I området - Nexø Husbåtar

  • Trevlig hamnstämning
  • Nära centrum
  • Vacker havsutsikt
  • Seaside Living
  • Lyxiga semesterbostäder
kort Nexø
Barnen kommer att älska Balka Strand

Barnen kommer att älska Balka Strand

Besök det mysiga fiskeläget Snogebæk

Besök det mysiga fiskeläget Snogebæk

Klicka för pris och lediga perioder

Nexø Husbåde:
När vill du resa
Besök museet för De Bornholmske Jernbaner i Nexø

Besök museet för De Bornholmske Jernbaner i Nexø

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Gå i Martin Andersen Nexøs fotspår

Besök den fina glas- och keramikbutiken i hamnen i Nexø

Besök den fina glas- och keramikbutiken i hamnen i Nexø

Härliga semesterdagar i Nexø

Nexø Husbåtar ligger vackert belägna i Nexø hamn. Du är nära staden med det trevliga stadslivet och caféerna – och så bor du självklart också mitt i hamnen där det råder en trevlig stämning med alla båtar. Från semesterhusets tre terrasser har du vacker utsikt över hamnen, havet och staden. Missa inte att ta en promenad på stigen som tar dig till Balka strand, som är en av Bornholms vackraste stränder.  

Spännande upplevelser på Nexø Museum
På Nexø Museum, som ligger 50 meter från Nexø hamn, får du spännande upplevelser kopplade till Nexøs historia med särskild fokus på fisket, och inte minst andra världskriget där Nexø blev en bricka i det storpolitiska spelet mellan Tyskland, Ryssland och England. Kom och upplev den dramatiska historien.  

Marknadsdagar och trevlig torgstämning
Precis vid Nexø Museum hittar du Skippertorvet, där det anordnas loppmarknad under sommarhalvåret. Det är en populär aktivitet för både lokalbefolkning och turister. Besök de trevliga bodarna, där du blir frestad av bra erbjudanden, medan du lyssnar på gemytlig dragspelsmusik. Fortsätt vidare upp till torget där du hittar trevliga butiker och caféer. Missa inte heller att besöka galleriet i hamnen med den vackraste glas- och keramikdesignen.

Tåg, fjärilar och lekland
Idag tar bilar, bussar och cyklar bornholmare och turister runt på ön, men fram till 1960-talet var järnvägen en stor del av de bornholmska transportnätet. På järnvägsmuseet i Nexø kan du utforska den bornholmska järnvägshistorien. Tillbaka i nutiden kan du fortsätta till Bornholms Sommerfuglepark, som ligger 900 meter från torget, där du i ett tropiskt klimat får uppleva de vackraste fjärilarna. På vägen till fjärilsparken passerar du leklandet Værftet, som är ett trevligt ställe att besöka om du har barn med på semestern. Missa inte heller att besöka den stora nöjesparken Brændesgårdshaven, där alla attraktioner är gratis när du har betalt entréavgiften.

Du bor nära Balka Strand
På järnvägsmuseet får du lära dig att det förr i tiden fanns en järnväg från Nexø till Balka Strand. Även om det bara är cirka tre kilometer från Nexø till Balka Strand, så föredrog de bättre bemedlade att ta tåget när de skulle till stranden. Idag är järnvägen omgjord till en cykelstig. Hyr en cykel och cykla på den vackra stigen som tar dig till en av Bornholms finaste stränder. Den mjuka vita sanden i kombination med det grunda vattnet gör Balka Strand mycket barnvänlig. På Balka Strand kan du få undervisning i såväl vind- som kitesurfing samt paddleboard.  

Balka Strand ligger vid det lilla fiskeläget Snogebæk, där det också råder en trevlig stämning i hamnen. Besök till exempel caféet Søren's, där man erbjuder livemusik och en gemytlig upplevelse för alla åldersgrupper.

