I området - Boderne Nr. 1

  • Härlig havsutsikt
  • Semesterlägenhet för 2-4 personer
  • Precis vid stranden
  • Lugnt läge
  • Sommarhus för 6 personer
  • Eftertraktat område
kort Boderne
Den mysiga hamnen i Boderne

Den mysiga hamnen i Boderne

Besök det mysiga caféet i Boderne

Besök det mysiga caféet i Boderne

Gå på marknadsdagar i Åkirkeby

Gå på marknadsdagar i Åkirkeby

Stranden framför Boderne Nr. 1

Stranden framför Boderne Nr. 1

Åk på bisonsafari

Åk på bisonsafari

Upplev dinosaurierna på NaturBornholm

Upplev dinosaurierna på NaturBornholm

Kommer du att vinna det stora priset på travbanan?

Kommer du att vinna det stora priset på travbanan?

Ett av de mysiga gamla fiskarhusen i Boderne

Ett av de mysiga gamla fiskarhusen i Boderne

Bästa badsemestern i Boderne

Boderne Nr. 1 ligger i det lilla fiskeläget Boderne på Bornholms sydkust. Redan i början av 1600-talet började bönderna i området att komplettera sina intäkter från mark och djur med fiske. Fiskarnas utrustning förvarades i små röda skjul – som kallades ”boder” – längs med stranden, och därmed fick Boderne sitt namn.

De röda bodarna står fortfarande kvar, men i dag är Boderne mera känt för sin fina strand, samt Bornholms största och mest exklusiva klädbutik Stærmose, där du hittar snygga märkeskläder från till exempel Max Mara, Armani, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Boss och Sand, samt inte minst konsthantverk från den bornholmska designern Pernille Bülow. Besök också den stora outletavdelningen där du kan hitta vanligtvis dyra märkeskläder till rätt låga priser. Efter att du har gjort några klipp kan du njuta av den mysiga stämningen i Bodernes lilla café med en god kopp kaffe eller ett glas bubbel.

Tidsresa genom miljontals år

Förr i tiden körde fiskarkvinnorna fångsten med fisk i skottkärror till den närliggande större byn, Åkirkeby, för att sälja fisken på marknaden där. Då var det givetvis en ansträngande promenad upp för backen med en tungt lastad skottkärra, men i dag tar det dig endast cirka 10 minuter med bil från Boderne till Åkirkeby. Du kan också låna en av de gratis cyklarna på Boderne Nr. 1. 

När du är i Åkirkeby är ett bra tips att besöka upplevelsecentret NaturBornholm. NaturBornholm visar dig Bornholms dramatiska utveckling från rödglödgande lava till dagens frodiga solskensö. Det är också vid NaturBornholm som den fennoskandiska randzonen skär igenom landskapet. Märk historiens vingslag när du står med ett ben på sandsten och det andra på granit som är 1,2 miljarder år äldre. Då var det dinosaurier som härskade över Bornholm – och på NaturBornholm kan du se lämningar av förstenade dinosaurier, stora dinosauriemodeller och inte minst dinosauriernas nutida släktingar: levande krokodiler.

Spela på hästar

Besök också Åkirke med den berömda kristna dopfunten från 1150, som är en av de få – kanske den enda i världen – med hedniska runinskrifter. Sägnen säger att detta skulle ge dopfunten magiska krafter. Denna magi var Adolf Hitler så intresserad av att han 1941 beordrade att dopfunten skulle skickas till Tyskland. Snart dök dock andra och mer brådskande utmaningar upp för Tyskland, och därför kan du fortfarande se dopfunten i Åkirkeby. De magiska krafterna har – diplomatiskt uttryckt – aldrig blivit ”vetenskapligt bevisade”, så inskrifterna handlar kanske bara om att bornholmarna 1150 spelade på ”två hästar” eftersom det var osäkert om kristendomen eller Oden/Tor skulle vinna kampen om danskarnas tro.

Du kan också spela på två hästar… bokstavligt talat… på världens minsta travbana, som ligger endast 6 kilometer från Åkirkeby. Du kan stå precis bredvid hästarna när de kommer med full fart på upploppet. Kanske blir det du som tar hem den stora vinsten? På vägen hem till Boderne Nr. 1 kan du köra genom Bisonskoven där det finns goda chanser att se några av Europas sista bisonoxar. Det är en fantastisk upplevelse att se de stora djuren.

Michelinrestaurang och rökt sill

Om du vann storvinsten på travbanan väljer du kanske att äta middag på Michelinrestaurangen Kadeau, som ligger endast 10 minuter bort med bil söder om Boderne Nr. 1. Andra bra restaurangförslag är Fredensborg Badehotel i Rønne med franskinspirerade rätter och havsutsikt. När du är på Bornholm ska du självklart också testa Bornholms nationalrätt: Den rökta sillen. Ett av öns bästa rökerier är Bakkarøgeriet, som ligger bara några få minuter med bil från Boderne.

Låna en gratis cykel och åk på en tur

När du bor i Boderne Nr. 1, kan du låna en cykel gratis. Bornholms vidsträckta nät av cykelstigar börjar endast 500 meter Boderne Nr. 1. Ta en tur längs med de böljande sädesfälten och njut av de vackra utsiktspunkterna från cykelstigen.

Priser och bokning

Se priser för Boderne Nr. 1 genom att trycka på prislistan. Du kan också efterfråga priser inklusive färjeöverfart – samt se lediga perioder – genom att använda bokningsformuläret på denna sida. Välj lägenhetstyp i listan och ange önskad ankomst- och avresedag. Du är också alltid välkommen att ringa till oss alla veckans dagar: +45 56 95 85 66.

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.