I området - Rubinhuset

  • Lugnt läge
  • Sommarhus för 8 personer
  • Nära stranden
  • Vackert naturområde
kort Hasle
Ta en promenad vid Rubinsøen som ligger en kort bit från Rubinhuset

Ta en promenad vid Rubinsøen som ligger en kort bit från Rubinhuset

Hasle Strand inbjuder till härliga dagar på stranden

Hasle Strand inbjuder till härliga dagar på stranden

Hamnen i Hasle

Hamnen i Hasle

Smaka på en Bornholmsk rökt sill på Hasle Rökeri

Smaka på en Bornholmsk rökt sill på Hasle Rökeri

Besök konstutställningen på Grønbechs Gård

Besök konstutställningen på Grønbechs Gård

Helligpeder ligger precis vid Hasle

Helligpeder ligger precis vid Hasle

Upplev det bästa av Bornholm vid Rubinhusene.

Rubinhusene är idylliskt belägna i skogen nära Hasle. Här får du inte bara avkoppling och lugn, utan också en värld av unika upplevelser direkt i närområdet.

Rubinsjöns historia

Bare 200 meter från Rubinhusene ligger Rubinsjön, som även har gett namn åt de vackra sommarstugorna. Under andra världskriget bröts brunkol vid Rubinsjön på grund av svårigheter att skaffa bränsle till de bornholmska verksamheterna. När kolbrytningen avslutades lämnades gruvorna tomma och fylldes senare med vatten. I början var vattnet rött av rost och svavelsyra, och det är detta som gav upphov till sjöns namn - tyvärr inte för att det hittades rubiner i den. Idag har Rubinsjön en rik flora och fauna. Sjön är ett paradis för gäddfiske. Beståndet är stort, och detsamma gäller fiskarna. Så om du är sportfiskare bör du komma ihåg att ta med ditt fiskespö när du semestrar vid Rubinhusene.

Månlandskap och vit sandstrand

Den sand, lera och kol som grävdes upp vid Rubinsjön under andra världskriget transporterades med tåg till stranden söder om Hasle, där den tömdes av och slängdes vid strandkanten. Detta har skapat ett öde landskap med erosionsraviner som förvånansvärt nog liknar ett månlandskap. Idag kallas området "Kultippen". Ett besök här är en rolig upplevelse - och de gamla kolvagnarna står fortfarande kvar. Om du promenerar norrut från Kultippen längs med stranden kommer du till en härlig vit sandstrand. Det är en av Bornholms bästa sandstränder - och konstigt nog en av stränderna med minst antal turister. Hasle Strand vetter åt väster. Stranden är perfekt för ett dopp, men missa inte heller en kvällspromenad på stranden. Stick ner tårna i den varma sanden och njut av de vackraste solnedgångarna.

Ett paradis för mountainbikecyklister

Inte långt från Rubinhusene ligger "Skovlysporet" - en 8 km lång MTB-bana genom skogen. Banan är markerad med skyltar och är till största delen blå, men erbjuder också röda sektioner för de mer erfarna. Området är också en utmärkt plats för mountainbikecyklister som vill utforska utanför de markerade stigarna. Du kan till exempel förlänga Skovlysporet och fortsätta till det kuperade området vid Vang Granitbrud - om du orkar.

Hasle - en levande stad.

Följ skogsstigarna in till Hasle centrum, som sprudlar av liv och glada semesterdagar. Prova Hasle Havnebad, ett modernt hamnbad med faciliteter som badplattformar, pooler och en bastu. Här kan du njuta av en dag i solen, ta ett dopp eller bara koppla av och se de hisnande solnedgångarna. Hamnområdet är centrum för mycket av stadens liv. Smaka på några goda rökta sillar på det lokala rökeriet, som samtidigt fungerar som ett levande museum som visar sillrökningens utveckling genom tiderna. Eller ät på en av de andra trevliga restaurangerna längs med hamnpromenaden i Hasle. Om du är konstintresserad kommer du att älska Bornholms Center for Kunsthåndværk: "Grønbechs Gård". Här kan du utforska lokala konstutställningar, hantverk och kulturella evenemang som speglar Bornholms rika historia och kreativa anda.

Bornholms karaktäristiska klipplandskap

En bit norr om Hasle ligger den gamla granitbrottet i Vang, känt som Ringebakkerne. De branta klipporna utgör en fantastisk kontrast till den mjuka, vita sanden på stranden vid Rubinhuset. Ringebakkerne har levererat granit till många av Danmarks stora byggprojekt – till exempel byggdes fundamentet till Stora Bältbron med granit härifrån. Idag är granitbrottet nedlagt, men det används istället för populära utomhusaktiviteter som firning och klättring. Kom förbi och upplev äventyrslystna människor på väg upp längs de lodräta klipporna – eller bara njut av den fantastiska utsikten. Det är sällan som platsens pilgrimsfalkpar angriper turister, men ändå får du inte klättra upp till deras bo. Istället kan du njuta av synen av de imponerande fåglarna som spanar efter mat högt uppe på himlen.

Jons Kapel och Helligpeder

Strax norr om Hasle hittar du de små idylliska fiskebyarna Helligpeder och Teglkaas, samt den imponerande klippformationen "Jons Kapel". Enligt historien sköljdes Jon iland vid klippformationen efter ett skeppsbrott. Av tacksamhet för att ha överlevt började Jon sedan missionera kristendomen. Från de höga klipporna - varav några har formen av en predikstol - förkunnade Jon det kristna budskapet till den hedniska befolkningen, och i folkmun fick klippformationen därför namnet "Jons Kapel".

Boka din semester nu

Efterfråga din pris och beställ din semester i Rubinhusene genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Hoppa från hamnbadet i Hasle

Hoppa från hamnbadet i Hasle

Månlandskapet nära Hasle sett från luften

Månlandskapet nära Hasle sett från luften

Den karakteristiska Bornholmska klippiga terrängen på Nordbornholm

Den karakteristiska Bornholmska klippiga terrängen på Nordbornholm

Solnedgångarna är vackra på Bornholms västkust

Solnedgångarna är vackra på Bornholms västkust

Hjortarna kommer regelbundet förbi och säger hej

Hjortarna kommer regelbundet förbi och säger hej

Besök månlandskapet vid Hasle Lystskov

Besök månlandskapet vid Hasle Lystskov

Utsikten är fantastisk från Ringebakkerne vid Vang Granitbrud

Utsikten är fantastisk från Ringebakkerne vid Vang Granitbrud

De gamla kolvagnarna kan fortfarande ses på Kultippen

De gamla kolvagnarna kan fortfarande ses på Kultippen

Ta en MTB-tur till Vang Granitbrud

Ta en MTB-tur till Vang Granitbrud

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.