I området - Nexø Havnefront

  • Mysig hamnstämning
  • Nära till centrum
  • Vacker havsutsikt
  • Vackra lägenheter
kort Nexø

Klicka för pris och lediga perioder

Nexø Havnefront: Semesterlägenhet för 2-4 personer - havsutsikt
När vill du resa
Besök museet för Bornholms järnvägar i Nexø

Besök museet för Bornholms järnvägar i Nexø

Följ Martin Andersen Nexøs fotspår

Följ Martin Andersen Nexøs fotspår

Lær at surfe eller padleboard på Balka Strand

Lær at surfe eller padleboard på Balka Strand

Nexø bombades av ryssarna 1945

Nexø bombades av ryssarna 1945

Härliga dagar i Nexø

Lägenheterna i Nexø Havnefront har ett av de bästa lägena i Nexø. Du har nära till det mysiga torget med caféer - och du bor precis vid hamnen, med en unik blandning av fiske- och yachtatmosfär. Från balkongen i lägenheten har du utsikt över både hamnen och havet.

Upplev Nexø museum
På Nexø museum får du följa med i Nexøs spännande historia med ett särskilt fokus på fiske och inte minst andra världskriget, där Nexø blev en bricka i det politiska spelet. Medan resten av Danmark firade befrielsen i maj 1945 bombades Nexø av ryska bombplan. Den tyske befälhavaren på Bornholm vägrade att kapitulera för ryssarna och ville bara kapitulera för engelsmännen - men engelsmännen, som redan var i Danmark, vågade inte komma till Bornholm av rädsla för att provocera ryssarna. Som ett resultat bombade och invaderade ryssarna senare Nexø. Den ryska ockupationen fortsatte fram till 1946. Kom och upplev den våldsamma historien på Nexø Museum, som ligger precis vid din semesterlägenhet i Nexø Havnefront. 

Marknadsdagar och mysig fyrkantig atmosfär
Framför din semesterlägenhet i Nexø Havnefront ligger Skippertorget, där olika butiker har marknad tillsammans. Det är populärt både bland lokalbefolkningen och turister. Besök de mysiga stånden där vi tror att du kommer att frestas av olka fynd under tonerna av levande dragspelsmusik. 

Bornholms järnvägar och fjärilar
Idag tar sig människor sig runt med bilar, bussar och cyklar runt Bornholm men fram till 1960-talet var faktiskt järnvägarna en stor del av öns transportnät. På järnvägsmuseet i Nexø kan du utforska Bornholms järnvägshistoria. Vill du även uppleva nutiden kan du ta dig till Bornholms Fjärilspark, där du i ett tropiskt klimat upplever vackra fjärilar av alla dess sorter. 

Du bor nära Balka beach
På järnvägsmuseet såg du nog att det en gång i tiden fanns en järnväg från Nexø till Balka strand. Även om det bara är runt tre kilometer till Balka Strand, föredrog den mer boergerliga delen av befolkningen att åka tåg till stranden. Idag går det en cykelväg där järnvägen en gång gick. Hyr en cykel och cykla den vackra vägen som tar dig till en av Bornholms vackraste stränder. Den mjuka vita sanden på den långgrunda Balka Strand är dessutom mycket barnvänlig. På Balka Strand kan du få lektioner i vind- och kitesurfing samt paddleboard oom du vill utmana dig lite. 

Balka Strand ligger i den lilla fiskebyn Snogebæk, där det också finns en härlig hamnatmosfär.

Martin Andersen Nexø
Författaren Martin Andersen Nexø - som skrev Ditte människobarn och Pelle Erövraren växte upp i Nexø. Idag har hans födelseplats förvandlats till ett museum som bjuder på spännande fotografier, målningar och berättelser om författarens liv och verk. Ta en promenad i författarens fotspår längs den 6,6 kilometer långa poetiska rutten, som börjar och slutar vid Martin Andersen Nexø-museet. Turen tar dig förbi åtta olika stopp, var och en med levande ljudhistorier om författarens liv och verk.

Efter massor av spännande upplevelser kanske du behöver lite lunch? Det finns en mängd bra bra caféer och restauranger i Nexø... men vår favorit är Nexø Rökeri, som erbjuder ett brett urval av rökta produkter (även andra än fisk). På Nexø Rökeri får du riktiga läckerheter till rimliga priser.

Paradisbackarna

I romanen Pelle Erövraren vaktar Pelle kor i Paradisbackarna. På den tiden hade Pelle förmodligen inte tid att njuta av de vackra omgivningarna - men det hoppas vi att ni har tid för det. För Paradisbackarna erbjuder nämligen en äventyrlig natur med steniga landskap, små raviner och vandringsblock från istiden. Se till att knyta skosnörena i god tid innan du lämnar hemmet, med tanke på backarnas mycket kuperade terräng. I Paradisbackarna kan du se ett av Bornholms sju slott, Gammelborg, och en av Bornholms största gungstenar. Testa om du kan få det att gunga. 

Boka din semester i Nexø Havnefront nu
Se priserna för Nexø Havnefront genom att klicka på prislistan.  Du kan se priser inklusive färjeövergångar och tillgängliga perioder genom att använda frågeformuläret högst upp på sidan. Du är också alltid välkommen att ringa oss, alla dagar i veckan, på: +45 56 95 85 66.

Gör ett bra fynd för Nexø Havnemarked

Gör ett bra fynd för Nexø Havnemarked

Paradisets kullar är äventyrliga

Paradisets kullar är äventyrliga

Nexø Røgeri gör några av öns bästa rökta sill

Nexø Røgeri gör några av öns bästa rökta sill

Njut av solnedgången på en promenad längs stranden

Njut av solnedgången på en promenad längs stranden

På Nexø Museum får du spännande historier

På Nexø Museum får du spännande historier

Kom också ihåg att besöka den närliggande fiskebyn Snogebæk

Kom också ihåg att besöka den närliggande fiskebyn Snogebæk

Besök Butterfly Park i Nexø

Besök Butterfly Park i Nexø

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa
Barnen kommer att älska en promenad på Balka Beach

Barnen kommer att älska en promenad på Balka Beach

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.