdermusen flyga in och ut under taket. Fladermössen bor nämligen uppe på vinden, och även om du inte får gå upp och störa dem så kan du följa dem via en live-kamera. Vill du se fler fladdermöss så bör du i skymningen bege dig ut på Fladdermusstigen som börjar vid Flagermusehuset. Stigen är cirka 750 meter lång och markerad med skyltar så att du lätt kan hitta rätt.

Nära fantastiska sevärdheter i naturen

Inte långt från ditt semesterhus hittar du en av Bornholms vackraste sprickdalar med fantastiska cykel- och vandringsstigar i området "Kleven". Ta en promenad i historiens spår med klippor som reser sig på båda sidor om dig på en nedlagd järnvägslinje. Den kallades för Nordlandsbanen och fraktade bornholmarna från Rønne till Sandvig med ånglok. Idag måste du i stället färdas till fots eller på cykel – men i gengäld får du en naturupplevelse som du aldrig hade fått om du hade rest med tåg.

Från Rø Golfhus har du cirka 3 kilometer till Helligdomsklipperne. Upplev de imponerande klippformationerna som reser sig upp till 22 meter lodrätt uppåt vid de högsta punkterna. Väder och vind har med tiden skapat ett kuperat landskap med klippor och grottor i Bornholms granit. Det är en process som har tagit flera tusentals år, och som i dag ger möjligheter till vackra naturupplevelser. Upplev klippor, såsom måneskinsklippen, capriklippen och kærlighedsbænken, eller ta en tur ner i grottorna "Den Tørre Ovn" eller "Den Våde Ovn". Ett fantastiskt och annorlunda sätt att se klipporna på är att ta båtturen med M/S Thor. Vid Gudhjems hamn kan du stiga på M/S Thor som tar dig med på en timslång båttur där kaptenen berättar de mest spektakulära anekdoter om Helligdomsklipperne.

Gudhjem

Cirka 6,5 kilometer öster om Rø ligger Gudhjem, som är en av Bornholms mest speciella orter, även känd som Danmarks enda bergsby. Ta en tur till Gudhjem och upplev de slingrande gatorna som klättrar upp för de branta klipporna. Du har kanske hört uttrycket ”Sol over Gudhjem”, och Gudhjem lever upp till det på mer än bara ett sätt. Gudhjem är känt för sitt ”magiska” ljus över havet. Gudhjems placering på Bornholms nordkust innebär att när solen går ned väster om öns nordspets, så blir staden och havet omgivna av en magisk färgnyans. Både danska och internationella konstnärer har vallfärdat till Bornholm i århundraden för att låta sig inspireras av och porträttera det magiska ljuset. Vill du uppleva sol över Gudhjem på ett helt annat vis kan du däremot ta en tur förbi Gudhjem Røgeri. ”Sol over Gudhjem” är nämligen en lokal klassisk rätt som finns med i rökeriernas menyer.

Du får inte lämna Gudhjem utan att ha ätit en god glass, och det är precis vad Gudhjem Is har att bjuda på. Det är nästan så att du kan hoppa över lunchen – den största glassen på menyn är nämligen över 50 cm hög och väger mer än 1,5 kg. 

Boka din semester i Rø Golfhus nu

Se priserna för Rø Golfhus genom att klicka på prislistan.  Du kan se priser inklusive färjeövergångar och tillgängliga perioder genom att använda frågeformuläret högst upp på sidan. Du är också alltid välkommen att ringa oss, alla dagar i veckan, på: +45 56 95 85 66.

Klicka för pris och lediga perioder

Rø Golfhus: Semesterhus för 4 personer
När vill du resa
Från Rø är det inte långt till hamnen i Tejn

Från Rø är det inte långt till hamnen i Tejn

Njut av en lunch på Gudhjem Røgeri

Njut av en lunch på Gudhjem Røgeri

Besök orten Allinge på din semester i Rø

Besök orten Allinge på din semester i Rø

Åk med M/S Thor på en härlig båttur

Åk med M/S Thor på en härlig båttur

Smaka den lokala rätten "Sol over Gudhjem"

Smaka den lokala rätten "Sol over Gudhjem"

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.