Aktiviteter - Gudhjem Semesterpark

  • Swimmingpool
  • Lekplats
  • Hoppkudde
  • Bra shoppingmöjligheter
  • Nära restauranger
kort Gudhjem

Cykelturer

Østerlars rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudhjem

Østerlars rundkyrka ligger inom cykelavstånd från Gudhjem

Naturoplevelser på cykel
Bornholm har ett väl utbyggt nät av cykelvägar. 100 meter från Gudhjem Semesterpark hittar ni den första cykelvägen. Ni cyklar längs småvägar där vackra naturupplevelser utgör regeln och bilarna undantag.

Bølgende kornmarker
Prova att cykla inåt land en vacker sommardag och upplev de böljande gula åkrarna. Det är visserligen lite uppförsbacke - men det har ni igen när ni åter styr kosan hemåt. Lägg bara i rätt växel, rulla långsamt neråt samtidigt som ni njuter av den magnifika utsikten över havet och Gudhjem.

Østerlars Rundkirke og Middelaldercenter
På turen inåt land kan ni besöka Bornholms största rundkyrka - Østerlars Rundkirke (5,5 km från Gudhjem Semesterpark), som byggdes på 1100-talet. Snett mittemot rundkyrkan har tiden hoppat framåt en aning. Här ligger Bornholms Middelaldercenter (medeltidscentrum) som är en levande stad där ni med alla sinnen kan få uppleva hur livet var under denna spännande tid i Bornholms historia.

Via cykelvägarna vid Gudhjem Semesterpark kan ni även färdas uppför eller nerför kusten - oavsett vilket håll ni väljer har ni havet strax intill. Stanna till vid något av de många rastställena i Bornholms vackra natur. Upplev lugnet. Njut av den vackra utsikten. Så ska en semester vara!

Om ni inte har med er egna cyklar kan ni självfallet hyra cyklar på Gudhjem Semesterpark.

 

Golf

Spela golf med utsikt över Östersjön

Spela golf med utsikt över Östersjön

4 flotte golfbanor
Det är inte bara naturen på Bornholm som är vacker och särpräglad. Solskensön bjuder också på 4 golfbanor med upplevelser utöver det vanliga. Banorna är vackert belägna mellan kullar, klippor, skogar, åmynningar och sjöar ? och bjuder på utmaningar för alla handicapnivåer.

Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 9 kilometer från Gudhjem Semesterpark.

Här hittar ni två av Danmarks mest speciella och spännande golfbanor. Ett sant nöje för alla golfälskare!

I receptionen på Gudhjem Semesterpark kan ni givetvis få mer information om Bornholms golfbanor.

Golf på Bornholm er verdensklasse
Bland annat har flera internationella golftidskrifter i varma ordalag hyllat Rø Golfbane, som ligger 9 kilometer från Gudhjem Semesterpark.

 

Gratis guidad tur

Löp- och cykelträning

Cykeltur med utsikt

Cykeltur med utsikt

Löpträning och cyckling i vackra omgivningar
Bornholm är ett eldorado för dig som gillar löpträning. På ett mycket litet område hittar du motionsspår i allt från kuperad skogsterräng till långa plana sandsträckor. Året runt arrangeras många motionslopp, varav Etape Bornholm förmodligen är den mest kända. Det är ett maraton uppdelat på 5 dagar där de tävlande får springa etapper i nästan all tänkbar terräng, bl.a. i kuperad mark, skog och sand. Loppet lockar löpintresserade från hela världen och antalet deltagare har vuxit kraftigt för varje år.

Runt om Gudhjem Semesterpark hittar ni också spännande motionsrundor:

Den snabba stadsrundan i Gudhjem (cirka 3 km)
Från Gudhjem Semesterpark springer du i riktning mot Gudhjem. Spring nedför Brøddegade (en av Danmarks brantaste gator) till hamnen. Följ kusten mot Nørresand (Gudhjems andra hamn). Ta av till vänster vid Løkkegade och följ denna fram till Brøddegade. Här går det lite uppför till Restaurant Brøddan, där du tar av åt vänster vid Lillevang. Följ vägen mot Melsted och ta till höger i riktning mot Gudhjem Semesterpark. En trevlig liten runda där du bara springer på asfalt.

Salenerundan (cirka 6 km)
En omväxlande runda med vacker utsikt och natursköna omgivningar. Från Gudhjem Semesterpark springer du i riktning mot Helligdomsklipperne och Bornholms Kunstmuseum. Efter cirka 3 kilometer följer du vägen till höger, ner mot vattnet. Följ kuststigen tillbaka till Gudhjem Semesterpark. En vacker löprunda i kuperad terräng.

