I området - Hotel Siemsens Gaard

  • Havsutsikt
  • Cykeluthyrning
  • Nära restauranger
  • Nära centrum
kort Svaneke
Svaneke har utsetts till Danmarks vackraste köpstad

Svaneke har utsetts till Danmarks vackraste köpstad

Kycklingåkning i Svaneke är populärt ...

Kycklingåkning i Svaneke är populärt ...

Besök travbanan. Är det du som vinner storvinsten?

Besök travbanan. Är det du som vinner storvinsten?

Marknadsdag på Svaneke Torv

Marknadsdag på Svaneke Torv

Svaneke. Bornholms östligaste stad. Vackra hus. Fantastisk
 atmosfär.

Svaneke är en av få städer i Europa som har fått Europarådets guldmedalj för att man har lyckats så väl med att bevara stadens historiska karaktär. Svaneke Købmandshandel på Torvet i Svaneke, hvor tiden er sat i stå anno 1950. Provåk den lokala "häst-spårvagnen", där man kan luta sig bekvämt tillbaka och njuta synen av de vackra gamla korsvirkeshusen.

Trivsamma Svaneke Havn
Framför Siemsens Gaard ligger den charmiga småbåtshamnen, som många lokala besöker dagligen. Från hamnen kan man strosa upp längs någon av de små gatorna, som leder mot torget, där det alltid råder en trivsam stämning, särskilt på torgdagarna då man kan fynda bland det lokala utbudet av varor samt lyssna på musik. Och vi vill också rekommendera ett besök i Svaneke Købmandshandel, som är en levande och trevlig speceriaffär som ser ut som på 50-talet.  

Kuststigar til Listed og Årsdale 
Längs kusten vid Svaneke finns några av Bornholms vackraste kuststigar. Går man norrut kommer man till det lilla fiskeläget Listed, som bland annat serverar hummer i "Hummerhytten". Går man söderut leder stigen till Årsdale, som också är väldigt trevligt med sina små hus och en liten småbåtshamn. På väg mot Årsdale kan man ta ett dopp i "Hullehavn", som är en inbjudande badvik i en liten naturhamn.

Kreativt centrum och läckra delikatesser
Men Svaneke är inte bara gemyt och pittoreska miljöer. Svaneke är också Bornholms kreativa centrum. Här finns allt vad hjärtat, ögonen och gommen kan begära: Glaskonst. Tavlor. Designkläder. Handgjord lakrits, choklad, glass och karameller. Och så får vi givetvis inte glömma det lokala rökeriet med de läckra fiskdelikatesserna och Svaneke Bryghus med sin prisbelönta öl. Givetvis måste man också prova på den lokala varianten av bingo: "hönsbingo". Den går i all enkelhet ut på att man släpper ut 3 hönor på ett stort bingofält. Sedan gäller det att satsa på i vilken ruta hönsen först lägger en "klatt". Det går knappt att beskriva, det bara måste upplevas!

Svaneke - älskat av båda turister och bornholmare
Det är inte bara turisterna som älskar Svaneke. Svaneke är också staden med några av Bornholms högsta huspriser. Och det är inte bara bornholmare som flyttar hit. Det är många turister som har förträngt allt vad returbiljetter heter efter mötet med Svaneke. Vi måste därför varna för att ett besök i Svaneke kan leda till flera ... t.ex. är Østersøen Ferielejligheder sannolikt den semesteranläggning på Bornholm med det största antalet stamgäster.

Beställ nu
Efterfråga din pris och beställ din semester genom att knappa in önskat ankomstdatum i beställingsboxen här på sidan. Ni är också alltid hjärtligt välkomna att ringa oss alla veckans dagar på +45 56 95 72 95 eller mejla: info@semester-bornholm.se, så hjälper vi gärna till med att ordna en skön semester på Bornholm.

Svaneke Bryggeri erbjuder god öl och god mat

Svaneke Bryggeri erbjuder god öl och god mat

Hästar njuter av pensionärslivet på kuststigen mellan Svaneke och Årsdale

Hästar njuter av pensionärslivet på kuststigen mellan Svaneke och Årsdale

Sitt på klipporna och njut av livet

Sitt på klipporna och njut av livet

Det finns även en liten sandstrand i Svaneke

Det finns även en liten sandstrand i Svaneke

Hästspårvagnen tar dig med på en tur i Svaneke

Hästspårvagnen tar dig med på en tur i Svaneke

Hamnbadet är populärt

Hamnbadet är populärt

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm.

Ring till oss, vi svarar alla veckans dagar.

0045 56 95 72 95

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.