Martin Andersen Nexø 
Författaren Martin Andersen Nexø - som bland annat skrev Ditte Människobarn och Pelle Erövraren, växte upp i Nexø. Idag är hans barndomshem omgjort till ett museum där det finns spännande fotografier, målningar och berättelser om författarens liv och verk. Gå i författarens fotspår på den 6,6 kilometer långa diktpromenaden, som börjar och slutar vid Martin Andersen Nexø-museet. Diktpromenaden tar dig förbi 8 stopp, som vart och ett bjuder på levande ljudberättelser om författarens liv och litteratur.

Efter alla upplevelser är det kanske dags för lite lunch? Det finns många bra caféer och restauranger i Nexø... men många av våra stamgästers favorit är Nexø Røgeri, som erbjuder ett brett urval av rökta produkter (inte bara fisk). På Nexø Røgeri får du läckerheter på hög nivå till förnuftiga priser.

Paradisbackarna
I romanen Pelle Erövraren vallar Pelle kor i Paradisbackarna. Då hade Pelle nog inte tid att njuta av det vackra området – men det hoppas vi att du får möjlighet till. För Paradisbackarna har en äventyrlig natur med klipplandskap, små sprickdalar och vandringsblock från istiden. Se till att knyta åt skosnörena hårt innan du går hemifrån, för som namnet antyder är Paradisbackarna ett mycket kuperat område. I Paradisbackarna kan du se en av Bornholms sju borgar, Gammelborg, och en av Bornholms största rokkestenar. Försök att se om du kan få den att gunga. Det krävs inte mycket kraft, utan ”bara” rätt teknik.

Boka din semester i Nexø Husbåtar nu
Se priserna för Nexø Husbåtar genom att klicka på prislistan.  Du kan se priser inklusive färjeövergångar och tillgängliga perioder genom att använda frågeformuläret högst upp på sidan. Du är också alltid välkommen att ringa oss, alla dagar i veckan, på: +45 56 95 85 66.

Gör ett kap på loppmarknaden i Nexø

Gör ett kap på loppmarknaden i Nexø

Paradisbakkerne är äventyrligt vackra

Paradisbakkerne är äventyrligt vackra

Nexø Rökeri erbjuder några av öns bästa rökta sillar

Nexø Rökeri erbjuder några av öns bästa rökta sillar

Njut av solnedgången på en promenad längs med stranden

Njut av solnedgången på en promenad längs med stranden

På Nexø Museum får du ta del av spännande historier

På Nexø Museum får du ta del av spännande historier

Missa inte heller att besöka det närliggande fiskeläget Snogebæk

Missa inte heller att besöka det närliggande fiskeläget Snogebæk

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Besök Sommerfugleparken i Nexø

Klicka för pris och lediga perioder

Bostadtyp

När vill du resa
Caféet Sørens passar alla åldrar

Caféet Sørens passar alla åldrar

Fann du inte det du letade efter?

Ring eller skriv till oss nu och få tips till en härlig semester på Bornholm. Vi har öppet 08:00 – 17:00 på vardagar och 08:00 - 16:00 på helgen. Du kan självklart också mejla oss.

+45 56 95 85 66

info@semester-bornholm.se

Du får det bästa priset
Genom oss bokar du direkt av uthyraren, och kan därför vara säker på att få det bästa priset. Våra priser inkluderar alltid städning, strömförbrukning och gratis avbeställningsskydd. Vi har med andra ord inga “dolda” kostnader.

Trygghetsgaranti
Du kan köpa vistelser med Trygghetsgaranti, som gör att du kan boka den semester du önskar dig – och samtidigt känna dig trygg eftersom du kan avboka den igen utan extra kostnad.

Billiga flyg- och färjebiljetter
Vi bokar gärna dina flyg- och färjebiljetter, priset kommer alltid att vara billigare än om du skulle boka på egen hand.

Valfri ankomstdag
Till nästan alla våra resmål kan du ankomma och avresa på den veckodag du önskar, och du behöver inte boka hela veckor.