I området - Sletten - Semesterlägenheter i Gudhjem för 2-4 personer

  • Bra läge
  • Fantastisk havsutsikt
  • Gudhjem
  • Vackra semesterlägenheter
  • 2-4 personer
  • Havutsikt
kort Gudhjem
Gudhjem är byggt längs med en klippvägg

Gudhjem är byggt längs med en klippvägg

Ta en promenad på Gudhjems mysiga gator

Ta en promenad på Gudhjems mysiga gator

Besök den trevliga hamnen i Gudhjem

Besök den trevliga hamnen i Gudhjem

Färdas 200 år tillbaka i tiden på Christiansø

Färdas 200 år tillbaka i tiden på Christiansø

Besök Oluf Høst-museet i Gudhjem

Besök Oluf Høst-museet i Gudhjem

Gudhjem - Danmarks enda bergsby

Sletten ligger i Gudhjem, som trots sin beskedliga storlek är en av Bornholms mest kända orter – och förmodligen också en av de mest charmiga. De många små välbevarade husen, som är byggda i nivåer ned för den branta klippväggen ger Gudhjem en helt speciell stämning. Redan på 1800-talet vallfärdade konstnärer till orten för att få uppleva det speciella ”Gudhjem-ljuset” ut över horisonten, som uppstår strax före solnedgången. En av de mest kända målarna, Oluf Høst, har fått ett eget  museum i staden – här har du goda möjligheter att se ”ljuset” och få en konstupplevelse utöver det vanliga.

Mysig atmosfär i hamnen 

Hamnen är Gudhjems centrum. Här sjuder det av liv på de små caféerna. Det finns dagliga avgångar till Ärtholmarna med de spännande fästningsöarna Christiansø och Frederiksø öster om Bornholm. Ärtholmarna var i början av 1800-talet en del av ett storpolitiskt spel mellan Sverige, England, Ryssland och Danmark. Engelsmännen bombade öarna flera gånger, men de danska soldaterna kämpade emot så att ön förblev dansk. En tur till Ärtholmarna är som att resa i tidsmaskin där du tas 200 år tillbaka i tiden.

En annan spännande båtttur kan du ta med skeppet Thor, som seglar från Gudjem och nedåt längs med kusten till de vackra klippformationerna "Helligdomsklipperne", där också Bornholms Konstmuseum ligger. Medan Thor seglar tillbaka till Gudhjem har du möjlighet att besöka Konstmuseet med sin imponerande samling av bornholmsk konst – och så kan du ta en senare avgång tillbaka till Gudhjem eller gå den vackra promenaden tillbaka längs med kuststigen.

Livet på 1950-talet

Tillbaka i Gudhjem är en tur till det lilla fiskeläget "Melsted", som ligger som en förlängning av Gudhjem, en trevlig upplevelse. Här hittar du de gulligaste små korsvirkeshusen samt en härlig sandstrand. Vattnet är rent och klart. Är du redo för ett dopp? Eller har du lust att se det levande lantbruksmuseet "Melsted Gaard", där du kan dofta, se och pröva på hur livet var på en bornholmsk bondgård anno 1950? På Melsted Gaard hittar du också Bornholms Madkulturhus, där du kan smaka på många specialiterer och läckerheter från öns duktiga matvaruproducenter.

Ruvar rundkyrkan på Tempelriddarnas skatt?

Bornholm är också känt för sina rundkyrkor, och den största av dem ligger i Østerlars strax utanför Gudhjem. Historiker har bevisat att de bornholmska rundkyrkorna är placerade i samma mönster som den hemliga riddarorden tempelriddarnas kyrkor i Frankrike, och att Bornholm var i kontakt med tempelriddarna. Fram till 1300-talet hade tempelriddarna en enorm makt och stora rikedomar, men i en konflikt med den franska kungen Filip IV under 1307 blev tempelriddarna tvungna att fly med sina skatter. Den enorma skatten har aldrig hittats. Geotekniska undersökningar visar att det finns ett stort konstgjort hålrum under Østerlars rundkyrka. Kan det vara gömstället för tempelriddarnas skatt? Och varför undersöks inte hålrummet? Besök den vackra kyrkan och känn historiens vingslag.

En av Danmarks finaste minigolfbanor

Strax ovanför Østerlars rundkyrka kan du också höra vingslag, men till skillnad från historiens vingslag så kommer de från minigolfklubbor på en av Danmarks finaste minigolfbanor. De 18 hålen är utformade med inspiration från den bornholmska naturen, och även om du normalt inte spelar minigolf så är banan en rolig upplevelse.

Boka din semester nu

Se priserna för Sletten Gudhjem genom att klicka på prislistan. Du kan också få tillgång till priser inklusive färja - samt se lediga datum - genom att använda frågformuläret högst upp på sidan. Du är givetvis också alltid välkommen att ringa oss på +45 56 95 85 66, alla dagar i veckan.

Ta ett dopp från vackra Melsted strand

Ta ett dopp från vackra Melsted strand

Ruvar Østerlars rundkyrka på en skatt?

Ruvar Østerlars rundkyrka på en skatt?

Känn värmen från klipporna

Känn värmen från klipporna

Ta en båttur längs med kusten med skeppet Thor

Ta en båttur längs med kusten med skeppet Thor

Smaka rökt sill med äggula på Gudhjem Røgeri

Smaka rökt sill med äggula på Gudhjem Røgeri

På Melstedgård har tiden stannat sedan 1950

På Melstedgård har tiden stannat sedan 1950

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. 

Måndag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lördag - Söndag: Tillgång till jourtelefon
Vi svarar på telefonen under öppettiderna, men om du har akut behov av hjälp kan du alltid nå vår jourtelefon.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.