I området - Fredensborg Badehotel i Rønne

  • Fantastisk havsutsikt
  • Eftertraktat restaurant
  • Rum och svitlägenheter med havutsikt
  • Perfekt läge
kort Rønne
Stranden vid Fredensborg Badehotel

Stranden vid Fredensborg Badehotel

Rønne sett från vattensidan

Rønne sett från vattensidan

Besök det spännande museet Erichsens Gaard

Besök det spännande museet Erichsens Gaard

De mysiga och krokiga gatorna i Rønnes gamla stad

De mysiga och krokiga gatorna i Rønnes gamla stad

Fredensborg Badehotel - I området

Fredensborg Badehotel är vackert beläget på strandvägens vattensida i Rønne, som är Bornholms mest exklusiva område.

Alldeles intill hotellet ligger skogsområdet Galløkken. Fortsätt några hundra meter längs skogsstigarna så kommer du till en härlig badstrand. Stranden är en av Bornholms hemliga pärlor, eftersom det nästan bara är de lokala bornholmarna och hotellgästerna som besöker stranden, då den är "gömd".

Efter underbara strandupplevelser kan du fortsätta längs skogsstigarna in till centrum av Rønne, som är Bornholms huvudstad. När skogsstigen stannar möts du av Kastellet, som Christian den 5:e byggde på 1600-talet för att stärka sin krigskapacitet i Östersjön. På Kastellet finns också det spännande försvarsmuseet, där du kan uppleva Bornholm under andra världskriget. Medan resten av Danmark firade befrielsen i maj 1945 vägrade Bornholms tyske befälhavare att överlämna ön till Ryssland, eftersom han endast hade befogenhet att överlämna Bornholm till engelska trupper. Efter detta bombades Rønne massivt av ryska flygplan – och ockuperades därefter av ryska trupper fram till 1946. Försvarsmuseet berättar också om Bornholms viktiga roll under det efterföljande kalla kriget. Spännande spion- och ärekränkningshistorier väntar på dig.

Kyrka, teater och mysigt stadsliv

Vid torget ligger den gamla stadsdelen med sina krokiga små gator och charmerande små hus. Här finns också stora köpmannagårdar från 1800-talet, som vittnar om en tid, när Rønne var hemort för många rika redare. Njut av de vackra husen under en promenad längs de mysiga små gatorna.

Rønne finns också flera av öns många museer. På Bornholms Museum kan man uppleva Bornholms historia genom 10. 000 år. På grund av sin placering långt bort från övriga Danmark, har Bornholm utvecklats på sitt eget sätt. Bornholm är centralt beläget längs farlederna till Baltikum, och därmed var Bornholm ett viktigt handelscentrum. Handeln bidrog till stora rikedomar, men rikedomarna lockade också sjörövare till ön. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard (uttalas gård), där man reser tillbaka i tiden till 1850-talet. Här kan man se hur ett finare borgerligt hem såg ut på den tiden. I den tillhörande vackra trädgården blommar flera arter från 1800-talet. Besök också Hjorths Fabrik, ett keramikmuseum som visar Bornholms stolta keramiktradition.

Den gamla delen av stan

Precis vid torget och centrum ligger gamla stan med sina krokiga gator och charmiga små hus. Här finns också stora handelsgårdar från 1800-talet, som vittnar om en tid då Rønne var hemvist för många förmögna skeppsredare. Se de vackra husen på en avkopplande promenad längs de mysiga gatorna.

Besök Bornholms Museum

I Rønne hittar du också ett antal av öns museer. På Bornholms Museum kan du uppleva Bornholms historia genom 10 000 år. På grund av sitt läge långt från övriga Danmark har Bornholm haft en helt egen utveckling. Bornholm låg centralt vid sjövägarna till de baltiska länderna och därmed var Bornholm ett viktigt handelscentrum på "gamla dagar". Handeln skapade liv och stora rikedomar på Bornholm, men rikedomarna lockade också mindre eftertraktade gäster i form av pirater. Ett annat spännande museum är Erichsens Gaard, där tiden spåras tillbaka till 1850-talet. Här måste du uppleva ett "fint" medborgarhem, som det var då. I den vackra trädgården blommar fortfarande de gamla blomsterarterna från 1800-talet. Försök också att besöka Hjorths Fabrik, som är ett levande museum där du upplever Bornholms stolta keramiktradition.

Bra utgångspunkt

Fredensborg Badehotel har ett perfekt läge i Rønne. Du har nära till skogen, stranden och ändå nära Rønnes centrum. Om du inte känner för att gå längs skogsstigen till Rønne kan du låna en cykel gratis på Fredensborg Badehotel eller ta stadsbussen till Torvet. Hållplatsen ligger precis intill hotellet, så du har enkel tillgång till Bornholms omfattande nätverk av busslinjer. Har du ingen bil med dig är Fredensborg Badehotel därför också en riktigt bra semesterort.

Boka nu

Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Klicka för pris och lediga perioder

Fredensborg Badehotel: Dubbelrum - Havsutsikt
När vill du resa
Upplev Bornholms stolta keramiktradition på Hjorths Fabrik

Upplev Bornholms stolta keramiktradition på Hjorths Fabrik

Fredensborg Badehotel ligger precis intill skog och strand

Fredensborg Badehotel ligger precis intill skog och strand

Låna en cykel på Fredensborg Badehotel och gå på upptäcktsfärd

Låna en cykel på Fredensborg Badehotel och gå på upptäcktsfärd

En av de gamla livsmedelsgårdarna i Rønne

En av de gamla livsmedelsgårdarna i Rønne

Rønne har massor av mysiga gator

Rønne har massor av mysiga gator

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. 

Måndag - Torsdag: Kl. 09.00 - 16.00
Fredag: Kl. 09.00 - 15.30
Lördag - Söndag: Tillgång till jourtelefon
Vi svarar på telefonen under öppettiderna, men om du har akut behov av hjälp kan du alltid nå vår jourtelefon.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.