I området - Strandvejshuset - Sommarhus för 14 personer

  • Härligt sommarhus
  • Vackert naturområde
  • Fin inredning
  • 14-personershus
  • Nära stranden
  • Nära centrum
  • Nybyggt sommarhus
kort Rønne
Skogsstigarna ligger precis framför sommarhuset

Skogsstigarna ligger precis framför sommarhuset

Forsvarsmuseet bjuder på spännande berättelser

Forsvarsmuseet bjuder på spännande berättelser

Den gamla stadsdelen är en charmig del av Rønne

Den gamla stadsdelen är en charmig del av Rønne

Rønne är ett mecka för keramik och konsthantverk

Rønne är ett mecka för keramik och konsthantverk

Härliga semesterdagar i Rønne

Strandvejshuset är beläget på en av Rønnes mest eftertraktade adresser – nämligen Strandvejen. Strax ovanför ditt sommarhus finns en stor skog, där du kan följa skogsstigarna till den härliga sandstranden Galløkken, eller promenera in till centrum och njuta av den mysiga stämningen på torget i Rønne.

Bra utgångspunkt för spännande upplevelser  

Sommarhuset på Strandvejen i Rønne är en bra utgångspunkt för många spännande upplevelser på Bornholm. Busshållplatsen ligger endast 200 meter från Strandvejshuset, precis som de välförgrenade cykelstigar som startar strax utanför huset och ger dig goda cykelförbindelser med resten av ön. Oavsett om du har bilen med dig eller inte har du därmed goda möjligheter att se Bornholm. Du kanske också har lust att ta en tur till den medeltida slottsruinen Hammershus, eller kanske vill tillbringa dagen på en av Europas bästa stränder – Dueodde strand? Från Rønne har du inte heller långt till Bornholms Travbane, som är Danmarks minsta travbana. Njut av den fantastiska stämningen på travbanan – du kanske till och med har turen med dig. 

Teater och museer

Rønne är den perfekta staden för kulturella upplevelser, oavsett om du föredrar teater, museer eller konsthantverk. Följer du skogsstigarna in mot centrum så kommer du se Forsvarsmuseet innan stigen upphör. Det ligger vid sidan av det gamla kastellet som användes som en del av Rønnes försvar på 1600-talet. På Forsvarsmuseet kan du få reda på mer om den ryska ockupationen av Bornholm 1945, samt Bornholms viktiga roll under det kalla kriget. Går du vidare mot centrum hittar du snart till den gamla delen av stan. Du känner direkt att du har tagit ett steg tillbaka i tiden när du promenerar runt i de gamla stadsdelarna. De låga, färgglada korsvirkeshusen inramas idylliskt av stockrosor, och de sneda kullerstensbelagda gatorna ger promenaden en alldeles särskild stämning.

Keramik och konsthantverk

Rønne beskrivs ofta som ”keramikens och hantverkets stad”. I de gamla stadsdelarna hittar du en av Europas sista keramikfabriker, ”Hjorths Fabrik”. Keramikfabriken har förnyat sig och lyckats anpassa sig till dagens trender. Kika förbi den öppna verkstaden – du kanske får lust att köpa lite vackert designad keramik? Besök också Mie Mølgaard Ceramics, där du hittar fina porslinsprodukter i hennes verkstad. Efter en dag med kulturella upplevelser är det kanske dags att bege sig in till Store Torv i Rønne och njuta av den trevliga stämningen på torget? På Store Torv hittar du ett stort utbud av caféer, restauranger och butiker, och om du besöker Rønne under sommaren kan du uppleva både livemusik och marknadsdagar på torget. 

Kulturella föreställningar

I Rønne hittar du också Rønne Teater, som är Danmarks äldsta teater. Slå dig ner i teaterstolen och njut av känslan av mer än 200 års teaterkultur. Ofta spelas teaterföreställningar som skildrar en bit av Bornholms historia på ett modernt och humoristiskt sätt. Om du föredrar musikaliska upplevelser så kan du vara med om konserter med både kända och okända namn i Musikhuzet, eller träna dina skrattmuskler under en stand-up föreställning. Du kan med fördel kombinera kvällen med ett besök på någon av de många restauranger som också är belägna i Rønne.

Boka din semester nu

Efterfråga din pris och beställ din semester i Strandvejshuset genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

 

Klicka för pris och lediga perioder

Strandvejshuset: Sommarhus - 14 personer
När vill du resa
Erichsens Gård är ett stads- och trädgårdsmuseum

Erichsens Gård är ett stads- och trädgårdsmuseum

I Rønne Havn kan du njuta av den trevliga stämningen

I Rønne Havn kan du njuta av den trevliga stämningen

Forsvarsmuseet erbjuder lärorika och intressanta upplevelser

Forsvarsmuseet erbjuder lärorika och intressanta upplevelser

Hjorths Keramikfabrik har funnits i över 100 år

Hjorths Keramikfabrik har funnits i över 100 år

Pröva lyckan på Bornholms Travbane

Pröva lyckan på Bornholms Travbane

Njut av sommardagarna på stranden framför Strandvejshuset

Njut av sommardagarna på stranden framför Strandvejshuset

Besök en av de öppna verkstäderna i Rønne

Besök en av de öppna verkstäderna i Rønne

Låna en cykel och åk på upptäcktsfärd på Bornholm

Låna en cykel och åk på upptäcktsfärd på Bornholm

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.