I området - Balka semesterlägenheter

  • Bra läge
  • Stranden i närheten
  • Familjevänligt
  • Trevligt hamnliv
kort Snogebæk-Balka
Barnen älskar Balka Beach

Barnen älskar Balka Beach

Ta en kvällspromenad på Balka Strand

Ta en kvällspromenad på Balka Strand

Alla generationer trivs på stranden

Alla generationer trivs på stranden

Besök de mysiga butikerna i Snogebæk

Besök de mysiga butikerna i Snogebæk

Prova att gunga i den gamla livbåten på "Sørens Værtshus"

Prova att gunga i den gamla livbåten på "Sørens Værtshus"

Härliga semesterdagar i Balka-Snogebæk

Balka Semesterlägenheter ligger endast 400 meter från Balka strand, som är en av Bornholms allra bästa stränder. Du kan se fram emot en vacker och mycket barnvänlig strand med grunt vatten.

Ett bra tips är också att gå den korta turen längs med stranden eller skogen till det lilla fiskeläget Snogebæk. I den trevliga hamnen finns både caféer, restauranger, rökeri och butiker. Testa att smaka en av de berömda pizzorna på "Sørens Værtshus", där du dessutom bjuds på mysig stämning och livemusik. Publiken är en härlig blandning av barn, unga och vuxna, så att hela familjen kan ha det trevligt tillsammans. Har du barn med så blir de säkert lite imponerade över att de kan gunga i en gammal räddningsbåt som hänger i caféets tak. Middagen kan ni sedan avsluta med en god hemlagad glass från Nettis.

Upplev Snogebæk hamn

Ta en tur längs med hamnen och prata med de lokala fiskarna. Alla deras historier är inte helt sanna, men de är roliga. Om du har med fiskespöt finns också möjlighet att fånga fisk till kvällsmaten från hamnpiren – alternativt kan du också ”fuska” lite och köpa några goda fiskar till grillen i fiskbutiken.

Om du har spenderbyxorna på så rekommenderar vi dig att kika förbi Pernille Bülows designbutik, där det finns massor av frestelser inom både kläder och brukskonst. Besök också den stora loppmarknaden, som äger rum varje lördag, där det finns roliga prylar och goda chanser att göra ett klipp. 

Goda möjligheter till cykelutflykter  

Bornholms breda nät med cykelstigar startar nästan precis vid Balka Semesterlägenheter –  så hyr en cykel och upplev det vackra landskapet. Testa att cykla till Dueodde, där du från Dueodde Fyrtårn kan se det mesta av Sydbornholm. Eller kör de cirka 3 kilometerna till Nexø på den trevliga cykelstigen som är anlagd på den gamla banvallen. Det är en härlig tur genom skogen i närheten av havet.
Nexø bjuder på en trevlig hamn- och stadsmiljö med massor av inköpsmöjligheter. Kom också ihåg att besöka Nexø Museum, där du bland annat kan få höra den dramatiska historien om dagarna i maj 1945. Medan resten av Danmark firade befrielsen bombade ryska flygplan Nexø, varefter ryska trupper invaderade staden. Bornholm var ockuperat av Ryssland ända fram till 1946.

Ta dig upp till toppen i BornholmerTårnet

Om du är historiskt intresserad bör du också besöka BornholmerTårnet på Dueodde. Tornet var tidigare Natos yttersta radar- och avlyssningspost mot länderna i det forna östblocket, men i dag är det ett trevligt utkikstorn som är omgjort till ett museum där du kan uppleva Bornholms spännande roll i det kalla kriget. Exempelvis kan du se ett av de MiG-jägarflyg som användes i samband med de polska piloternas flykt till Danmark. Vid Dueodde ligger också två stora tyska bunkrar från andra världskriget.

Lite fredligare är det i Sommerfugleparken i Nexø, där du kan uppleva mängder av vackra fjärilar – och om du har barn med kommer de att älska den stora nöjesparken Brændesgårdshaven. När entrén är betald är alla attraktioner gratis – vilket även innefattar entrén till vattenlandet och parkens minizoo, som barnen också kommer att älska.

Priser och bokning

Se priser för Balka Semesterlägenheter genom att klicka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret på denna sida.  Välj din önskade lägenhetstyp på listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Du är också alltid välkommen att ringa oss alla veckans dagar: +45 5695 7295.

Gör en bra affär på loppmarknaden i Snogebæk

Gör en bra affär på loppmarknaden i Snogebæk

Ta en tur till Dueodde och njut av utsikten från fyren

Ta en tur till Dueodde och njut av utsikten från fyren

Det är livemusik på Sørens i Snogebæk

Det är livemusik på Sørens i Snogebæk

Jagarplanet MIG vid BornholmerTårnet på Dueodde

Jagarplanet MIG vid BornholmerTårnet på Dueodde

Besök Brændesgårdshaven

Besök Brændesgårdshaven

Lär dig surfa eller paddleboard på Balka Strand

Lär dig surfa eller paddleboard på Balka Strand

Ha kul i Snogebæk

Ha kul i Snogebæk

Besök fjärilsparken i Nexø

Besök fjärilsparken i Nexø

Spela golf på Dueodde Golfbana

Spela golf på Dueodde Golfbana

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.