Den ultimata (cirka 12 km)
På denna runda springer du till Bornholms Kunstmuseum och Helligdomsklipperne längs landsvägen. Havet har du på höger sida och kombinerat med den vackra klippkusten får du en perfekt inramning för en längre löprunda. Vid Bornholms Kunstmuseum tar du av till höger mot kuststigen som för dig tillbaka till Gudhjem. Denna väg betecknas av många som en av Danmarks vackraste kuststräckor. Terrängen är kuperad och naturupplevelserna stora på denna löprunda!

Båttur

Högt humör ombord på M/S Thor

Högt humör ombord på M/S Thor

Helligdomsklipperne

Från Gudhjems hamn kan ni segla nerför kusten till Helligdomsklipperne med den stolta båten "Thor". Bornholms natur blir definitivt inte mindre vacker eller imponerande av att beundras från sjösidan - detta är en mycket trevlig båttur.

Kysttur med M/S ThorVid Helligdomsklipperne har ni möjlighet att gå i land och besöka Bornholms Kunstmuseum. Här kommer ni att få uppleva en imponerande samling av bornholmsk konst och konsthantverk.

Kunstmuseet
Efter besöket på konstmuseet kan ni åka tillbaka med Thor till Gudhjem alternativt promenera tillbaka till Gudhjem längs den vackra kuststigen. Det är en promenad på cirka 6 kilometer. Det är svårt att säga om promenaden eller båtturen är vackrast - båda kan garanterat ge er många trevliga semesterminnen!

 

 

Museer

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum

Spændende museer
Bara 300 meter från Gudhjem Semesterpark hittar ni Gudhjem Museum. Museet bjuder på en intressant samling föremål från trakten runt Gudhjem. Fortsätter ni en bit längs vägen hittar ni Melstedgård, ett levande lantbruksmuseum som visar hur ett lantbruk såg ut på 1950-talet. Besökarna får en levande bild av hur vardagen på landet kunde te sig på 1950-talets Bornholm. Ett besök på Mestedgård är spännande för besökare i alla åldrar.

Du kan också glädja dig åt att Bornholms Madkulturhus ligger granne med Melstedgård, där massor av bornholmska delikatesser väntar. Om du är redo för en vacker promenad längs kusten, så kan du gå de ca 6 km till Bornholms Kunstmuseum.

Bornholms Kunstmuseum
Känner ni för en vacker promenad längs kusten, kan ni gå de cirka 6 kilometerna till Bornholms Kunstmuseum. Med sitt vackra läge vid Helligdomsklipperne och en imponerande samling av bornholmsk konst har Bornholms Kunstmuseum blivit en attraktion som lockar alltfler besökare.

Oluf Høst Museet
Tillbaka i Gudhjem är det kanske dags för en avkopplande återhämtningspaus på ett kafé vid hamnen innan ni går vidare till Oluf Høst Museet. Sedan 1800-talet har Gudhjem lockat många konstnärer, varav en av de mest kända är Oluf Høst. Oluf Høsts hem är idag omgjort till museum och här kan man beskåda en imponerande samling av hans vackra konst.

Strand

Melsted Strand

Melsted Strand

Melsted Strand
800 meter från Gudhjem Semesterpark ligger Melsted Badebugt. Här finns det både sandstrand och klippor vilket gör att allas preferenser när det gäller badliv kan tillgodoses

Huset under jorden
Glöm inte att besöka det lilla idylliska fiskeläget Melsted som ligger vid stranden. Här finns många charmiga och vackra korsvirkeshus - bl.a. kan man här få se "Huset under jorden". Marken runt Melsted sluttar på vissa håll kraftigt vilket har resulterat i att dörren till ett av husen nästan har hamnat helt under jorden!

Vandreture

Vandring

Vandring

Flot natur
Gudhjem Semesterpark ligger mitt i Östbornholms vackra natur och är därför också en bra bas för gäster som uppskattar natursköna vandringsturer. I receptionen kan ni få mer information och tips om vandringsturer i området. Vi vill dock gärna rekommendera följande:

Fiskeläget Melsted
500 meter söder om Gudhjem Semesterpark ligger det lilla fiskeläget Melsted med sina många idylliska korsvirkeshus. På återvägen kan ni som omväxling gå längs kuststigen och njuta av den vackra utsikten över landskapet och Östersjön.

Gudhjem
Med sina slingrande, branta och pittoreska små gränder är en rundtur i staden något alldeles speciellt. Beundra de många vackra husen - pausa vid behov på ett kafé vid hamnen och njut av den speciella atmosfären.

Kusträddningsstigen
Både söder och norr om Gudhjem löper den gamla kusträddningsstigen. Turen är bitvis mycket kuperad och det är viktigt att ha bra promenadskor på sig - men den är verkligen mödan värd. Klipporna och havet bildar en målerisk fond och man förstår snabbt varför området runt Gudhjem har lockat konstnärer i flera århundraden.

 

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 85 66 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.